LG SmartThinQ
Alte gadgeturi

LG a lansat senzorul SmartThinQ si SmartThinQ Hub in Coreea

LG SmartThinQ

LG a lansat senzorul SmartThinQ si SmartThinQ Hub pe piata coreeana cu scopul de a se extinde pe segmentul caselor inteligente, aflat in plina dezvoltare.Senzorul inovator SmartThinQ poate fi atasat dispozitivelor obisnuite din casa, precum masini de spalat sau frigidere, transformandu-le in dispozitive inteligente. Intre timp, SmartThinQ Hub serveste ca un punct central de acces pentru casele inteligente, comunicand cu toate dispozitivele si senzorii conectati din casa.

Senzorul SmartThinQ: tranzitia spre dispozitive inteligente

Senzorul SmartThinQ este un dispozitiv circular de aproximativ 4cm in diametru ce poate fi atasat oricarui aparat casnic. Senzorul este proiectat cu scopul de a percepe vibratii sau schimbari de temperatura, transmitand apoi informatii despre starea dispozitivului la care este atasat, cu ajutorul aplicatiei SmartThinQ. De exemplu, senzorul poate fi folosit pe o masina de spalat conventionala pentru a notifica utilizatorul despre completarea unui ciclu de spalare la o perioada de timp prestabilita dupa ce acesta a fost finalizat. Senzorul poate de asemenea aminti utilizatorilor cand trebuie curatata cuva masinii de spalat. Atasat de un aparat de aer conditionat, senzorul poate fi folosit pentru pornirea si oprirea acestuia, sau chiar pentru a-i ajusta setarile de temperatura cand utilizatorii nu sunt acasa. Pe scurt, senzorul poate fi folosit impreuna cu dispozitivele conventionale din locuinta, transformandu-le astfel in dispozitive inteligente. Utilizatorii pot atasa senzorul SmartThinQ chiar si pe usi sau ferestre, fiind astfel mai lipsiti de griji, deoarece vor putea primi notificari cand acestea au fost deschise. Utilizatorii vor putea acum sa experimenteze confortul tehnologiei IoT (Internet of Things) in propria casa fara a fi nevoiti sa inlocuiasca dispozitivele deja existente.

LG SmartThinQ Hub

SmartThinQ Hub: conexiune pentru toate dispozitivele

Cu un design elegant, SmartThinQ Hub serveste ca o poarta de acces pentru dispozitivele casnice conectate si pentru senzorii SmartThinQ folosind Wi-Fi sau conectivitate Zigbee. SmartThinQ Hub vine echipat cu un ecran color LCD de 3.5-inci si poate trimite notificari telefoanelor inteligente sau sa transmita o alerta cu ajutorul difuzoarelor incorporate. In plus, SmartThinQ Hub se poate sincroniza cu alte servicii online precum calendarul Google sau prognoze meteorologice. SmartThinQ Hub poate fi folosit si drept difuzor Bluetooth.

“Suntem foarte entuziasmati de lansarea in Coreea a noilor noastre produse pentru casele inteligente”, afirma Jo Seong-jin, Presedintele LG Electronics si a companiei Home Appliance & Air Solutions. “Privind inainte, spiritul inovator al LG va deschide calea in initiativa globala pentru adoptarea tehnologiei IoT.”

Noile produse realizate din initiativa continua LG pentru case inteligente vor intra pe piata din Statele Unite in luna august a acestui an, cu o expansiune treptata pe pietele globale in lunile ce urmeaza.