Imprimante si scannere

Brother lanseaza in Romania noua gama profesionala de echipamente laser monocrom

IMG_3956

Brother a lansat in Romania, prima gama profesionala de echipamente laser monocrom dedicata companiilor cu volume mari de imprimare, care au ca obiective cresterea productivitatii, eficientizarea costurilor si un nivel ridicat de securitate a datelor.

Noua gama aduce, in premiera pentru piata din Romania, posibilitati neasteptate de business datorita specificatiilor superioare precum: viteza de imprimare de 50 de pagini pe minut, toner de mare capacitate (20.000 de pagini), viteza de scanare de 50/100 ipm, capacitate de alimentare cu hartie de pana la 2650 de coli si tehnologia NFC pentru autentificare si imprimare/scanare mobila.
Brother a intrat relativ recent pe segmentul de 40-59 ppm, in care se incadreaza noua gama, aceasta piata fiind una extrem de dinamica, cu cresteri de la sub 500 de unitati pe an la peste 6.000 de unitati, in ultimii patru ani. Pe acest segment, compania isi propune o cota de piata de 18-19% la sfarsitul urmatorului an fiscal, fata de 5-6% in prezent, bazandu-se pe noua gama. Din punct de vedere al ponderii valorice in cifra de afaceri, Brother anticipeaza o crestere de la 8%, in prezent, la 33-35% la sfarsitul anului fiscal 2016-2017, pentru aceasta categorie de echipamente.

“Prin aceasta serie de echipamente, realizata in urma feedback-ului primit de la utilizatori corporate la nivel global, am imbunatatit indicatorii de performanta si am adus noi posibilitati de configurare si personalizare pentru toate segmentele de business, raspunzand astfel celor mai diversificate si complexe nevoi ale companiilor medii si mari. Am reusit astfel sa livram in premiera o solutie de nivel enterprise la costuri mult reduse fata de cele standard pentru aceasta categorie, asa cum reiese si din evaluarea BLI (Buyers Laboratory).” declara Monica Otlacan, Sef Reprezentanta Brother Romania.

Evolutia Brother si strategia pentru 2016-2017
Pentru acest an fiscal, Brother estimeaza o cifra de afaceri de 4 milioane euro, in crestere cu 17% fata de anul trecut. Rata anuala de crestere (CAGR) pe ultimii 5 ani este de 15% per total business si de 25% pentru echipamente.

Cota de piata a Brother este de 11% pe tehnologie laser mono, la imprimante si multifunctionale, iar pe segmentul inkjet business este de 52%. Compania isi propune pentru urmatorul an fiscal o crestere a cotei de piata pe segmentul laser monocrom pana la 12-13% pentru imprimante si 15-18% pentru multifunctionale.
“In 2016 vom continua sa punem accent pe ofertele de printing destinate segmentului SMB de la care asteptam o crestere semnificativa, atat pe tehnologie laser mono si color, dar si pe cea inkjet A3 si InkBenefit Plus. In acelasi timp, vom creste ponderea solutiilor de business din totalul cifrei de afaceri, aici referindu-ne in primul rand la solutiile de printing si print management pentru companii mari, dar si la solutiile de etichetare, printing mobil sau solutii de scanare/arhivare personalizate” declara Monica Otlacan, Sef Reprezentanta Brother Romania.

In ceea ce priveste segmentarea portofoliului, in prezent, componenta dominanta in business este tehnologia laser mono, cu o pondere de 53%, urmata de inkjet A3 cu 19%, laser si LED color cu 15%. Scanerele, imprimantele mobile, solutiile de etichetare si alte tipuri de solutii au o pondere in cifra de afaceri de 13%.

Noua gama de imprimante si multifunctionale de la Brother este dedicata segmentului de companii cu volume mari de imprimare, care au ca obiective cresterea productivitatii, eficientizarea costurilor si un nivel ridicat de securitate a datelor.ot pentru a raspunde cerintelor crescute de digitizare a documentelor si de imbunatatire a productivitatii, Brother a lansat de curand noua serie de scanere de mare volum, destinata utilizarii in retele departamentale. Sunt disponibile in prezent patru modele, in varianta desktop si flatbed (pentru scanarea documentelor mari si a brosurilor): PDS-5000, PDS-6000, PDS-5000F si PDS-6000F.

In ceea ce priveste segmentul SMB, Brother continua sa ofere solutii eficiente de imprimare prin gama laser mono medie seria 5000 (pentru volume de tiparire de pana la 2.000 de pagini/luna) si prin seria InkBenefit Plus.

Tot pentru segmentul SMB, Brother lanseaza astazi o noua gama de scanere de mare volum compusa din patru modele (ADS-2400N, ADS-2800W, ADS-3000N si ADS-3600W). Echipamentele se pot folosi in retea de catre mai multi utilizatori, fara sa fie necesara conectarea la un calculator central. Printre functionalitati se numara NFC (near field communication), presetari „one touch” si procesarea avansata a imaginii.