Kaspersky Server
Securitate

Noua versiune de Kaspersky Security for Windows Server are protectie impotriva atacurilor de tip cryptomalware

Kaspersky Server

Kaspersky Lab a anuntat noua versiune a aplicatiei Kaspersky Security for Windows Server, dezvoltata special pentru serverele companiilor.Noul Kaspersky Security for Windows Server ofera o solutie de protectie eficienta si avantajoasa din punct de vedere al costurilor, pentru pastrarea fisierelor puse in comun, cu un impact minim asupra resurselor. Tehnologia Anti-Cryptor este conceputa pentru a proteja infrastructura IT de programe de tip cryptomalware (care cripteaza fisierele).

Nevoia de solutii complexe de securitate cibernetica, care sa protejeze si serverele, creste odata cu dezvoltarea infrastructurii IT a companiilor. Este esential pentru acestea sa abordeze cu seriozitate problema securitatii, pentru ca un singur fisier infectat in retea se poate raspandi rapid, cauzand pagube in toata reteaua. Programele de tip cryptomalware, de exemplu, se pot infiltra si cripta intreaga retea – inclusiv backup-ul – in cateva minute, ceea ce poate duce la oprirea activitatii companiei si la imposibilitatea de a recupera date importante.

Daca se iau masuri corespunzatoare de securitate pentru server, informatiile importante ale companiei vor fi protejate si va fi eliminat pericolul ca programele malware sa patrunda in copiile de backup ale fisierelor. Kaspersky Lab si-a updatat aplicatia de securitate pentru servere, ca sa le asigure clientilor o protectie solida impotriva celor mai noi amenintari malware.

Noile caracteristici ale solutiei fac administrarea securitatii serverelor din companii mai flexibila si mai simpla. Solutia identifica si scaneaza zonele critice din serverele unei companii, pentru a detecta programe de tip malware, ajutand la consolidarea acelor puncte din sistemul operational care sunt cele mai expuse riscului. De exemplu, scanarea fisierelor Autorun poate contribui la prevenirea infectarii cu malware, din momentul initializarii sistemului si poate detecta procesele ascunse.

Pentru a proteja companiile de amenintari complexe, Kaspersky Security for Windows Servers include aplicatia Startup Control. Pe baza configurarii unor reguli care sa permita sau sa blocheze instalarea unor fisiere executabile, script-uri si pachete de instalare sau incarcarea unor module de program pe servere, clientii beneficiaza de o securitate imbunatatita.

Solutia foloseste tehnologia Anti-Cryptor, unica pe piata, bazata pe un algoritm patentat de Kaspersky Lab. Aceasta face o analiza pentru a detecta si proteja fisierele cu mai multi utilizatori impotriva criptarii – care pune o companie in situatia de a ramane fara fisierele necesare si o forteaza sa plateasca o “rascumparare” pentru a avea din nou acces la ele.

Daca este detectata vreo urma de activitate malware prin intermediul protectiei in timp real a fisierelor – Real-Time File Protection – sau prin Anti-Cryptor, este imediat restrictionat accesul la reteaua de foldere puse in comun si sunt mutate pe un server sigur, care protejeaza fisierele de terte parti rau intentionate.

Konstantin Voronkov, Kaspersky Lab Head of Endpoint Product Management, spune: “Cryptomalware-ul reprezinta o problema importanta pentru companii. In prezent, multi infractori cibernetici il folosesc ca sa castige bani rapid, pentru ca o astfel de infractiune este usor de pus in practica. Nicio companie nu vrea sa piarda informatii importante, asa ca multe dintre victime platesc, pana la urma, pentru a li se decripta datele imediat. Numai ca infractorii nu respecta intotdeauna invoiala de a decripta datele, dupa ce primesc banii. De aceea, este important ca o companie sa foloseasca solutii de securitate corespunzatoare, sa faca backup la informatiile importante si sa creasca, in randul angajatilor, nivelul de awareness privind securitatea, in loc sa se expuna la acest joc periculos. Companiile ar trebui sa aiba o strategie de securitate proactiva, in loc sa reactioneze in momentul in care li se cere o rascumparare.”

Aplicatia este inclusa in Kaspersky Security for File Server, Kaspersky Endpoint Security for Business si Kaspersky Security for Storage.