Securitate

Symantec protejeaza peste un miliard de dispozitive IoT

b-iot-diagram

Symantec protejeaza peste un miliard de dispozitive IoT (Internet of Things) precum televizoare, masini, contoare inteligente sau infrastructura critica, si dezvolta initiative importante pentru cresterea securitatii utilizatorilor de dispozitive permanent conectate la internet, estimate sa depaseasca 25 de miliarde pana in 2020.

“Odata cu cresterea numarului de dispozitive inovatoare IoT apar noi riscuri de securitate cibernetica. Internet of Things reprezinta urmatoarea frontiera pentru atacurile informatice. In industria autovehiculelor, spre exemplu, hackerii pot conduce o masina si apasa pe frana chiar din fata calculatorului”, spune Shankar Somasundaram, senior director in divizia Internet of Things Security din cadrul Symantec. “Symantec incheie in prezent parteneriate cu producatori din industriile auto, controlului industrial si semiconductoarelor, in plus fata de activitatea companiei in domeniii precum sanatate sau comert, pentru a asigura securitate sporita consumatorilor.”

Astfel, ca parte a strategiei sale ample de securitate unificata, Symantec investeste permanent pentru a oferi solutii avansate de securitate IoT. Solutiile de securitate ale companiei includ autentificarea, securitatea dispozitivelor, analiza si managementul necesare pentru a preveni atacuri informatice asupra autovehiculelor, dispozitivelor medicale, sistemelor de control industriale si nenumaratelor dispozitivelor electronice permanent conectate la internet. Portofoliul Symantec in domeniul Internet of Things include:

b-iot-car-touch-screen-250x257Securitatea dispozitivelor prin intermediul solutiei de Protectie Integrata a Sistemelor Critice: Cea mai noua solutie a Symantec protejeaza dispozitivele Internet of Things impotriva atacurilor de tip zero-day si previne compromiterea acestora prin blocarea software-ului integrat in dispozitiv atunci cand sunt detectate tentative de atac. In acelasi timp, Symantec a incheiat un parteneriat cu Wincor, lider mondial in furnizarea de solutii si servicii IT in domeniul bancar si in industria comertului, precum si cu alti producatori importanti din ecosistemul industrial si al autovehiculelor. “Pentru Wincor Nixdorf, parteneriatul cu Symantec reprezinta un pas important pentru furnizarea celor mai sigure mijloace prin care oamenii sa realizeze tranzactii financiare la ATM. Tehnologia de securitate a Symantec imbinata cu informatiile detinute de Wincor Nixdorf in domeniu au dus la o solutie care ofera cea mai buna securitate impotriva atacurilor informatice asupra ATM-uri”, a declarat Karan Oberoi, manager de produs in segmentul securitatii software din cadrul Wincor Nixdorf.

Roots of Trust IoT si Certificate pentru Dispozitive: Symantec colaboreaza cu cei mai mari furnizori de cipuri din lume si cu parteneri din aria bibliotecilor criptografice, cum ar fi Texas Instruments si wolfSSL, pentru a integra securitatea avansata la nivel de hardware. Aceste parteneriate imbina autoritatea de certificare a Symantec cu motoarele integrate ale partenerului, pentru a asigura incredere si securitate ridicata prin “Roots of Trust”, elementele esentiale ale dispozitivelor pentru criptarea sigura si autentificarea informatiilor. “Furnizarea unei autentificari sigure, simple si fluide necesita integrarea de certificate in produsele IoT.

Pentru a ajuta clientii sa securizeze comunicatiile cloud, Texas Instruments integreaza in prezent certificatul root al Symantec in dispozitive IoT multiple pentru semnarea si autentificarea digitala a comunicatiilor prin Internet si actualizarilor de firmware. In viitor, vom oferi noi functii capabile de initializare securizata autentificata cu codul dezvoltatorului semnat digital, pentru a ajuta clientii sa sporeasca securitatea dispozitivelor IoT” a afirmat Gil Reiter, director al diviziei de Marketing Strategic – IoT din cadrul Texas Instruments (TI). “Piata IoT are mare nevoie de solutii de securitate comprehensive”, a adaugat Larry Stefonic, fondator si director executiv al wolfSSL. “Liderii din industrie in domeniul infrastructurii de securitate pentru IoT, wolfSSL Inc. si Symantec, se adreseaza nevoilor pietei prin solutia menita sa sustina dezvoltatorii in demersurile lor de a oferi protectie impotriva celor trei mari provocari in materie de securitate IoT: atacul Man in the Middle (MITM), actualizarile securizate de firmware si criptarea datelor pe dispozitiv.”

Certificate pentru Semnare de Cod si Servicii de Securizare a Aplicatiilor: Pentru a garanta rularea autorizata a codului pe dispozitivele Internet of Things, Symantec furnizeaza certificate de securitate la nivel de cod si o solutie de autentificare ca serviciu in cloud pentru o serie de tipuri de cod relevante pentru dispozitivele Internet of Things.

Planurile de viitor ale Symantec pentru a sprijini mediul de business sa asigure securitatea dispozitivelor IoT includ introducerea de noi tehnologii, cum ar fi un portal pentru gestionarea securitatii Internet of Things cu ajutorul unei singure interfete si analiza securitatii pentru detectarea proactiva a anomaliilor care ar putea indica atacuri ascunse asupra retelelor Internet of Things.

Totodata, pentru a sustine inovatia in domeniul securitatii IoT, Symantec a anuntat recent un parteneriat cu Frost Data Capital prin care isi propune sa contribuie la dezvoltarea noilor companii, oferindu-le acces la finantare, resurse si expertiza. Ca parte a unui incubator de afaceri sustinut de cele doua companii prin intermediul metodologiei si proceselor inovatoare dovedite, precum si expertiza solida in analiza volumelor mari de date si Internet of Things, companiile nou infiintate vor avea oportunitatea sa colaboreze cu Symantec pentru a face fata celor mai complexe amenintari din domeniul securitatii cibernetice.