Samsung Gear S2
Stiri

Samsung a lansat kitul de dezvoltare pentru Gear S2

Samsung Gear S2

Samsung a lansat kitul de dezvoltare de software Tizen (SDK) pentru Gear S2, cel mai nou smartwatch Samsung.

Kit-ul poate fi descarcat acum de pe site-ul Samsung dedicat dezvoltatorilor, http://developer.samsung.com/wearable.

Datorita programului de acces anuntat inca din luna aprilie, este de asteptat ca peste o mie de aplicatii pentru Gear S2 sa fie disponibile pentru utilizatori atunci cand ceasul inteligent va fi disponibil in magazine. In plus, utilizatorii vor putea alege si dintre cele 5.000 disponibile deja utilizatorilor de Samsung Gear.

Inainte de lansarea oficiala a smartwatch-ului, a fost disponibil un site pentru dezvoltatori si parteneri, pentru ca acestia sa isi poata inregistra aplicatiile lor pentru Gear S2.

SDK-ul Samsung Gear S2 ofera urmatoarele avantaje:

• Functii autonome imbunatatite: Dezvoltatorii pot crea aplicatii autonome pentru Samsung Gear S2, cu retea, apeluri si localizari bazate pe API-uri, avand libertatea de a se conecta la retelele 3G fara un smartphone.
• Aplicatii web si native: Dezvoltatorii pot construi aplicatii web, dar si native cu noul SDK. API-urile native Tizen le permit sa construiasca aplicatii cu EFL (Enlightenment Foundation Libraries) rapide, usoare si frumoase.
• Suport pentru Android: Exista posibilitatea de conectare la telefoanele Android*, inclusiv, dar fara a se limita la modelele Samsung. Acoperirea mai larga a dispozitivului ajuta la atragerea mai multor utilizatori. O lista a dispozitivelor compatibile poate fi consultata aici.

Urmatoarele aplicatii vor fi disponibile pentru Samsung Gear S2:

• Ramai la curent cu stirile: Urmareste toate echipele tale sportive preferate prin rotirea bezelului sau prin atingerea ecranului, pentru a pentru a primi actualizari si noutati despre meciuri, in direct, prin aplicatia ESPN pentru Gear S2 sau pentru a obtine acces imediat la scoruri cu aplicatia ESPN Watch Face. Citeste cele mai recente stiri din 10 sectiuni diferite, seteaza alerte si partajeaza fotografii cu aplicatia CNN pentru Gear S2. Ramai la curent cu noutatile din economie si observa afla rapid stirile prin aplicatia Bloomberg Business Watch Face. Foloseste aplicatia Bloomberg Business Gear S2 pentru mai multe detalii despre indici de piata si pentru cele mai recente stiri din business. Selecteaza Twitter Trends Watch Face pe smartwatch-ul tau Gear S2 pentru a vedea cele mai noi tendintele locale.

• Ramai conectat chiar si cand esti in miscare: Solicita un sofer Uber si porneste la drum in cateva minute, fara sa iti scoti telefonul mobil din buzunar. Cauta, suna si obtine indicatii despre restaurantele, magazinele si serviciile din apropiere, toate accesibile de la incheietura mainii cu aplicatia Yelp pentru Gear. Acceseaza rapid informatiile cele mai relevante pentru calatoria ta, inclusiv alerte de zbor in timp real, de pe Gear S2 cu aplicatia TripCase.

• Acces rapid la utilitati: Avantajul de a avea un smartwatch Gear S2 inseamna ca nu mai mai esti nevoit sa ai mereu cheile la indemana, cu Yale Digital Keys pentru dispozitivul Yale Real Living Lock, poti accesa cu usurinta incuietoarea de acasa si poti imparti cheia cu prietenii sau membrii familiei. Controleaza incuietoarele inteligente Unikey simplu si usor prin touch-to-open. Acum iti poti incuia si descuia usa de la casa, de la birou sau cea de la hotel prin smartwatch-ul Gear S2.

• Ramai conectat mai usor ca niciodata: Acceseaza alertele de mesaj prin aplicatia de mesagerie Voxer. Este cel mai simplu mod de a comunica, ca un walkie talkie la incheietura mainii.

• Acces convenabil la cumparaturi si e-commerce: Gear S2 iti ofera acces instantaneu la cele mai bune oferte pentru pentru cumparaturile de zi cu zi. Cu aplicatia FidMe, toate cardurile tale de fidelitate, cupoanele si notificarile in-store se trimit direct catre smartwatch-ul tau. Descopera si rasfoieste mai multe oferte ale companiilor din apropiere cu aplicatia Groupon. In plus, prin sistemul de cod de bare Alipay, utilizatorii pot face tranzactii complete confortabil si rapid si se pot bucura de servicii ale diverselor supermarketuri offline si restaurante, fara sa fie nevoiti sa aiba smartphone-ul sau portofelul asupra lor.

• Monitorizeaza-ti activitatea sportiva: Aplicatia Nike+ Running pentru Gear S2 le permite alergatorilor sa urmareasca distanta, ritmul si timpul pe care l-au parcurs cu o singura privire. Utilizatorii care folosesc casti conectate prin Bluetooth au, de asemenea, posibilitatea de a asculta muzica direct de pe smartwatch.