Alte gadgeturi

Samsung extinde la nivel global seria SSD 750 EVO

SSD750EVO500GBSamsung a lansat SSD-ul 750 EVO, disponibil in variantele de 120GB, 250GB, precum si 500GB.SSD-ul 750 EVO le ofera utilizatorilor obisnuiti si pasionatilor care isi construiesc propriile sisteme PC o alternativa eficienta la hard disk-uri, fiind o solutie rapida si sigura de stocare, destinata utilizarii zilnice.

„Samsung va continua sa dezvolte solutii de memorie cu o perfomanta superioara, adaptate nevoilor utilizatorilor,” a declarat Un-Soo Kim, Vicepresedinte senior Branded Product Marketing, Memory Business la Samsung Electronics. „Am observat o cerere crescuta din partea utilizatorilor pentru SSD-urile 750 EVO cu capacitatea de 120GB si de 250GB, disponibile de anul trecut numai in anumite piete. Ne dorim sa le oferim utilizatorilor solutii de memorii sigure, care extind eficient si facil, durata de viata a calculatoarelor lor. Prin includerea versiunii de 500GB in portofoliul SSD 750 EVO, precum si prin disponibilitatea acestor SSD-uri in mai multe piete, utilizatorii cu necesitati mai mari de stocare vor fi deserviti mai bine.”

Extinzand gama de solutii de stocare Samsung, modelul de SSD 750 EVO cu capacitate de 500GB foloseste tehnologia avansata NAND, fiind completat de tehnologiile proprietare Samsung precum TurboWrite, Dynamic Thermal Guard protection si modul RAPID, toate acestea contribuind la o mai buna performanta. Echipat cu controller-ul Samsung MGX, SSD-ul 750 EVO ofera viteze de citire si scriere secventiale de pana la 540 MB/s, respectiv 520 MB/s,atunci cand este utilizata tehnologia TurboWrite.

Seria 750 EVO este o optiune ideala de upgrade, care aduce un plus de performanta computerelor de acasa sau de la birou si ofera o experienta multi-tasking imbunatatita. Cu ajutorul Samsung Data Migration si a software-ului Samsung Magician, instalarea unui SSD 750 EVO este rapida si usoara, fara necesitatea reinstalarii sistemului de operare. De asemenea, SSD-ul include hardware-ul de criptare AES pe 256 de biti prin care datele sunt pastrate in siguranta. Spre deosebire de un hard-disk, SSD-ul 750 EVO nu are parti mobile, asa ca utilizatorii nu trebuie sa isi faca griji in legatura cu uzarea acestuia, ce poate avea ca rezultat pierderea sau coruperea datelor salvate.

Samsung le va oferi utilizatorilor SSD-ul 750 EVO de 500GB cu garantie limitata de trei ani sau cu capacitate de 100TB scrisi, in peste 50 de tari si regiuni, inclusiv in SUA, Europa, China, Corea si altele, incepand cu luna iunie 2016.