Noutati

Solutia SAP pentru cercetare medicala a castigat premiul Red Dot Design

SAP_TechEd15_BCN_Poster_p@303x200

SAP SE, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, a anuntat ca solutia SAP Medical Research Insights, un instrument de analiza a datelor in timp real, destinat cercetarii medicale in domeniul oncologiei, a castigat prestigiosul premiu Red Dot Communication Design 2015, la categoria Design de Interfata.

In cadrul competitiei, juriul international a evaluat 7.451 de solutii inscrise, iar SAP a primit premiul Red Dot Design pentru realizari remarcabile in ceea ce priveste design-ul de interfata. Premiul a fost anuntat la ceremonia Red Dot Gala 2015, desfasurata pe 6 noiembrie in Berlin.

„Acest premiu Red Dot este o recunoastere foarte importanta, deoarece arata faptul ca mixul intre design si tehnologie duce la un grad inalt de inovatie, oferind medicilor si cercetatorilor instrumentele necesare pentru a gestiona complexitatea din ce in ce mai mare a informatiilor in domeniul in care activeaza”, a spus Sam Yen, chief design officer al SAP.

De asemenea, acest premiu evidentiaza colaborarea pe care SAP o are cu clientii sai in ceea ce priveste procesele de design si inovatie. Implementand conceptul de Design Thinking la nivelul organizatiilor, SAP le poate ajuta sa se concentreze pe nevoile umane, sa reinventeze practici curente si sa obtina inovatii remarcabile pe parcursul transformarii lor digitale.

Red Dot Awards constituie una dintre cele mai mari si mai renumite competitii de profil din lume. De 60 de ani, Centrul de Design din Renania de Nord – Westfalia este un reper al excelentei in design. Atat denumirea, cat si brandul competitiei recunoscute astazi la nivel international, au fost dezvoltate in 1990 de catre Prof. Dr. Peter Zec. De-a lungul timpului, premiile Red Dot s-au consacrat ca marca a calitatii, in domeniile Design de Produs, Concept de Design si Design de Comunicare.

Crearea unei solutii inovative simple, care sa le usureze munca medicilor si cercetatorilor in domeniul oncologiei si care sa ajute in final la infrangerea cancerului, a fost un proiect provocator, pentru care SAP a facut echipa cu Centrul National German pentru Boli Tumorale (NCT), un centru oncologic de top aflat in Heidelberg. Utilizand designul intuitiv si ingineria software de ultima generatie, SAP si NCT au creat SAP Medical Research Insights, solutie care ruleaza pe platforma SAP HANA.

Regandindu-se procesele complexe care consuma prea mult din timpul doctorilor, cercetatorilor si altor cadre medicale, SAP Medical Research Insights a fost creata cu scopul de a ajuta la eliminarea operatunilor manuale si de a simplifica accesul la datele pacientilor. Printre beneficiile solutiei se numara si compararea in timp util a profilelor pacientilor. Rezultatul se traduce prin multiple optiuni de tratament pentru pacienti si posibilitatea personalizarii tratamentelor.

„Suntem acum in masura sa extragem si sa analizam date din foarte multe surse, pe care sa le prezentam fizicienilor si cercetatorilor intr-o maniera care aduce in vizor perspective noi si surprinzatoare”, a spus Prof. Dr. Christof Von Kalle, NCT.
Pe langa premiul Red Dot, solutia SAP Medical Research Insights a castigat si alte premii si recunoasteri in numeroase domenii, printre care un premiu pentru strategie si cercetare in cadrul Core77 Design Awards 2014, premiul pentru design german in 2015 la categoria Excellent Communications Design – Interactive User Experience, premiul iF Design in 2015 si initiativa „Germany—Land of Ideas 2015”. Recent, compania a primit de asemenea si premiul Red Dot: Design Concept 2015 pentru conceptul de design de ultima generatie SAP Fiori, dedicat experientei utilizatorului. In plus, SAP a fost finalista la Premiile Interaction de anul acesta.