Philips 901F
Televizoare

IFA 2016: Philips a lansat primul televizor OLED 4K Ambilight din lume

Philips 901F

Odata cu lansarea primului televizor OLED al companiei, modelul 901F de 55 de inci, TP Vision va crea un nou standard pentru performanta imaginii TV cu un set care ofera un sistem audio exceptional si un design european de top.

• Panou OLED cu gama larga de culori
• Perfect Pixel Ultra HD Engine
• Performanta HDR
• Trei laturi Ambilight ce imbunatatesc in mod unic experienta OLED
• Procesor quad core sustinut de Android
• Sistem audio 6.1 integrat
• Design de top cu materiale de calitate

Proprietatile OLED fac din aceasta tehnologie partenerul perfect pentru “motorul” Perfect Pixel Ultra HD, prin livrarea unor imagini mult superioare in ceea ce priveste reproducerea negrului, a contrastului, a miscarii si a culorilor in comparatie cu cel mai puternic set LED/LCD.

Televizoarele OLED elimina problema de a avea mereu pornita iluminarea din spate prin pixeli emisivi care au capacitatea unica de a o opri. Rezultatul obtinut este o nuanta de negru cat se poate de inchisa ce face ca si cele mai delicate tonuri sau umbre sa devina vizibile intr-un raport de contrast imens.

Capacitatea de a putea reproduce nuante si niveluri de negru pur permite tehnologiei OLED sa ofere o paleta de culori mai precisa si mai vibranta pentru noul model 901F, a carei gama cromatica se bucura de un raport de 99% DCI-P3 WCG. Televizoarele OLED se bucura de o imbunatatire enorma a unghiului de vizionare peste marginea modelelelor LCD, acestea putand oferi o luminozitate, culori si contrast la un nivel incredibil de consistenta, indiferent de locul in care se afla asezat utilizatorul.

De asemenea, exceptionala este si reproducerea miscarii. Televizoarele OLED sunt de 100 de ori mai rapide decat cele cu LED-uri traditionale, oferind timp de raspuns super rapid, pentru a asigura imagini extrem de clare atat pentru transmisiunile sportive cat si pentru filmele de actiune.

Imbinarea dintre tehnologia OLED si Philips Perfect Pixel Ultra HD aduce noi niveluri de calitate si performanta a imaginilor pe piata TV, atingand un indice de performanta incredibil de 3800 PPI. “Motorul” Perfect Pixel Ultra HD are o putere de procesare incredibila de 4 miliarde de pixeli, ce permite sistemului sa monitorizeze in mod continuu si sa ajusteze luminozitatea si claritatea fiecarui pixel in parte pentru crearea unor linii fine si detalii mai profunde. Motorul de procesare a imaginii include o caracteristica intitulata Ultra Resolution care va transforma orice semnal video intr-o imagine clara si rafinata de calitate UHD.

Contrastul este imbunatatit datorita sistemului Perfect Contrast prin procesarea locala care lucreaza in directa legatura cu tehnologia Philips Micro Dimming Perfect ce optimizeaza contrastul imaginii. Datorita gamei largi de culori, reproducerea nuantelor si a tonurilor de culoare ale panoului OLED, sustinut de sistemul Philips Perfect Color ce include un amplificator de culoare inteligent pe 17 biti, este exceptionala. Rezultatul este reproducerea mai exacta a mai mult de 2250 trilioane de culori vibrante inclusiv afisarea culorilor realiste a nuantelor pielii si a nuantelor mai curate de alb.

Claritatea imaginilor aflate in miscare rapida seteaza noi standarde in domeniu datorita vitezei panoului OLED si a puterii acestuia de procesare a celor 4 miliarde de pixeli, prin intermediul tehnologiei Perfect Natural Motion de la Philips care interpoleaza cu acuratete cadre inserate aditional asigurandu-se ca si cele mai rapide miscari ale imaginilor UHD sunt reproduse fluent, in timp ce se mentine o claritate exceptionala.

Combinatia dintre performanta 540Nitpeak-light a noului model 901F si a gamei largite de culori si a motorului Perfect Pixel Ultra HD permit ecranului OLED sa devina primul model de televizor al companiei care atinge un standard perfect al Philips HDR.

Rama foarte subtire a televizorului OLED permite o imbinare unitara a celor trei laturi Ambilight, sporind si mai mult impactul culorilor vibrante ale televizorului, impreuna cu un contrast foarte mare pentru a crea si oferi experiente captivante de vizionare ce nu erau disponibile pana acum ecranelor OLED.

Noul model 901F prezinta si un sistem audio 6.1 exclusivist, de 30W. Sistemul dispune de sase difuzoare amplasate frontal si montate separat unul de celalalt, in sound bar-ul subtire de aluminiu pentru a oferi detalii exceptionale si claritate chiar si celor mai inalte note. Un difuzor inelar triplu amplasat in partea din spate, cu un port de bas integrat, asigura cel mai consistent bas.

Design-ul ofera un indiciu clar asupra tehnologiei de ultima generatie in cadrul setului televizorului prin imbinarea si potrivirea extrem de stransa a panoului OLED cu rama foarte ingusta si subtire. Materialele folosite cat si proportiile rafinate ale televizorului reusesc sa sustina promisiunea maiestriei europene in design – ceea ce face din 901F un televizor la fel de aratos precum si performeaza.

Noul televizor 901F utilizeaza sistemul cu certificare Google, Android Smart TV, oferind acces la toate aplicatiile TV existente, servicii si continut in Google Play Store, completand de asemenea, oferta Smart TV a Philips. Navigarea rapida si fara efort este posibila datorita prelucrarii create de procesorul quad core, acompaniata cu succes de la distanta de o tastatura QWERTY cu swipe pad si tehnologie de recunoastere a amprentei vocale.