Platforma 5G Intel
Stiri

Intel accelereaza tranzitia catre 5G

Platforma 5G Intel

Intel a anuntat noi parteneriate in industrie si produse, care traseaza calea catre conectivitatea 5G.De la dispozitive incorporate in echipamentele sportivilor, drone cu capabilitati de evitare a coliziunilor, la masini autonome, orase inteligente si multe altele, conectarea “lucrurilor” intre ele, cu oamenii si cloud-ul incarca retelele wireless.

“Miliarde de dispozitive inteligente si conectate, servicii personalizate si aplicatii de tip cloud creeaza nevoia pentru retele mai inteligente si mai puternice”, a declarat Aicha Evans, Vicepresedinte Corporate si Manager General al Communication and Devices Group, Intel. “Tranzitia catre 5G aduce laolalta comunicatiile si computingul si este o schimbare fundamentala pentru industrie. Este esential sa punem bazele pentru viitoarele retele 5G pentru a face posibile experientele uimitoare ale viitorului”, a mai declarat ea.

Platforma 5G Intel Diagrama

Colaborari in industrie

Intel lucreaza cu ecosistemul din domeniul dispozitivelor mobile pentru a face posibila in viitor disponibilitatea 5G pe scara larga.
• Ericsson* si Intel colaboreaza cu operatorii de telefonie mobila in domeniul solutiilor 5G si se implica in teste comune, ca o extensie a actualului parteneriat pentru transformarea retelei, cloud si IoT.

• KT si Intel vor face teste 5G in 2018, care vor verifica si dezvolta tehnologia wireless 5G si dispozitivele asociate si platformele de retele virtuale.

• LG Electronics si Intel vor dezvolta si testa tehnologia telematica 5G pentru generatia viitoare de masini.

• Nokia si Intel colaboreaza in domeniul tehnologiilor radio 5G si a solutiilor de retea pentru a permite implementarea timpurie a solutiei 5G pentru clienti si a infrastructurii wireless, la fel ca interoperabilitatea tehnologiilor radio 5G pentru a indeplini cerintele dispozitivelor pentru viitoarele retele wireless.

• SK Telecom si Intel dezvolta si verifica dispozitivele mobile 5G si solutiile de retea, precum si dispozitivele pentru Licensed Assisted Access (LAA) in benzile de frecvente fara licenta in 2016. In cadrul colaborarii continue pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, companiile au prezentat progrese in ceea ce priveste tehnologiile de acces multiplu prin canale radio, inclusiv tehnologia MIMO pentru a imbunatati capacitatea retelei 5G.

• Verizon si Intel testeaza solutiile wireless 5G in teren prin intermediul Verizon 5G Technology Forum* pentru a demonstra cum spectrul de unde milimetrice, capabil sa sustina date si viteze de 10 ori mai mari fata de actualele retele, este o cale viabila pentru a oferi calitate ridicata si conectivitate wireless rapida pentru casa si birou.

Prototipuri 5G

Intel ofera platforme si colaborari in industrie pentru a dezvola prototipuri de solutii care accelereaza dezvoltarea tehnologiei 5G.
• Platforma 5G de referinta a Intel ofera o baza de dezvoltare de inalta performanta pentru integrare rapida si testare a dispozitivelor 5G si a punctelor de acces wireless. Intel lucreaza in prezent cu operatori globali pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, crearea de prototipuri si testarea pe aceasta noua platforma.

Produse pentru comunicatii wireless

Intel ofera solutii pentru comunicatii wireless pentru o gama larga de smartphone-uri, phablete, PC-uri si dispozitive IoT.

• Solutii dedicate IoT:

o Solutia Intel Atom x3-M7272 este o platforma de comunicatii wireless pentru aplicatii capabile sa stea la baza unei solutii de securitate, precum firewalling si packet inspection.
o Modemul Intel XMM 7115 sustine primul val de dispozitive si aplicatii al industriei, bazate pe Narrowband IOT (NB-IOT).
o Modemul Intel XMM 7315 combina un modem LTE si aplicatii ale procesorului pe un singur chip, suporta atat standardele LTE Category M si NB-IOT si este ideal pentru porturi care necesita o acoperire pe scara larga, consum redus de energie si costuri reduse.
o Intel XMM 6255M ofera conectivitate 3G robusta in medii dificile si este cu 20% mai mic fata de generatiile anterioare, fiind cel mai mic modem 3G din lume. Aduce conectivitate catre o multitudine de dispozitive neconectate pentru o mai mare tranzitie catre viitoarele retele wireless.
o Modemul Intel XMM 7120M LTE este ideal pentru aplicatii pentru echipamente, oferind conectivitate pentru IoT, inclusiv monitorizare securizata, contorizare inteligenta, urmarirea activelor si automatizari industriale.
• Conectivitatea LTE pentru smartphone-uri, tablete si PC-uri – Intel XMM 7480 permite experiente de computing precum multiplayer gaming sau realitatea virtuala cu conectivitate LTE Advanced si viteze de descarcare de pana la 450 Mbps. Creat pentru piete globale, modemul Intel XMM 7480 suporta peste 33 de benzi LTE in acelasi timp intr-un singur SKU, mai mult decat ori alt modem LTE, precum agregare de patru ori mai mare in spectre TDD si FDD.