LG INTEL
Telefoane Mobile

LG si Intel dezvolta tehnologia 5G pentru masini

LG INTEL

In cadrul Mobile World Congress din Barcelona, LG si Intel au anuntat ca vor demara o colaborare cu scopul dezvoltarii tehnologiei 5G Telematics, urmatoarea generatie de tehnologie wireless pentru automobile.LG si Intel vor utiliza expertiza ambelor companii pentru a oferi primele solutii 5G de pe piata. LG este prima companie care ofera produse telematice care se bazeaza pe conectivitatea LTE in locul retelelor 2G sau 3G.

5G Telemetrics permite transferul de date cu viteze de pana la 33 de ori mai mari decat 4G LTE cu o latenta de pana la 10 ori mai mica decat cea posibila cu tehnologiile actuale. Software-ul poate fi adus la zi la viteze mari prin retele OTA (Over The Air), in timp ce clipurile video si alt continut multimedia vor putea fi descarcate prin sistemele de infotainment ale masinilor.

Cu ajutorul tehnologiei V2X (Vehicle to Everything), 5G presupune o latenta redusa semnificativ, chiar si atunci cand masinile calatoresc la viteze mari. Comunicarea de la vehicul la vehicul, de la vehicul la infrastructura sau de la vehicul la pieton prin intermediul 5G poate duce la preventia accidentelor pentru o experienta de condus mai sigura.

Prin colaborarea intre tehnologiile din domeniul comunicatiilor mobile si ideile diviziei de componente auto, LG a realizat progrese semnificative in directia solidificarii pozitiei de lider in industria masinilor inteligente. LG este furnizorul exclusiv de tehnologie telematica pentru vehicule al sistemului telematic General Motors 4G LTE OnStar. Aceasta colaborare a ajutat LG sa urce in pozitia de top a industriei de tehnologii telematice pentru automobile cu o cota de piata de 30,1 % in 2013, 30,3 % in 2014 si 29,9 % in 2015, conform Strategy Analytics.

“Prin colaborarea stransa cu Intel, speram sa putem construi urmatoarea generatie de produse telematice 5G, din pozitia de lider in care ne aflam in acest moment,” a declarat Kim Jin-yong, presedinte al diviziei Vehicle Components In-Vehicle Infotainment din cadrul LG Electronics.

“LG este un important furnizor de componente pentru vehicule in vederea cercetarii si dezvoltarii sistemelor 5G telematice,” a declarat Aicha Evans, vice-presedinte corporate si general manager al Intel Communication and Devices Group. “Credem ca imbinarea dintre expertiza LG in domeniul conectivitatii si cea Intel in domeniul autovehiculelor conectate, fuziunii senzorilor si distributiei invatarii automate va oferi tehnologii 5G inovative pentru masini.”