Lenovo Juniper
Stiri

Lenovo si Juniper Networks anunta un parteneriat global

Lenovo Juniper

Lenovo si Juniper Networks au anuntat lansarea unui parteneriat strategic global cu scopul de a valorifica sinergiile de la nivelul portofoliilor lor de produse si tehnologii pentru a construi generatia urmatoare de solutii de infrastructura convergenta, hiper-convergenta si hiper-scalata a centrelor de date pentru companii si firme de scalare web. Cele doua companii isi iau un angajament comun de a livra solutii simplificate, flexibile si de performanta inalta care sa le ofere clientilor eficienta ridicata si costuri de operare reduse.

Cu un portofoliu extins de servere x86 si switch-uri, Lenovo se afla in prima linie a evolutiei catre oferte convergente. Juniper este lider de piata in materie de inovatii in domeniul retelisticii cu un portofoliu cuprinzator de routere, switch-uri, software de gestionare a retelei, produse de securitate a retelei si tehnologie de retelistica. Parteneriatul isi propune sa le permita clientilor sa valorifice avantajele oferite de solutiile de retea Juniper si pozitia de lider recunoscut detinuta de Lenovo in materie de fiabilitate a serverelor x861 si acces la retea pentru a construi o infrastructura usor de gestionat, scalabila si simpla pentru centrele lor de date.

Parteneriatul urmareste o serie de principii-cheie:

• Clientii vor putea achizitiona portofoliul vast de produse de retelistica al Juniper direct de la Lenovo, pentru facilitarea procesului de achizitie, precum si pentru a oferi asistenta consolidata.

• Prin miscarea de dezagregare a componentelor hardware si software la nivelul centrelor de date, cele doua companii intentioneaza sa lanseze solutii deschise si flexibile pe piata, care pun in valoare modelul ONIE (Open Network Install Environment).

• Pornind de la nevoile clientilor privind o furnizare rapida si administrare simpla, cele doua companii vor colabora pentru a oferi solutii simplificate de gestionare a centrelor de date utilizând software-ul Lenovo xClarity pentru management, precum si Network Director si Contrail SDN de la Juniper.

• Cele doua companii intentioneaza sa colaboreze si in ceea ce priveste strategia de introducere a produselor pe piata mondiala vizând clienti enterprise, furnizori de servicii, parteneri channel, precum si integratori de sisteme.

• Lenovo si Juniper isi propun sa elaboreze planuri comune de introducere pe piata a noilor solutii si un model de revânzare adaptat pentru a raspunde cerintelor de localizare unice din China.

“Lenovo isi propune sa devina lider de piata in materie de solutii pentru centrele de date. Vom continua sa investim in dezvoltarea si livrarea de solutii IT disruptive care sa modeleze centrele de date de generatie viitoare. Parteneriatul nostru cu Juniper Networks ne ofera acces la un portofoliu de produse care ocupa prima pozitie la nivelul industriei si care include solutii Software Defined Networking (SDN) esentiale pentru ofertele de centre de date de ultima generatie” – Gerry Smith, executive vice president si chief operating officer, PC and Enterprise Business Group Lenovo.

“Parteneriatul cu Lenovo extinde strategia Juniper de a livra o solutie completa pentru o gama variata de centre de date, de la intreprinderi mijlocii la cloud-uri private si clienti cu infrastructuri hiper-scalate. Suntem incântati de colaborarea cu Lenovo prin care putem profita la maxim de intreaga putere a portofoliului nostru de retelistica IP bazat pe JunosOS si Contrail, pentru a livra solutii convergente, hiper-convergente si hiper-scalate de generatie viitoare catre clientii din China si din intreaga lume”
– Rami Rahim, CEO Juniper Networks.