avnet
Telefoane Mobile

Avnet si IBM colaboreaza pentru accelerarea proiectelor Internet Of Things

avnet

Avnet si IBM colaboreaza pentru accelerarea dezvoltarii si implementarii solutiilor de tip Internet of Things (IoT) in Europa si America de Nord.Cele doua companii vor ajuta clientii sa dezvolte solutii IoT pe platforma IBM Watson, intr-un mod mai rapid si mai eficient. Colaborarea se adreseaza clientilor Avnet, atat producatori de echipamente (OEM) cat si furnizori de solutii si integratori care doresc sa exploateze oportunitatile legate de IoT, un domeniu care va genera cheltuieli de peste 921 miliarde USD in 20161.

Alaturi de tehnologiile IBM, Avnet aduce in parteneriat experienta unor proiecte IoT finalizate cu succes. Recent, Avnet si SPICA Technologies au dezvoltat o solutie IoT pentru cresterea sigurantei in utilizarea apei, prin atasarea la retea a unor dispozitive conectate la web. Acestea capteaza si ofera informatii in timp real asupra temperaturii si presiunii apei, ceea ce imbunatateste acuratetea analizelor si reduce costurile de monitorizare cu pana la 60%. Avnet a avut un rol esential in dezvoltarea solutiei, integrand in proiect atat senzorii, cat si aplicatiile pentru analiza datelor: IBM Core Middleware si IBM Enterprise Analytics, toate gazduite in cloud-ul IBM.

Avnet si IBM vor oferi clientilor o gama larga de resurse tehnice, de la captarea informatiei si conectivitate web, pana la gestiunea si analiza datelor. Oferta include:

– Aplicatii IBM pentru proiectarea si administarea solutiilor IoT: IBM Watson IoT Platform, IBM Watson si IBM Cloud;
– Kit-uri software care sa permita dezvoltarea si testarea de prototipuri IoT in mediul IBM Bluemix;
– Crearea unor studii de fezabilitate impreuna cu echipe ale Avnet;
– Acces la centrele de date si solutiile cloud Avnet, bazate pe IBM Watson IoT Platform, care ofera putere de procesare analitica, unelte pentru gestiunea datelor, functionalitati PaaS (Platform as a Service) securitate etc;
– Acces la Avnet Cloud Marketplace si implicit la infrastructura IBM Cloud si serviciile IBM pentru cloud, business analytics, mobilitate, securitate, social media, precum si portaluri comerciale;
– Servicii de dezvoltare, integrare si asamblare in cadrul centrelor de suport din America si Europa;
– Educatie si training de specialitate prin intermediul Avnet Academy pentru IBM Bluemix si IBM Watson IoT Platform.

Complementar, clientii pot utiliza platforma de evaluare si referentiere Avnet Visible Things, lansata recent la Embedded World. Aceasta initiativa, derulata de Avnet in regiunea EMEA, se bazeaza pe platforma IBM Watson IoT si ofera hardware si software pentru conectarea senzorilor inteligenti la serviciile Avnet Devicepoint. Ulterior, informatiile de la senzori sunt imbogatite cu date contextuale, incarcate in aplicatii analiza si livrate ca servicii de business.