Kaspersky Internet Security 2017
Securitate

Kaspersky Internet Security 2017 pastreaza in siguranta datele personale

Kaspersky Internet Security 2017

Kaspersky Lab a lansat o noua versiune a solutiei de securitate Kaspersky Internet Security – multi-device, care ofera mai multe modalitati de a securiza navigarea pe Internet si care pastreaza in siguranta datele personale.Kaspersky Internet Security – multi-device este o solutie de securitate pentru intreaga familie, care protejeaza sistemele de operare Windows, Mac si Android impotriva programelor malware, a site-urilor periculoase, a supravegherii neautorizate a traficului online, a fraudei si a furtului de bani.

Versiunea din 2017 a produselor Kaspersky Lab pentru Windows are integrate cateva noi functii. Acum, cu ajutorul functiei Secure Connection, utilizatorii isi pot proteja datele impotriva interceptarii atunci cand folosesc o conexiune la Internet nesigura. Mai mult, utilizatorii pot remedia potentialele lacune ale securitatii dispozitivelor lor cu ajutorul functiilor Software Updater si Software Cleaner.

“Noi, la Kaspersky Lab, credem ca securitatea IT nu consta doar in eficacitatea dovedita de o solutie de securitate. Este vorba si despre adaptabilitatea si fiabilitatea acestor solutii pentru diverse dispozitive, precum si despre nivelul de cunostinte al utilizatorului. Astazi, utilizatorii se limiteaza rareori la un singur dispozitiv conectat si au nevoie de cele mai noi solutii pentru a proteja ceea ce e mai important pentru ei, pe fiecare dintre dispozitivele folosite – indiferent ca este vorba de informatii personale, fisiere, viata privata, dispozitive sau linistea si siguranta membrilor familiei. Cu fiecare noua versiune a solutiilor noastre, ne dorim sa le oferim utilizatorilor din Romania si din regiune toate aceste posibilitati”, a comentat Bogdan Pismicenco, Channel Sales Manager pe Romania, Bulgaria si Moldova la Kaspersky Lab.

Secure Connection

Functia Secure Connection le permite utilizatorilor sa se conecteze in siguranta la Internet, criptand toate datele trimise si primite prin retea . Aceasta functie este deosebit de importanta, mai ales atunci cand se desfasoara operatiuni financiare, se fac autorizari pe site-uri sau se transfera informatii confidentiale. In aceste cazuri, interceptarea traficului de catre o terta parte ar putea cauza pierderi (financiare, de exemplu) foarte grave.

Aceasta functie este extrem de utila in timpul calatoriilor, atunci cand multe persoane tind sa se conecteze la retele de Wi-Fi nesigure, pentru a fi in contact cu cei dragi. Conform unui studiu Kaspersky Lab, fiecare al cincilea (18%) utlizator a fost victima a infractorilor cibernetici atunci cand calatorea. Aceasta statistica nu este surprinzatoare, avand in vedere ca – ce coincidenta! – unul din cinci (18%) turisti nu isi ia nicio masura de siguranta in mediul online. Secure Connection devine, astfel, o masura de securitate necesara pentru conectarea la o retea publica de Wi-Fi.

Secure Connection este o componenta de protectie Kaspersky Lab si poate fi lansata din fereastra principala a solutiei Kaspersky Internet Security – multi-device. De asemenea, poate fi activata automat atunci cand dispozitivul este conectat la retele Wi-Fi publice sau cand utilizatorul lucreaza online cu informatii confidentiale, cum este cazul site-urilor de banking, al magazinelor online, al sistemelor de plata, al e-mail-ului, al retelelor sociale, etc.

Inclusi in licenta produsului de securitate sunt si 200 de MB de trafic criptat, in fiecare zi, existand si posibilitatea de a obtine trafic nelimitat, contra unei taxe lunare sau anuale.

Software Updater

Una din cele mai populare metode de infiltrare a programelor malware in computere este utilizarea erorilor (asa numitele vulnerabilitati) din programele instalate pe dispozitiv. Dezvoltatorii fac actualizari ale produselor lor cu regularitate, dar nu toti utilizatorii le si instaleaza pe dispozitive. Software Updater poate sa identifice automat aplicatiile care au nevoie de update-uri si, daca utilizatorul isi da acordul, instaleaza pe computer cele mai recente versiuni de pe site-urile furnizorilor. Utilizatorul poate, de asemenea, sa solicite manual un update la o aplicatie sau poate sa creeze o lista cu aplicatii care nu trebuie actualizate (de exemplu, daca utilizatorului ii este necesara o versiune veche).

Software Cleaner

Conform unui studiu Kaspersky Lab, 37% dintre utilizatori pastreaza pe dispozitivele lor programe pe care nu le folosesc. Pe langa faptul ca asta incarca inutil memoria computerului, le ofera o sansa in plus infractorilor cibernetici de a intra in sistem. Software Cleaner scaneaza toate aplicatiile instalate pe computer si le marcheaza pe cele care prezinta un potential risc. Uneori, utilizatorii nici macar nu stiu despre aceste aplicatii instalate sau, pur si simplu, nu cunosc efectele lor negative.

Software Cleaner informeaza utilizatorii daca un program a fost instalat fara stirea sau acordul lor explicit (de exemplu, programele ”bonus” care sunt instalate odata cu alte aplicatii), daca exista programe care incetinesc functionarea computerului, ofera informatii incorecte/incomplete cu privire la functiile lor, opereaza in fundal, arata bannere si mesaje fara permisiune (reclamele) sau sunt folosite foarte rar. Dupa ce primeste un raport de la Software Cleaner, utilizatorul poate fie sa inlature aplicatia, fie sa o pastreze.

Pe langa aceste noi functii, solutia Kaspersky Internet Security – multi-device a fost optimizata cu tehnologii avansate, precum protectia pe mai multe niveluri a tranzactiilor financiare (prin Safe Money), prevenirea instalarii aplicatiilor nedorite (prin Application Manager, parte a fostei functii Change Control) si blocarea reclamelor in browser (prin Anti-Banner).