HTC One A9
Telefoane Mobile

HTC One A9 este primul smartphone non-Nexus cu Android 6.0

HTC One A9

HTC a lansat cel mai nou telefon din gama HTC One, modelul HTC One A9. Noul HTC One A9 este primul smartphone non-Nexus cu Android 6.0 Marshmallow ce ofera cele mai recente inovatii de la Google si simplitatea HTC Sense.

HTC One A9 se inspira din frumusetea naturala care ne inconjoara, folosind culori bogate si impresionante si finisaje unice – un stil denumit de HTC “metalmorfic.” Liniile noi, marginile rafinate si muchiile precise ale butonului de pornire se imbina in mod ireprosabil cu carcasa metalica ultra-subtire, creand un telefon natural si usor. Finisajul dual elegant, disponibil in culorile Carbon Gray, Opal Silver, Topaz Gold si Deep Garnet, este desavarsit cu minutiozitate prin detalii fine si sablat inainte de slefuirea partilor laterale, oferind o bogatie si o profunzime suplimentara texturii, unice pe piata smartphone-urilor. La sfarsit, printr-o fuziune uimitoare intre metal si sticla, ecranul de 5 inch, 2.5D Corning Gorilla Glass 4, Full HD AMOLED, se intinde de la o margine la alta pana la carcasa metalica, oferind culori mai luminoase si mai vii pentru o grafica uimitoare si jocuri captivante, chiar si in lumina directa a soarelui.

Camera foto principala de 13 MP este dotata cu un stabilizator optic de imagine (OIS), care minimizeaza automat tremurul mainii si corecteaza vibratiile. In acelasi timp, camera foto frontala UltraPixel ofera cele mai bune autoportrete in orice conditii de iluminare, folosind senzorul HTC UltraPixel pentru a capta cu 300% mai multa lumina decat camerele foto de smartphone conventionale.

Datorita modului optional Pro, imaginile pot fi salvate si cu ajutorul capturii RAW – un instrument folosit de fotografii profesionisti. Prin functia de ameliorare poti simplifica totul cu un singur buton din Editorul Foto, care lumineaza automat culorile si evidentiaza marginile pentru fotografii uimitor de clare.

Cu functia de editare Hyperlapse a telefonului HTC One A9, viteza clipurilor video poate fi marita de 12 ori pentru un efect time-lapse deosebit. Utilizatorii pot derula rapid clipul video sau pot folosi modul captura pentru editare cu incetinitorul, scotand in evidenta acele amintiri de neuitat. Pot folosi si aplicatia HTC Zoe pentru colectarea simpla si automata a celor mai bune fotografii si clipuri video intr-un montaj cu aspect profesionist, care sa fie impartasit cu prietenii si familia si sa prezinte povestea fiecarui moment din perspective diferite.

HTC One A9 ofera o calitate buna a sunetului, cu HTC BoomSound integrat in casti, alaturi de tehnologia Dolby Audio surround. Cu un convertor DAC incorporat (Digital to Analogue) care ofera audio la 24 biti si calitate 192KHz – mai buna decat calitatea unui CD – sunetul aduce o bogatie si o profunzime. Un amplificator de mare putere pentru casti, de 2 ori mai puternic decat la alte telefoane, ofera mai multa putere si gama dinamica pentru ca utilizatorul sa poata distinge fiecare nuanta a muzicii, clipurilor video si jocurilor preferate. Castile optionale de inalta rezolutie HTC Pro Studio ofera izolare fonica si un sunet cu adevarat captivant.

Cu atat de multe functii noi, HTC One A9 are si capacitatea de economisire a energiei pentru maximizarea autonomiei bateriei. Functia Doze opreste automat aplicatiile care consuma energie atunci cand telefonul este inactiv, de exemplu atunci cand se incarca pe timpul noptii, in timp ce App Standby stie daca o aplicatie deschisa in background nu este folosita si o opreste pana cand va fi folosita din nou. In plus, noul procesor al telefonului, ecranul AMOLED si suportul pentru HTC Rapid Charger 2.0, pentru incarcare cu 75% mai rapida, sunt toate optimizate pentru a maximiza autonomia bateriei in timpul zilei. Astfel, o singura incarcare este suficienta, de exemplu, pentru 12 ore de redare video HD.

Cu cel mai nou procesor Qualcomm Snapdragon 617 cu X8 LTE integrat si unitati centrale de procesare octa-core de 64 biti, HTC One A9 este conceput pentru a oferi un echilibru perfect de performanta puternica, conectivitate rapida si autonomie mai buna a bateriei. Cu suport pentru viteze wireless LTE uluitoare de ultima generatie, telefonul ofera redarea mai multor clipuri video de inalta definitie, mai multe sunete trepidante de inalta rezolutie si mai multa stocare in cloud pentru pastrarea fisierelor dorite. Telefonul este disponibil in configuratii de 16 si 32 GB si suporta memorie extensibila de pana la 2TB prin card de memorie microSD, perfect pentru pastrarea tuturor aplicatiilor, jocurilor, fotografiilor, muzicii si clipurilor video.

Pentru protectia smartphone-ului poate fi folosita husa HTC Dot View II, disponibila in variantele Obsidian, Deep Garnet, Sea Coral si Turquoise Blue. Carcasa sa cu aspect retro si cu afisaj matriceal format din puncte perforate dezvaluie instant notificari, actualizarii ale vremii, identitatea apelantului si multe altele, chiar si atunci cand este inchisa, iar cateva gesturi simple aduc muzica, lanterna, radioul si instrumentele de inregistrare a vocii mai aproape ca niciodata.

Telefonul HTC One A9 si accesoriile vor fi disponibile la nivel global, atat la comercianti cat si pe htc.com, incepand cu luna noiembrie 2015.

SPECIFICATII TEHNICE HTC One A9

ECRAN: 5.0 inch, Full HD 1080p, Corning Gorilla Glass 4
PROCESOR: Qualcomm Snapdragon 617, Octa-core 64-bit, 4 x 1.5GHz + 4 x 1.2GHz
MEMORIE: 16GB, 2GB RAM
32GB, 3GB RAM
CAMERA FOTO: – principala de 13 megapixeli
– frontala Ultrapixel de 4 megapixeli

BATERIE: 2150 mAh cu support Quick Charge 2.0
DIMENSIUNI: 145.75 x 70.8. x 7.26 mm
GREUTATE: 143g