Securitate

Fortinet a prezentat cele mai noi tehnologii de securitate it in cadrul Security Day

Fortinet Security Day

Fortinet a organizat pe 17 septembrie, Fortinet Security Day – un eveniment in cadrul caruia a prezentat clientilor si partenerilor locali cele mai noi solutii din portofoliu, precum si viziunea companiei pentru perioada urmatoare.

In ultimii ani atacurile cibernetice au devenit din ce in ce mai frecvente si tot mai multe companii se confrunta cu astfel de situatii cu tipologii din ce in ce mai complexe si variate. Fie ca vorbim de atacuri cibernetice ce au ca principal scop obtinerea unor date pe care compania respectiva le detine, de santaj informational sau doar de atacuri care vor sa blocheze operatiunile companiei, aceasta problema devine una foarte actuala pentru companii si organizatii. In ultima vreme companiile mari care deja au dezvoltat infrastructura necesara preventiei si stoparii a astfel de episoade nu mai sunt principalele tinte, focusul hackerilor mutandu-se tot mai des catre organizatiile mici, care nu dispun de sisteme performante de securitate.

Fortinet a creat sisteme complete de protectie cibernetica, putand acoperi securizarea informatica a tuturor platformelor din cadrul unei companii. Aceste sisteme includ Firewall, VPN, Application Control, IPS, Web Filtering, Anti-malware, WAN Acceleration, Data Leakage Protection, WiFi Controller si Advanced Threat Protection.

Aceste sisteme performante ce ofera protectie completa impotriva tuturor tipurilor de amenintari, vin ca un raspuns prompt al tendintelor din piata pe zona de securitate cibernetica. Conform IDC Market Forecast, se estimeaza o crestere a pietei de securitate IT in 2017 pana la 13 miliarde de dolari, aceasta fiind in 2012 de 10 miliarde de dolari.

In ultima perioada, volumul de solutii implementate si numa¬rul clientilor noi au crescut semni-ficativ, pe toate verticalele. Securitatea informatica in mediul finan¬ciar-bancar a inregistrat o crestere pu¬ter¬nica, in Romania majoritatea solutiilor implementate fiind in zona de high-end si mid range. De asemenea, si in zona operatorilor de telecomunicatii si a companiilor mari si foarte mari cererea a crescut foarte mult.

Fortinet, companie fondata in Statele Unite in anul 2000, a intrat pe piata locala in 2005 si livreaza solutii de securitate IT de inalta performanta prin intermediul unei retetele de peste 100 de parteneri si distribuitori. In ultimul semestru al acestui an, compania va demara o campanie de recrutare de noi membri in echipa locala.