Stiri,  Telefoane Mobile

Tine pasul cu evolutia tehnologiei la Bucharest Technology Week

BTW Tehnologie

Gadgeturile, robotii si sistemele inteligente au schimbat modul in care lucram si traim, urmand sa aiba un impact si mai mare in anii viitori. Pentru cei care se intreaba cum vor avea aceste impact asupra zilei de maine, Universum Events organizeaza pe 23-29 mai Bucharest Technology Week, o saptamana de evenimente in care vizitatorii vor putea explora cum tehnologia va schimba viitorul.Inscrierile se fac pe site-ul www.techweek.ro.

O industrie de peste 4 miliarde de euro

Industria de software si IT din Romania a cunoscut cresteri seminificative recent, cu venituri estimate de peste 4 miliarde de euro in 2015 si o prognoza de crestere pana peste 6 miliarde de euro in anul 2020 (conform Pierre Audoin Consultants). Dezvoltarea companiilor locale a dus Romania pe locul 2 in Europa Centrala si de Est in topul celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, avand cea mai mare crestere in 2015 si fiind depasita doar de Polonia.

Tehnologia e folosita de companii din toate industriile, iar evenimentul Bucharest Technology Week aduce laolalta lideri din mediul international si local pentru a discuta si explora inovatiile tehnice in 4 conferinte de business tematice desfasurate la Athénée Palace Hilton. Fie ca e vorba de folosirea tehnologiei in dezvoltarea inovatiilor in companii, in cresterea unui brand, in toate procesele companiei sau pentru dezvoltarea de software, conferintele Innovation Summit, Brands + Tech Summit, Enterprise-IT Summit si Java Dev Summit vor reuni profesionisti interesati de aceste teme.

Iesind din registrul clasic de conferinte, una dintre sesiuni va fi Lego Serious Play, in cadrul carora participantii isi vor dezvolta creativitatea si abilitatile de lucru in echipa prin joaca. Agenda, speakerii si inscrierea pentru conferinte e disponibila pe www.techweek.ro.

Cum folosim tehnologia in viata de zi cu zi
Domenii din ce in ce mai diverse folosesc acum inovatii tehnologice. De exemplu, printarea 3D are in prezent aplicatii in medicina, inginerie si multe alte domenii, iar solutiile smart home ne ofera control asupra a ceea ce se intampla in casele noastre de la distanta, precum pornirea luminii sau monitorizarea alarmelor de inundatie printr-o aplicatie mobila. Comunicarea prin retele WiFi a gadget-urilor si echipamentelor electrice, inseama ca vei putea da drumul masinii de spalat sau aspiratorului de la distanta, cu telefonul mobil ca punct central de comanda.

In plus, preocuparea asupra mediului determina din ce in ce mai multe persoane sa cumpere masini electrice si hibride, iar companiile si instutiile publice construiesc impreuna infrastructura necesara pentru ele. Toate acestea plus alte solutii si produse vor fi prezente in expozitia din cadrul Bucharest Technology Week, pe 27-29 mai, in Piata George Enescu. Primii expozanti confirmati sunt iRobot, Toyota, Smart Bill, BMW Group Romania, Ninebot, iPrint 3D, Uber, Quick Mobile si altii. Accesul este liber, de vineri pana duminica, cu inscrierea in prealabil pe www.techweek.ro/tickets-expo, iar cei inscrisi vor afla primii despre noii expozanti anuntati.

Conferintele sunt sustinute de AMD in calitate de Partener al Innovation Summit, Siemens in calitate de Partener al Enterprise-IT Summit, IQOS in calitate de Partener al Brands+Tech Summit si ING in calitate de Partner al Java Dev Summit si de Metro Systems si Luxoft in calitate de sponsori ai evenimentului. Partenerii digitali sunt Kubis Interactive si TheCon.