Intel
Stiri

Intel prezinta viitorul tehnologiei

Intel

PC-uri care incap in palma, laptop si tableta intr-un singur dispozitiv, tehnologii care schimba modul de interactiune cu computerul, placi de dezvoltare revolutionare cu care pot fi construite propriile device-uri sau ceasuri si casti care arata progresul in timpul exercitiilor fizice cu ajutorul Internet of Things.

Acestea sunt cateva dintre elementele celei mai ample game de dispozitive cu tehnologie Intel prezentata pana acum pe piata locala.

Produsele incluse in oferta de Craciun a retailerilor si expuse la evenimentul Intel apartin unor companii locale si internationale, precum Acer, Allview, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Maguay, Toshiba, Vonino.

In cadrul showcase-ului “Shaping the future – A Christmas like no other”, Intel a prezentat viitorul tehnologiei in viziunea companiei, cu ajutorul unor desktop PC-uri puternice, laptopuri 2 in 1 revolutionare bazate pe cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core, telefoane, tablete si dispozitive purtabile in voga. Aceste dispozitive inovatoare fac parte din oferta de Craciun din acest an.

Noua generatie a gamei de procesoare Intel Core ofera o autonomie mai mare dispozitivelor, reduce consumul de energie si aduce o viteza de 2,5 ori mai mare a sistemului comparativ cu generatia anterioara.

“Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core, cea mai performanta de pana acum, ofera utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de mai multe aplicatii in acelasi timp si schimba modul de interactiune cu PC-ul prin intermediul ecranelor tactile. Toate acestea au ca rezultat o mai mare libertate pentru utilizatori, care pot folosi PC-urile oricand, indiferent de locul in care se afla”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Romania si Bulgaria.

“In cadrul showcase-ului de astazi am prezentat cele mai performante sisteme bazate pe noile procesoare, impreuna cu tehnologii si dispozitive revolutionare, care seteaza viitorul domeniului IT. Majoritatea produselor prezentate se gasesc in oferta de Craciun”, a adaugat el.

Interactiunea cu PC-ul se schimba cu tehnologia Intel RealSense

Noile sisteme ofera o securitate mai mare si cu ajutorul tehnologiei Intel RealSense care elimina necesitatea parolelor, prin prezenta unei camera 3D care recunoaste fata utilizatorilor si le ofera acces la PC. Interactiunea cu computerul se schimba astfel, Intel RealSense permitandu-le utilizatorilor sa miste obiectele de pe ecran cu ajutorul gesturilor mainii sau ale fetei.

Tehnologia Intel RealSense ofera posibilitati demne de viitorul tehnologiei, precum masurarea distantelor dintre obiecte si schimbarea focalizarii intr-o fotografie si modificarea sau ascunderea fundalului in timpul unei conferinte video.

Cele mai mici PC-uri cu tehnologie Intel

PC-ul surprinde prin forma si design cu cele mai mici PC-uri din lume, Intel® Compute Stick si Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), proiectate sa ocupe incredibil de putin spatiu acasa sau la birou. Cu ajutorul acestor dispozitive au fost facute demonstratii ale Intel Remote Keyboard, aplicatie dezvoltata de Intel pentru cele doua mini PC-uri, cu care utilizatorii pot controla computerul de la distanta, de pe smartphone sau tableta.

Intel Compute Stick este dotat cu procesor quad-core Intel Atom, 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB si cu Windows 8.1 preinstalat. Mini PC-ul transforma orice TV sau monitor HDMI intr-un computer complet functional. Datorita Bluetooth 4.0, se conecteaza usor la periferice precum mouse si tastatura, iar la Internet, prin Wi-Fi.

Intel Next Unit of Computing (Intel NUC) este disponibil in mai multe variante, bazate pe procesoare Intel Celeron, Intel Pentium, Intel Atom, Intel Core i3, Intel Core i5 sau Intel Core i7. Are o latime de 10 cm si o inaltime de pana la 5 cm, fiind un PC ideal pentru acasa, datorita spatiului incredibil de mic pe care il ocupa.

Internet of Things la un alt nivel

Intel este una dintre companiile care se dedica domeniului Internet of Things, aflat in expansiune. Din acest segment, in cadrul evenimentului au fost expuse cele mai in voga dispozitive purtabile cu tehnologie Intel. Castile SMS Audio BioSport, bazate pe tehnologia Intel, ofera o experienta unica in timpul antrenamentului fara a sacrifica in vreun fel calitatea audio. Castile integreaza senzori biometrici, care monitorizeaza bataile inimii in timpul exercitiilor, oferindu-i utilizatorului date despre progresul sau. Printre cele mai importante caracteristici se numara faptul ca nu au nevoie de incarcare, fiind alimentate prin audio jack. De asemenea, sunt rezistente la transpiratie si apa si se sincronizeaza cu aplicatia RunKeeper pentru a monitoriza ritmul cardiac, ritmul antrenamentelor, distanta si caloriile arse.

Intel a prezentat si ceasul Basis Peak. Dotat cu 5 senzori, este dedicat pasionatilor de fitness, monitorizand printre altele, ritmul cardiac, pasii, arderile calorice si activitatea din timpul somnului. Rezistent la apa pana la 50 de metri si la transpiratie, Basis Peak Watch are o baterie care dureaza pana la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodylQ, ceasul detecteaza automat si monitorizeaza activitati precum mers, alergat, ciclism, dar si somnul, iara a necesita setari suplimentare.

Internet of Things sta la baza celor mai noi dispozitive Intel. In cadrul evenimentului au fost prezentate placile de dezvoltare Intel dedicate ”makerilor”, celor care vor sa creeze propriile dispozitive – Intel Galileo si Intel Edison. Intel Galileo este prima placa de dezvoltare Intel in totalitate Open Source, atat hardware, cat si software, aspect important pentru dezvoltatori si in acelasi timp pentru comunitatile de start-up-uri, care doresc sa realizeze prototipuri de produse. Intel® Edison este cel mai mic calculator din lume, de marimea unui card SD, care poate fi incorporat in gadgeturi purtabile.

Sedinte mai inteligente Ia birou

Modul de lucru se schimba cu cele mai noi tehnologii Intel dedicate segmentului business. Una dintre acestea este software-ul Intel Unite, care revolutioneaza sedintele de la birou, permitandu-le tuturor participantilor sa partajeze prezentarile de pe laptop pe ecrane mult mai usor, pentru o productivitate crescuta. Utilizarea este foarte simpla fiind nevoie doar de un mini PC cu procesor Intel Core vPro. Mai multe despre cum functioneaza Intel Unite puteti citi si pe revista online iq.intel.ro.