Sony SEL50F14ZA
Foto si Video

Sony a lansat obiectivul Full-Frame FE 50mm F1.4 ZA Prime

Sony SEL50F14ZA

Sony a lansat astazi noul obiectiv full-frame Planar T FE 50mm F1.4 ZA (model SEL50F14Z), pentru camerele cu montura E.Obiectivul fix de 50mm dispune de o diafragma cu o apertura mare F1.4, care asigura un contrast impresionant si o rezolutie remarcabila, elemente distinctive ale brandului ZEISS.

Aceste caracteristici ale imaginii sunt furnizate de-a lungul intregului cadru – de la centru catre colt – si la toate setarile diafragmei, chiar si atunci când fotografiati cu deschiderea maxima la F1.4. Structura optica de ultima generatie include elemente din sticla AA (Advanced Aspherical) si ED (Extra-low Dispersion) pentru precizie sporita, care reduc aberatiile sferice si cromatice, precum si coating ZEISS T, care minimizeaza defecte precum lumina difuza si reflexiile (flare si ghosting), oferind claritatea specifica brandului ZEISS. In plus, design-ul Planar garanteaza o distorsiune minima.

Diafragma F1.4 a obiectivului FE 50mm F1.4ZA ofera un nivel de luminozitate si o viteza potrivite pentru fotografia de interior in lumina slaba, pe timp de noapte si pentru portrete, iar diafragma circulara cu 11 lamele ofera un efect bokeh uimitoar sau defocalizarea fundalului in imagini. De asemenea, obiectivul este dotat cu un inel cu buton ON/OFF si un comutator AF/MF si este rezistent la praf si umezeala, sporindu-i astfel functionalitatea.

In plus, obiectivul dispune de un motor de focalizare SSM, care permite fixarea rapida a punctului de focus. Motorul silentios recomanda obiectivul in special pentru filmari. Noul obiectiv FE 50mm F1.4 ZA lens va fi disponibil in Europa din luna iulie, la pretul recomandat de 1.800 de euro.