Vulkan The Talos Principle
Stiri

API-ul Vulkan este disponibil de astazi cu drivere pentru Windows, Linux si Android

Vulkan The Talos Principle

Vulkan, o noua interfata de programare a aplicatiilor grafice (API), a fost lansata astazi beneficiind de driverele dezvoltate de NVIDIA pentru platformele Windows, Linux si Android. Vulkan se adreseaza tuturor dezvoltatorilor care doresc un control sporit si performanta mai mare pe o gama extinsa de dispozitive.

Suportul NVIDIA pentru noua interfata de programare permite dezvoltarea de aplicatii nu doar pe platforme multiple, ci si pentru jocuri de ultima generatie cum e The Talos Principle.

“Posibilitatea de a juca jocuri precum The Talos Principle in aceeasi zi in care se lanseaza API-ul este o realizare nemaiintalnita. Compatibilitatea multi-platforma oferita de NVIDIA si driverele disponibile pentru cele mai multe sisteme de operare sunt dovezi ale rolului de leader pe care NVIDIA si-l asuma in dezvoltarea Vulkan”, a declarat Jon Peddie, presedinte al Jon Peddie Research.

vulkan

Ce este Vulkan?

Vulkan este un API simplificat care le ofera dezvoltatorilor acces direct la GPU pentru a beneficia de un control optim. Cu un driver mai simplu, Vulkan are latenta si suprapunere redusa comparativ cu traditionalul OpenGL si Direct3D. Vulkan constituie prima generatie de API de nivel redus care functioneaza pe diverse platforme. Dezvoltatorii pot crea astfel aplicatii pentru o varietate de PC-uri, dispozitive mobile si sisteme integrate.

Vulkan a fost creat de Khronos Group, organizatie care reuneste numeroase companii de hardware si software, inclusiv NVIDIA, cu scopul de a crea API-uri open standard gratuite pentru redarea accelerata a unor medii dinamice pe o varietate de platforme si dispozitive.

Vulkan este un instrument foarte util pentru dezvoltatori, pentru ca reduce costurile de portare si deschide noi oportunitati de piata pentru aplicatiile multi-platforma. In plus, driverele NVIDIA necesare pentru a beneficia de Vulkan sunt disponibile in ziua lansarii, pentru Windows, Linux si Android. Pentru mai multe detalii consultati pagina despre drivere a Vulkan.

Latenta redusa si eficienta ridicata a Vulkan le permite dezvoltatorilor sa adauge mai detalii si efecte speciale in jocuri, mentinand in acelasi timp nivelul de performanta. Avand un driver Vulkan mai simplu, dezvoltatorii de aplicatii vor avea mai putine suprize legate de peformanta. Aceasta se traduce in experiente mai fluide.

NVIDIA livreaza drivere deplin conforme cu Vulkan pentru toate placile grafice GeForce cu arhitectura Kepler sau Maxwell ce ruleaza Windows (Windows 7 sau mai nou) sau Linux.