Securitate

Kaspersky Lab si WISeKey protejeaza dispozitivele wearable de infractorii cibernetici

Smart Watch
Sursa poza: Androidcentral

Noul parteneriat Kaspersky Lab – WISeKey optimizeaza protectia furnizata dispozitivelor wearable, in contextul utilizarii din ce in ce mai frecvente a platilor mobile si contactless.

Se estimeaza ca, pana in 2020, ceasurile inteligente, gadget-urile pentru fitness si bratarile „card” vor fi folosite pentru una din cinci plati mobile, reprezentand 500 de miliarde de dolari pe an*. Inevitabil, aceste dispozitive vor deveni o tinta atractiva pentru infractorii cibernetici, conform WISeKey si Kaspersky Lab. Aceste companii au anuntat recent ca dezvolta o tehnologie care va integra un proces de autentificare si de criptare de date, pentru a permite conectarea, comunicarea si schimbul de date financiare in siguranta.

Interactiunea intre dispozitive, cunoscuta drept Internet of Things, va transforma radical peisajul afacerilor si al consumatorilor. Piata dispozitivelor wearable conectate va creste, estimativ, cu 35% pe an**. Cu toate acestea, multe astfel de dispozitive si datele pe care le transmit nu sunt protejate, fapt ce va deveni tot mai ingrijorator pe masura ce creste utilizarea acestor gadget-uri pentru a face plati.

Producatorii de ceasuri premium, cum ar fi Bulgari, au integrat deja software-ul de securitate patentat de la WISeKey, WIS.WATCH, in ceasurile inteligente. Astfel, clientii isi pot identifica si autentifica dispozitivul in siguranta, il pot conecta la alte dispozitive, cum ar fi smartphone-ul si pot accesa aplicatii, date personale si arhive de stocare in cloud.

In cadrul parteneriatului, kit-ul de software pentru dispozitive mobile de la Kaspersky Lab va fi inclus in aceasta solutie, furnizand o masura de protectie in plus si optimizand nivelul de securitate al platilor mobile.

“Traim intr-o lume cu adevarat interconectata, dar, pe masura ce numarul dispozitivelor conectate intre ele creste, creste si numarul amenintarilor”, spune Eugene Kaspersky, presedinte si CEO la Kaspersky Lab. “Din pacate, astazi exista milioane de dispozitive active care pur si simplu nu au fost concepute pentru a fi sigure, insa securitatea ar trebui sa fie un pilon central, inca de la inceput. Exista o nevoie urgenta de a stabili si implementa niveluri mai ridicate de securitate pentru dispozitivele IoT si ne bucuram sa lucram cu WISeKey pentru dezvoltarea unei astfel de solutii.”

“Colaborarea dintre Kaspersky Lab si WISeKey reprezinta o premiera in securitatea cibernetica a IoT. Integrand un mix de incredere si utilitate in dispozitivele wearable, deschidem drumul implementarii aceleiasi viziuni si in alte sectoare de activitate, pentru multe alte aplicatii IoT,” spune Carlos Moreira, CEO la WISeKey.

Solutia rezultata in cadrul parteneriatului va fi bazata pe inovatia WISeKey, ‘Cryptographic Root of Trust for IoT’, si pe tehnologia NFCTrusted. Aceste tehnologii vor asigura autenticitatea, confidentialitatea si integritatea tranzactiilor online. ‘The Cryptographic Root of Trust’ a fost instalata pe mai mult de 2,6 miliarde de echipamente, browsere, dispozitive mobile, certificate SSL si dispozitive conectate.