intel skylake
Procesoare

Intel a anuntat cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core

intel skylake
Intel a prezentat astazi cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core.

Acestea sunt cele mai performante procesoare de pana acum ale companiei. Noile procesoare Intel Core ofera performanta imbunatatita cu cel mai redus consum de energie de pana acum si permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 in 1 si sisteme All-in-One de inalta rezolutie la statii de lucru mobile.

Peste 500 de milioane de computere utilizate in prezent sunt mai vechi de patru pana la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu tin mult timp si nu pot beneficia de noile experiente disponibile in prezent. Bazate pe noua microarhitectura Skylake pe 14nm, cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core ofera o performanta de doua ori si jumatate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafica de 30 de ori mai buna pentru gaming si experiente video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumatate din grosimea si greutatea celor aflate in prezent pe piata, pot porni mai rapid si avea o baterie care tine aproape toata ziua.

“Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core ofera cel mai important avans in computing de pana acum”, a spus Kirk Skaugen, Vicepresedinte Senior si General Manager al Client Computing Group, Intel. “Sistemele bazate pe noile procesoare au un grad mare de raspuns, performanta, autonomie si securitate crescute.

De asemenea, permit experiente noi, precum logarea cu fata folosita drept parola sau un asistent personal care sa raspunda la vocea utilizatorului. Combinatia intre procesoarele din a sasea generatie a gamei Intel Core, Windows 10 si noile sisteme oferite de producatori face ca acesta sa fie cel mai bun moment pentru a cumpara un nou computer”, a mai spus reprezentantul Intel.

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core ofera o gama larga de noi dispositive

Noile procesoare Intel Core permit lansarea unei game largi de dispozitive care sa se potriveasca oricarei nevoi. Procesoarele Intel Core M, care pot oferi de doua ori performanta tabletelor premium, vor include acum modele Intel Core m3, m5 si m7 pentru a le permite utilizatorilor sa isi gaseasca mai usor dispozitivul potrivit nevoilor lor. Intel Compute Stick va include pe viitor un procesor Intel Core M din a sasea generatie.

Aceasta noua generatie de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care ofera multitasking imbunatatit cu 60% si gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru statii mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanta grafica pentru experiente vizuale de inalta calitate in gaming, precum si creare de continut 4K si playback media. Noua tehnologie Intel Speed Shift imbunatateste nivelul de raspuns al sistemelor mobile, astfel incat utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede.

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core si platformele Intel Xeon vor oferi noi capabilitati si experiente. Mai multe dispozitive vor fi dotate cu Thunderbolt 3 pentru USB tip C. Camera Intel RealSense va fi de acum disponibila pe mai multe dispozitive 2 in 1, notebookuri, sisteme All-in-One, bazate pe noile procesoare Intel Core, oferind noi senzori cu capacitate de detectare si experiente captivante care vor permite utilizatorilor sa faca si sa distribuie fotografii 3D, sa scaneze si sa printeze in 3D si sa schimbe sau sa modifice usor imaginea de fundal in timpul unei conversatii video online.

Noile procesoare Intel Core marcheaza un nou pas din initiativa Intel “fara cabluri” pentru a oferi cea mai buna experienta de wireless display cu ajutorul Intel WiDi sau Pro WiDi. Aceasta tehnologie le permite utilizatorilor sa distribuie cu usurinta de pe computerul lor pe TV sau monitor fara cabluri.

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core ajuta la optimizarea anumitor elemente ale Windows 10 precum Cortana si Windows Hello pentru o interactiune mai naturala cu tehnologia. Dispozitivele dotate cu camera Intel RealSense si Windows Hello permit utilizatorilor sa se logheze prin recunoastere faciala. Tehnologia True Key de la Intel Security este, de asemenea, disponibila pe mai multe sisteme bazate pe noile procesoare pentru a oferi o experienta sigura de autentificare la dispozitive si site-uri, fara a fi necesara reamintirea parolei pentru fiecare in parte.

In curand: grafica Intel Iris, Intel vPro pentru business si produse pentru IoT

In urmatoarele luni, Intel intentioneaza sa ofere peste 48 de procesoare din cea de-a sasea generatie Intel Core, cu grafica Intel Iris si Iris Pro, procesoare din gama Intel Xeon E3-1500M pentru statii mobile de lucru si procesoare Intel vPro din a sasea generatie pentru segmentul business si enterprise. O serie de dispozitive cu modele variate este disponibila acum sau va fi in lunile urmatoare de la producatorii din intreaga lume. In plus, Intel ofera peste 25 de produse pentru IoT cu 7 ani durata de viata garantata si Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP. Industrii precum cea de retail, medicala, industriala, supraveghere si securitate digitala vor beneficia cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core si vor include o serie variata de designuri IoT.