Stiri

Microsoft Summit 2015: 6 tehnologii care accelereaza transformarea digitala

Microsoft Summit 2015-1

Microsoft Summit 2015, cel mai important eveniment anual de business si tehnologie din Romania, a atras in perioada 4-5 noiembrie la Palatul Parlamentului peste 2.000 de manageri si profesionisti din domeniul IT&C.

Sase tehnologii inovatoare vor accelera in urmatorii ani transformarea digitala, una dintre principalele teme de discutie din cadrul Microsoft Summit 2015, cel mai important eveniment anual de business si tehnologie din Romania.

„Daca in trecut, informatia era greu accesibila, acum, sursele de informare sunt multiple si la indemana. In trecut, puteam discuta despre ierarhii statice, in care angajatii aveau de cele mai multe ori o cultura concurentiala, astazi, avem de-a face cu retele dinamice in cadrul carora angajatii sunt motivati sa colaboreze din ce in ce mai mult pentru a aduce valoare. Am trecut de la eficientizarea proceselor, la eficientizarea rezultatelor. Tehnologiile digitale au un impact major si s-au dezvoltat continuu in timp. Daca ne raportam la numarul de ani in care o tehnologie este utilizata de 100 de milioane de persoane, avem urmatoarele statistici: telefonul mobil a ajuns sa fie adoptat in 16 ani de 100 de milioane de persoane, incepand cu anul 1979, Facebook, in aproximativ 4 ani, incepand cu anul 2004, What’sApp a atins acest prag de utilizatori in aproximativ 3 ani, iar Candy Crush Saga, in doar un an. Intr-un mediu de afaceri aflat intr-o adevarata revolutie a transformarii, rolul liderului va deveni unul mai complex, care va necesita aptitudini profesionale, precum: viziune si capacitate de analiza micro si macro, spirit inovator, deschidere catre tehnologie, abilitatea de a schimba ritmul organizatiei in functie de contextul in care se afla, receptivitate si abilitatea de conectare a oamenilor si a organizatiilor. De asemenea, liderii vor fi nevoiti sa isi dezvolte si abilitatile personale, cum ar fi claritatea viziunii intr-un mod in care simtul binelui sa primeze, calmul in orice situatie, abilitatea de a integra viata personala cu cea profesionala, tonusul intr-un maraton de sprinturi,” a mentionat Violeta Luca, Marketing & Operations Director, Microsoft Romania.

“Internetul mobil, Internet of Things (IoT), robotica si genomica avansate, automatizarea si vehiculele autonome sunt sase tehnologii inovatoare care vor accelera transformarea digitala”, a spus Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader, EY Romania, intr-o prezentare despre transformarea modelului de business al companiilor in contextul transformarii digitale. “Aceste 6 tehnologii nu numai ca vor schimba obiceiurile de achizitie si comportamentul de consum al oamenilor, dar vor transforma fundamental modul in care accesam si consumam informatia, in timp ce pentru companii vor creste viteza business-ului si vor crea noi forme de interactiune cu utilizatorii”, a adaugat Aurelia Costache.

Tehnologiile viitorului au fost principala tema de discutie regasita in prezentarile tuturor celor peste 50 de experti din Romania si din Europa Centrala si de Est care au fost prezenti pe 4 si 5 noiembrie la Microsoft Summit. “Tehnologia permite crearea de noi solutii care in trecut erau de neimaginat. Companiile castiga, prin utilizarea noilor tehnologii, avantaje competitive care ii asigura o crestere sustenabila pe termen lung. De aceea, organizatiile trebuie sa experimenteze, sa inoveze si sa exploateze capabilitatea de a se reinventa continuu”, a spus Jasper Vis, Managing Partner Headcandy.

In opinia lui Sergiu Negut, Associate Dean of Entrepreneurial Growth, Maastricht School of Management Romania, “afacerile care cresc spectaculos ne uimesc si ne fac sa ne intrebam cum a fost posibila o astfel de crestere, dar mai ales ce am putea face noi pentru a obtine acelasi rezultat? De cele mai multe ori insa, suntem prea prinsi in cotidian pentru a reusi cu detasare sa observam ce ne lipseste sau ce am putea sa facem mai bine. Tehnologia a depasit de mult momentul in care ne raportam la ea doar ca la un cumul de mijloace si abordari noi. Astazi, ea este un val ce aduce schimbare. Lumea se transforma prin tehnologie, iar companiile care reusesc sa stapaneasca acest val, vor avea succes.”

Microsoft Romania reprezinta al doilea centru de operatiuni din Europa de Est, compania avand in prezent peste 700 de angajati la nivel local si estimeaza o crestere de pana la 1.000 de specialisti in urmatorii trei ani. La nivel global, compania ofera solutii de productivitate la peste 600.000 de companii si institutii publice si are o comunitate de peste 1.000 de romani angajati. In 2007, Bill Gates a inaugurat in Romania Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesionisti in Bucuresti si Timisoara.

Cu o retea de peste 3.000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implica activ in activitatea antreprenorilor din Romania, investind peste 600.000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri pana in prezent. In Romania, angajatii companiilor mici si mijlocii folosesc in proportie de 52% solutii mobile pentru a-si desfasura activitatea, iar in opinia a 55% dintre respondenti digitalizarea prin solutii mobile a proceselor de lucru din cadrul organizatiilor are o contributie importanta la eficientizarea timpul si maximizarea productivitatii.

Microsoft Summit 2015, in cifre

Cea de-a treia editie a Microsoft Summit din Romania, desfasurata pe 4 si 5 noiembrie 2015, este organizata pe trei piloni principali, pentru oamenii de business, profesionistii din domeniul IT si dezvoltatorii de solutii.

Peste 50 de speakeri din Romania si din alte colturi ale lumii vor sustine 45 de sesiuni de prezentare in care vor vorbi despre viitorul tehnologiei si despre modul in care aceasta transforma societatea, despre cloud, securitate sau Internet of Things. Printre speakeri se numara Kostas Loukas – General Manager, Microsoft Romania; Don Grantham – President, Microsoft Central and Eastern Europe; Violeta Luca – Marketing & Operations Director, Microsoft Romania; Jean-Francois Fallacher – CEO, Orange Romania; Nicolas Arpagian – Strategy & Public Affairs Director, Orange Cyberdefense; Vlad Biristeica – Systems Engineer, Cisco; Andrei Ignat – Technical Director, EA Romania si multi altii.

Peste 2.000 de participanti din care aproape jumatate sunt executivi C-level si manageri, iar restul profesionisti din domeniul IT si dezvoltatori.