LG Nexus 5X
Telefoane Mobile

Nexus 5X este primul smartphone cu Android 6.0 Marshmallow

LG Nexus 5X

LG impreuna cu Google, au lansat Nexus 5X, primul smartphone ce ruleaza Android 6.0 Marshmallow, cel mai nou sistem de operare de la Google pentru dispozitive mobile. Acest dispozitiv combina cu succes cele mai avansate tehnologii Google si LG.

Nexus 5X dispune de un ecran de 5,2 inci Full HD IPS cu o densitate a pixelilor de 423ppi si cu avansata tehnologie In-Cell Touch care permite o recunoastere mai rapida a atingerii, vizibilitate ridicata la lumina soarelui si imagini mai clare. Nexus 5X, cu procesor Qualcomm Snapdragon 808, ofera o performanta de top chiar si pentru cele mai dificile si complicate sarcini. Iar datorita noului port USB Type-C, o perioada de incarcare a bateriei de doar 10 minute va permite 4 ore de functionare a dispozitivului.

Nexus 5X dispune de o camera principala de 12.3MP si frontala de 5MP. Atat senzorul principal de 1.55µm, cat si cel amplasat deasupra ecranului, de 1.4µm, permit absorbtia unei cantitati mai mari de lumina decat oricare dispozitiv Nexus precedent, oferind poze mai luminoase cu detalii uluitoare chiar si in conditii slabe de iluminare. Mai mult, Nexus 5X poate realiza video 4K si slow-motion, fiind astfel cel mai avansat dispozitiv multimedia Nexus de pana acum.

Nexus 5X este acum mai sigur ca niciodata, dar si mai usor utilizat, datorita Nexus Imprint, senzor de amprente amplasat pe spatele dispozitivului, acolo unde degetul este plasat in mod nomal, pentru o utilizare confortabila. Este de ajuns o simpla atingere a senzorului pentru a aprinde si debloca Nexus 5X, gata imediat pentru a fi utilizat. Pentru utilizatorii din Statele Unite, Nexus Imprint va putea fi utilizat si pentru Android Pay, permitand astfel achizitii rapide si facile din mii de magazine din intreaga tara.

LG Nexus 5X - 2

“Suntem foarte bucurosi sa avem din nou oportunitatea de a lucra impreuna cu Google la dezvoltarea Nexus 5X, cel mai avansat dispozitiv Nexus lansat de catre noi pana acum,” a declarat Juno Cho, presedinte si CEO al LG Electronics Mobile Communications. “De data aceasta, ne-am dorit sa punem la dispozitie cel mai bun hardware pentru cel mai avansat software Google si suntem foarte mandri de rezultatul obtinut impreuna.”

“Suntem incantati de realizarea unui nou parteneriat cu LG pentru lansarea Nexus 5X, urmasul unui dispozitiv de succes in randul fanilor, si a Android 6.0 Marshmallow, cel mai performant si avansat sistem de operare pe care l-am realizat pana acum,” a declarat Hiroshi Lockheimer, vicepresedinte al diviziei Android, Chromecast si Chrome OS din cadrul Google.

Nexus 5X va fi initial disponibil prin precomanda din Google Store (store.google.com) incepand de astazi in Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Coreea si Japonia, urmand ca dispozitivele sa fie livrate spre sfarsitul lunii viitoare. Incepand cu data de 19 octombrie, Nexus 5X va fi disponibil si pe alte piete, urmand ca acesta sa ajunga in aproximativ 40 de alte tari prin intermediul Google Store sau al magazinelor retail in trimestrul 4. Pretul si informatii legate de disponibilitate vor fi anuntate local in saptamanile urmatoare.

LG Nexus 5X va fi disponibil in Romania in prima jumatate a lunii noiembrie.

Specificatii tehnice:

● Chipset: 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 808
● Sistem de operare: Android 6.0 Marshmallow
● Display: 5,2 inci Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
● Memorie: 2GB LPDDR3 RAM / 16 sau 32GB eMMC ROM
● Camera: Principala) Pana la 12.3MP cu apertura F2.0
Frontala) 5MP cu apertura F2.0
● Baterie: 2,700mAh (nedetasabila)
● Dimensiuni: 147 x 72.6 x 7.9mm
● Greutate: 136g
● Retea: LTE-A Cat 6
● Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-C
● Culori: Carbon / Quartz / Ice
● Altele: 4K Video / Dual Flash / IR Laser Auto-Focus / Fingerprint Sensor