Telekom Romania
Stiri

Telekom se implica activ in dezvoltarea start-up-urilor

Telekom Romania

Telekom sustine inovatia si se implica activ in dezvoltarea start-up-urilor, atat prin proiecte pilot, cat si prin intermediul unor parteneriate cu acestea. Astfel, Telekom Romania invita antreprenorii aflati la inceput de drum sa isi depuna propunerile in vederea unor potentiale colaborari cu furnizorul de servicii inovatoare IT&C. Serviciile sau aplicatiile vor fi evaluate de o echipa de profesionisti, iar in functie de stadiul de dezvoltare al produsului, start-up-ul respectiv va primi recomandari personalizate pentru dezvoltarea ulterioara si, de asemenea, propuneri de potentiale colaborari cu Telekom. Punctul de contact este disponibil aici.

La nivelul grupului Deutsche Telekom sunt derulate periodic sesiuni de evaluare a proiectelor initiate de start-up-uri de tehnologie, prin intermediul incubatorului hub:raum, cu sedii la Cracovia (pentru zona de sud-est a Europei), respectiv Berlin (pentru restul Europei).

Pe plan local, Telekom Romania sprijina o serie de comunitati aflate in principal in zona de tehnologie, oferindu-le internet de mare viteza, mentoring sau sustinere financiara.

In calitate de partener activ, compania sustine spatii de tip co-working precum TechHub Bucharest (spatiu de co-working si punct de intalnire al comunitatii profesionistilor in tehnologie din Bucuresti), NOD Makerspace (spatiu creativ de lucru destinat pasionatilor de design si arhitectura) sau WeLoveDigital (hub dedicat antreprenorilor cu proiecte online), si furnizeaza servicii de internet de mare viteza membrilor acestora. Totodata, Telekom Romania participa, in calitate de partener principal, la evenimentele industriei precum How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovatiei in tehnologie si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, sau MVP Academy, program de pre-accelerare adresat start-up-urilor din Europa Centrala si de Est, contribuind cu sesiuni de mentoring si coaching.

De asemenea, prin intermediul hub:raum, incubatorul de star-tup-uri al Deutsche Telekom, compania sprijina echipele care au idei revolutionare si companiile inovatoare aflate la inceput de drum din Europa, oferind acces la o retea internationala de mentori si specialisti tech.

Pe langa aceste forme de implicare, Telekom Romania ofera solutii complete de telecomunicatii si IT pentru start-up-uri, de la abonamente de voce si date, echipamente IT&C, conexiuni Wi-Fi si servicii de hosting si promovare online, pana la solutii software pentru protectia datelor, gazduirea datelor in Cloud, servicii de suport si administrare prin asistenta distanta pentru software, calculatoare si echipamente periferice sau pachete Office 365.

Toate aceste solutii sunt prezentate pe o pagina dedicata a www.telekom.ro, disponibila aici. Aceasta va fi actualizata permanent, urmand sa fie afisate noi parteneriate, precum si proiectele pilot in derulare.

„Telekom este o companie orientata catre inovatie, care pretuieste creativitatea si ideile revolutionare in misiunea sa de a contribui la dezvoltarea spatiului digital local si regional. Start-up-urile din domeniul tehnologiei au in Telekom un partener solid, cu experienta, care le intelege nevoile si le ofera solutiile si instrumentele cele mai potrivite pentru ca ele sa creasca” a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff si Director Dezvoltarea Afacerii, Telekom Romania.

Printre proiectele-pilot sustinute de Telekom in Romania se numara solutia SEMSEYE, care monitorizeaza fluxul vizitatorilor, fiind un serviciu destinat retailerilor; DeviceHub.net, platforma IoT ce permite utilizatorilor si companiilor acces la un panou de control comun al proiectelor si un control al acestora de la distanta; aplicatia Omnipaste, care permite conectarea PC-ului cu un device Android pentru a putea sa faci copy-paste intre ele, sa vezi apelurile, mesajele si notificarile direct de pe PC sau SafeDrive, aplicatia care recompenseaza soferii care nu vorbesc la telefon in timpul condusului.