Xperia Z5
Telefoane Mobile

Sony a lansat Xperia Z5, Xperia Z5 Compact si Xperia Z5 Premium – primul smartphone 4K

Xperia Z5

Sony a lansat astazi noua generatie de telefoane Xperia Z5 si Xperia Z5 Compact, precum si primul telefon inteligent 4K din lume, Xperia Z5 Premium.

„Smartphone-urile sunt parte din viata fiecaruia”, spune Hiroki Totoki, Presedinte si CEO al Sony Mobile Communications. „Stim ca cea mai mare parte din continutul online este generat si distribuit de oameni in miscare- asa ca am creat cea mai inovatoare camera Sony, cu un design si un display care confirma ca seria Xperia Z5 este cea mai buna platforma de divertisment si stil de viata”

Xperia Z5 include un nou senzor mobil de imagine Exmor RS, mai amplu, de ½.3, pentru 23 MP, cu lentile F2.0 G este primul modul de camera foto Sony regandit de la zero, de la Xperia Z1 incoace, alcatuit din lentilele interschimbabile Sony, cu tehnologia α pentru o imagine vie si clara.

Xperia Z5 camera

Camera foto reuseste cea mai rapida focalizare automata a unui smartphone, cu o echilibrare performanta a vitezei si acuratete in surprinderea fiecarui moment. Camera functioneaza cu o viteza revolutionara de doar 0.03 secunde7, mai rapid decat dureaza clipitul unui om, care dureaza, in medie, 0.1- 0.4 s, asa ca indiferent daca sari dupa un frisbee in parc, faci un salt in piscina sau incerci o noua miscare cu skateboard-ul pe o rampa, vei putea sa surprinzi fiecare moment de aventura, in timp real.

Un mix intre senzorul mobil amplu Exmor RS de 23 MP si un software de procesare avansat, care permite un zoom puternic, indiferent daca este vorba de fotografierea unui peisaj, a unei cladiri sau unui alt obiect, te ajuta sa poti mari imaginea de 5 ori, cu un minim de pierdere a calitatii. Imbunatatirile functiei de fotografiere in conditii de luminiozitate scazuta, inseamna ca poti realiza fotografii mai clare pe timp de noapte sau in spatii intunecate, fara ca acestea sa iasa incetosate – perfect pentru a surprinde un rasarit de soare sau luminile orasului pe timp de noapte.

Xperia Z5 Compact Colour Range

Cu o popularitate in crestere in ceea ce priveste crearea de continut pentru social media, seria Xperia Z5 aduce imbunatatiri considerabile in evolutia functiei Sony SteadyShotT, cu modul Intelligent Active pentru filmari. Noile imbunatatiri sunt o garantie a faptului ca poti sa surprinzi actiuni precum mersul pe bicicleta sau pe skateboard, sariturile de la inaltime sau micile tresariri, fara nicio incetosare. De asemenea, camera inregistreaza performante mai bune in conditii de luminiozitate scazuta.

Cu un design realizat de cei mai buni specialisti ai studiourilor Sony din Suedia si Japonia, Xperia Z5 are o forma eleganta si subtire, cu o rama metalica si un spate din sticla mata. Este greu de trecut cu vederea, dar usor de tinut in mana, rezistent la apa, pentru a fi usor de folosit in fiecare zi. Ecranul de 5.2”, carcasa lucioasa si designul care face trimitere la moda acestei toamne, completeaza seria de imbunatatiri, telefoanele fiind disponibile in culori pentru toate gusturile si stilurile, de la simplu si elegant, la exuberant: alb, negru grafit, auriu si verde.

Pentru cei care prefera un telefon compact, Xperia Z5 Compact, are aceeasi tehnologie impresionanta a camerei foto, intr-un dispozitiv usor de luat peste tot. Performanta fara compromis, intr-un design compact superb, cu un ecran de 4.6” si cu dimensiuni perfecte pentru a fi tinut in mana. De asemenea, Z5 Compact iti permite sa iti exprimi stilul personal, prin culorile lui fresh si vibrante, variantele de galben si corai, completand gama de alb si negru grafit.

Ambele dispozitive inglobeaza maiestria Sony, prin materialele premium, precum sticla mata pentru partea din spate si cu logo-ul Xperia subtil gravat, cu port-uri USB fara capac, pentru o conectare si incarcare simpla si rapida.

Pe laterale, exista integrat un senzor cu amprenta, ceea ce face ca dispozitivul sa fie in siguranta, protejat si usor de deblocat, dintr-o atingere usoara si naturala. Suporta, de asemenea, functia FIDO standard: autentificarea prin amprenta pentru plata online a serviciilor.

Xperia Z5 si Xperia Z5 Compact au un procesor Qualcomm Snapdragon 810, incluzand caracteristicile octa-core CPU, capacitatea de 64 de biti si viteza ultra-rapida 4G LTE, ajutandu-te sa atingi noi niveluri de performanta video, foto, dar si in gameing. Indiferent daca faci mai multe lucruri in acelai timp, folosind WI-Fi-ul sau Internetul 4G, ambele dispozitive iti ofera viteza de care ai nevoie. Descarca emailuri cu documente atasate in doar cateva secunde si bucura-te de redare video fara intarziere sau blocaje nedorite.

Caracteristicile puternice ale smartphone-urilor cer o gestionare inteligenta a energiei, Xperia Z5 si Xperia Z5 Compact fiind echipate cu incredibilele functii Sony de rezervare a energiei, pana la doua zile8, prin modul stamina si prin tehnologia inovatoare de economisire a energiei, ceea ce iti da o durata de viata a bateriei superioara. Cu functia Qualcomm Quick Charge™ 2.0 a noului dispozitiv, te poti bucura de 5.5 ore de utilizare a telefonului cu doar 10 minute de alimentare, cu incarcatorul certificat Quick Charge™ 2.0 sau Quick Charger UCH10 (in functie de piata de desfacere) 9.

Xperia Z5 premium

Xperia Z5 Premium, primul smartphone 4K din lume

Xperia Z5 Premium este primul smartphone 4K din lume, cu un afisaj precis si intens de 5.5” si cu caracteristica 4K TRILUMINOS pentru mobil si IPS, ceea ce face ca fiecare detaliu sa fie extraordinar de bine pus in evidenta, pentru niste imagini naturale, cu o rezolutie de patru ori mai mare decat cea Full HD.

Xperia Z5 Premium va transforma continutul tau preferat intr-unul 4K, amplificand vizualizarea fotografiilor sau a filmarilor prin Netflix, YouTube sau a cadrelor din vacanta, cu detalii 4K vibrante. De asemenea, Xperia Z5 Premium este conceput sa iti permita sa fii creativ, imortalizand in 4K si permitandu-ti sa te bucuri de continut chiar pe Z5 Premium, cu optiunea de a salva orice moment intr-o calitate de 8 MP.

Z5 Premium black

Si, de ce sa nu, acum iti poti conecta cardul de memorie de la camera foto Sony 4K Action Cam FDR-X1000V la telefonul Xperia Z5 Premium, pentru a te bucura de capturile tale imediat – sau pur si simplu il poti conecta la un ecran mai mare, fara fir, prin DLNA sau MHL 3.0, pentru a te bucura de continut la un TV 4K.

Xperia Z5 Premium este conceput ca un dispozitiv mobil de o inalta performanta, imbunatatit cu un procesor Snapdragon 810. Capacitatea mare de 3430 mAh a bateriei, iti asigura o utilizare a telefonului de pana la doua zile, cu o incarcare rapida, scapandu-te de necesitatea de a-ti incarca telefonul in mod constant.

Xperia Z5 Premium include o memorie interna mare de 32 GB, cu posibilitatea de a atasa un card micro SD extern de 200 GB, ceea ce iti va oferi extra spatiu pentru 4K de inregistrari video si filme sau imagini. Xperia Z5 Premium include, de asemenea, caracteristica inovatoare a Sony de memorie a ecranului – transferul de date intre procesor si dispozitiv este optimizat, astfel incat prin tehnologia de memorie a ecranului, telefonul isi va aminti afisajul imaginilor deja redate si le va retine pe acestea, pentru a nu fi nevoie sa le reincarce de fiecare data – prin acest proces se pastreaza mai mult timp energia.

Xperia Z5 Premium white

Expertiza Sony in tehnologii audio iti permite sa te bucuri de un sunet incredibil de clar cu noua serie Xperia Z5. Prin functia de High-Res Audio, reproduce frecventele inalte pentru o experienta de studio. Functia DSEE HX creste fidelitatea audio a fisierelor tale MP3, AAC sau a track-urilor inregistrate pentru o calitate aproape de cea High-Quality. Iar, pentru o calitate audio buna a auditiilor online, codecul Sony LDAC transmite datele de trei ori mai eficient decat vechiul codec prin Bluetooth.

MDR-NC750

Iar acum, pentru prima oara, noua caracteristica audio High-Resolution Headset MDR-NC750, iti permite sa te bucuri de muzica cu functia de anulare a zgomotului de fundal – melodiile tale se vor auzi exact asa cum au fost create sa fie ascultate, cu reducere a zgomotelor pana la 98%.

Continua sa joci jocurile tale preferate PlayStation 4 (PS4) indiferent in ce loc din casa te afli, cu PS4 Remote Play10 . Este suficient sa iti conectezi telefonul Xperia Z5 la PS4 prin WI-Fi-ul de acasa si foloseste DUALSHOCK 4 Wireless Controller-ul pentru a te asigura ca nu pierzi niciun minut de actiune, indiferent in ce camera te afli.

Pentru a te asigura ca te vei bucura in continuare de cele mai bune experiente pe care Sony ti le poate oferi, toti utilizatorii seriei Xperia Z5 vor beneficia de acces la Xperia Lounge Gold- care va aduce tot divertismentul Sony la doar o atingere distanta. Obtine acces la consursuri si oferte exclusive si fii printre primii care inceacra noi aplicatii, cele mai recente filme, episoade TV sau melodii, chiar pe dispozitivul tau.

SCR42-Z5

O gama de tocuri elegante Window va fi disponibila pentru fiecare model Xperia Z5 in momentul lansarii, in conformitate cu variantele de culoare ale fiecarui dispozitiv – fiecare iti va permite sa ai acces la functiile preferate ale telefonului, datorita ferestrei inteligente.

Castile wireless stereo Bluetooth SBH54 sunt niste casti versatile, cu o dubla functie, concepute pentru utilizatori care au nevoie de un dispozitiv care sa ii insoteasca pretutindeni, pentru a le permite sa primeasca si sa dea telefoane, sa aiba acces la mesaje, sa puna muzica sau sa asculte radio FM.

Xperia Z5 si Xperia Z5 Compact se vor lansa la nivel global, incepand din octombrie 2015, iar Xperia Z5 Premium din noiembrie 2015 – Xperia Z5 si Xperia Z5 Premium va fi disponibil in variantele de Single SIM si Dual SIM.