Procesoare

Intel a anuntat cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro

A sasea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™_badgeIntel a anuntat disponibilitatea celei de-a sasea generatii a gamei de procesoare Intel Core vPro pentru biroul modern.

Noile procesoare se adreseaza cererilor pentru securitate si productivitate pentru companiile mari, aducand inovatii in materie de autentificare securizata, performanta crescuta pentru dispozitive 2 in 1, Ultrabook-uri, sisteme All-in-One si desktop PC-uri.

Blocarea PC-ului cu mai mult decat simplele parole

Hackerii gasesc noi modalitati de a intra in computerele vechi prin furtul datelor personale ale angajatilor pentru a obtine informatii confidentiale ale companiilor. In prezent, peste jumatate din infractiunile de acest fel incep prin furtul datelor sau folosirea fara permisiune a informatiior confidentiale5. PC-urile vechi care folosesc parole de 8 caractere ce se schimba la 90 de zile au functionat bine acum 10 ani, iar in prezent este nevoie de un nivel de securitate avansat pentru atacurile actuale sofisticate.

Pentru a preveni acest lucru, Intel prezinta o noua solutie de securitate numita Intel Authenticate pentru companii, pe care o testeaza intern. Intel® Authenticate e o solutie de autentificare, la nivel hardware, care intareste protectia identitatii pe PC, facandu-l mai putin vulnerabil2 la atacurile de securitate.

Intel Authenticate verifica identitatile prin folosirea unei combinatii din trei factori: “ceva ce stii”, precum un numar personal de identificare; “ceva ce detii”, cum ar fi un numar de telefon; si “ceva ce esti”, precum o amprenta. Departamentul IT poate alege dintre mai multi factori de autentificare in baza reglementarilor companiei, putand astfel sa nu se bazeze doar pe memorarea de catre angajati a unor parole complicate2. Solutia Intel® Authenticate este compatibila cu Microsoft Windows* 7, 8 si 10 si este disponibila clientilor pentru previzualizare.

Laptopurile vechi pot costa companiile 4.203 de dolari pe an, pentru fiecare trei PC-uri detinute, pentru mentenanta si productivitate6. Noile PC-uri de business pot rezolva asta prin faptul ca ofera o performanta de 2,5 ori mai mare si o crestere a performantei grafice de 30 de ori comparativ cu un dispozitiv mai vechi de cinci ani7. In acest fel, utilizatorilor le sunt oferite mai multe instrumente puternice pentru productivitate crescuta1, 8, 9, 10.

Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic si Toshiba vor lansa device-uri pentru sectorul business cu noile procesoare Intel. Pot fi alese device-uri dintr-o gama variata, care include sisteme 2 in 1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshells si All-in-One sau mini PCuri, toate construite pentru orice mediu de lucru.

Modul de colaborare a companiilor se schimba si, cu toate acestea, instrumentele din salile de sedinte nu au tinut pasul cu forta de munca din ce in ce mai dispersata. Intel introduce actualizari pentru Intel® Unite™ pentru conferinte mai inteligente. Actualizarile includ capabilitati extinse pentru display, astfel incat participantii la conferinte sa nu mai fie nevoiti sa caute adaptoare. Atat participantii din sala de conferinta, cat si cei de la distanta au acces sigur la continut in timp real. Angajatii pot incepe conferintele folosind display-uri sau monitoare noi, dar si pe cele existente. Integrarea cu Skype for Business ofera utilizatorilor o experienta foarte buna.

Pentru companiile mici, Intel ofera Intel® Small Business Advantage (Intel® SBA), o solutie usor de folosit pentru a-i ajuta pe cei care detin companii mici sa isi protejeze si sa isi creasca businessul. Intel SBA ofera proprietarilor de companii un mod mai simplu si centralizat pentru a se conecta si partaja informatii, precum si securitate si actualizari. Intel SBA include capabilitati de colaborare – chat si partajare de fisiere – precum USB blocker, pentru a-i ajuta pe proprietari sa-si pastreze in siguranta datele companiei.