Sony High-Resolution Audio
Stiri

IFA 2015: Sony va prezenta noile game de produse

Sony High-Resolution Audio

Sony lanseaza in cadrul targului de tehnologie IFA Berlin care va incepe pe 4 septembrie 2015, noi produse varfuri de gama din segmentul High-Resolution Audio.

Produsele au fost prezentate de Kazuo Hirai, Presedinte si CEO Sony Corporation, in cadrul conferintei organizate de Sony pe 2 septembrie, inaintea deschiderii oficiale IFA 2015. Kazuo Hirai a subliniat de asemenea noile experiente oferite de produsele Sony din categoriile Digital Imaging (precum camere foto, Action Cam-uri) si televizoare.

“Potentialul de inovatie in domeniul electronicelor este in continuare foarte ridicat. Sony va continua sa faca progrese in acest sens pentru a le oferi consumatorilor experiente unice”, a declarat Kazuo Hirai, Presedinte si CEO, Sony Corporation.

Principalele produse prezentate:

Gama audio Hi-Res

Noua gama de casti h.ear (se pronunta “hear”) si noile modele Walkman vor condimenta experienta audiofililor cu incredibilul sistem audio Hi-Res si culorile vibrante. Atat castile, cat si Walkman-ul au un design simplu si elegant, putand fi asortate la nivel cromatic. Impreuna, ofera utilizatorilor placerea de a se bucura de sunet la standard Hi-Res si de a fi in pas cu moda.

h.ear

Castile h.ear sunt de doua tipuri: cu banda de sustinere si intraauriculare. In cazul primului model, eleganta este o caracteristica de baza, cusaturile fiind din zona difuzoarelor fiind aproape imposibil de depistat. Designul mult mai simplu, in comparatie cu alte modele transforma aceste casti in accesoriul perfect pentru orice utilizator. Castile intraauriculare2 sunt primele modele de acest gen din lume1 care au incorporat sistemul de reducere a zgomotului de fond, un feature care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a asculta melodiile preferate fara a fi deranjati de mediul inconjurator. Walkman-ul compact NW-A25HN, dotat la randul lui cu functia de reducere a zgomotului de fond, va veni insotit de casti Hi-Res care indeplinesc aceasta functie.

De asemenea, Sony lanseaza Walman-ul NW-ZX100HN, cel mai nou din seria ZX si un produs care se confunda cu calitatea absoluta a sunetului. NW-ZX100HN are capacitatea de a anula zgmotele de fond si va fi vandut impreuna cu casti intraauriculare compatibile. Modelul NW-ZX100HN are o autonomie in regim Hi-Res3 de pana la 45 de ore si ofera un plus de portabilitate comparativ cu predecesorii sai.

Odata cu extinderea gamei de produse audio Hi-Res, Sony prezinta noi produse inovatoare, printre care se numara sistemul audio compact CAS-1, care beneficiaza de o putere si o rezonanta ridicata, fie ca este folosit cu difuzoare sau casti. Sistemul audio produce un sunet plin si viu, chiar si atunci cand e plasat intr-un spatiu inchis, cum ar fi pe un desktop. Noul player audio pentru masini RSX-GS9, alaturi de alte produse, completeaza portofoliul de lansari Hi-Res marca Sony din cadrul IFA 2015.

Imagine digitala

Printre produsele nou lansate de Sony pe acest segment se regasesc modelele RX100 IV si RX10 II, doua completari importante care aduc functionalitati profesionale la indemana tuturor categoriilor de utilizatori. Ambele camere foto sunt dotate cu functia de filmare in slow-motion (pana la 40×1, la un frame rate de 1000fps, 500fps sau 250fps; si la un format playback2 de 50p sau 25p). Astfel, momente importante vor fi mult mai usor de imortalizat. In plus, ambele modele sunt echipate cu Exmor RS, primul sensor de imagine3 CMOS de tip 1.0 din lume cu un sistem avansat de procesare a semnalului si chip de memorie DRAM incorporat. Senzorul permite o declansare ultra-rapida Anti-Distortion cu o viteza de pana la 1/32000s, filmare video la rezolutie 4K4 si multe altele.

Sony 7R II

Un alt model anuntat de Sony este α7R II, cel mai nou model din seria α 7, cu obiective interschimbabile. Varf de gama pe sectiunea mirrorless full-frame, α7R II duce la un alt nivel cele trei dimensiuniale fotografiei:rezolutia (42.4 megapixeli), sensibilitatea (ISO de pana la1024005) si viteza de autofocus. Toate acestea sunt posibile datorita Exmor R, primul senzor full-frame CMOS din lume cu iluminare din spate6. Senzorul dispune de 399 de puncte AF cu detectie de faza, avand cea mai larga acoperire autofocus din lume pentru un senzor full-frame. In plus, α7R II este echipata cu un stabilizator de imagine pe 5 axe si este capabila sa inregistreze pe memoria interna video in format 4K fara a grupa pixelii7, ceea ce transforma camera compacta in alegerea potrivita pentru orice tip de fotografie, de la portrete la video.

4K BRAVIA

Sony prezinta in cadrul IFA 2105 si gama de televizoare elegante 4K BRAVIA, inclusiv seria 65″/55″ X90C, care se remarca prin cel mai subtire televizor LCD din lume, masurand aproximativ 4.9 mm in cel mai ingust loc. Sony va introduce pe piata europeana si seria 75″ X91C, de numai 15 mm grosime. In plus, Sony va expune si seriile S85C si S80C (65″/55″) de televizoare curbate 4K, care ofera utilizatorilor o experienta de vizionare spectaculoasa. Fiecare serie prezinta progrese uriase la nivel de claritate, culoare si contrast, gratie procesorului 4K X1. Fiecare serie functioneaza cu sistemul de operare Android TV, care permite accesul la o gama larga de continut, operatiuni intuitive si o conexiune facila cu smartphone-urile.

Sony S80C

Sony a demarat parteneriate cu servicii de video streaming precum Amazon Video, pentru a le furniza utilizatorilor mai mult continut in format HDR. Echipat cu tehnologia unica X-tended Dynamic Range care ofera un contrast incredibil al imaginii, gama 4K BRAVIA expune imaginile HDR la potential maxim.

Servicii pentru retele si jocuri

Sistemul de realitate virtuala (VR) „Project Morpheus” duce PlayStation 4 (PS4) la nivelul urmator si prezinta o imagine asupra viitorului gaming-ului. Prin simpla folosire a echipamentelor VR, jucatorul este transportat intr-o lume virtuala captivanta, la 360 de grade. Miscarile capului jucatorului sunt atent monitorizate, astfel incat dinamica din lumea virtuala sa fie sincronizata cu miscarile capului utilizatorului. Cu o rezolutie 1920 x RGB x 1080 de 5.7″ si posibilitatea de a reda imagini la 120 fps, „Project Morpheus” produce imagini uimitoare si reuseste sa impinga granitele jocului la un alt nivel. „Project Morpheus” va fi lansat in prima jumatate a anului 2016.

Life Space UX

Sony prezinta in cadrul IFA 2015 produse din seria Life Space UX, care creeaza noi modalitati de a interactiona cu spatiile fizice. Proiectorul portabil Ultra Short Throw atinge o imagine intre 20″ si 50″, in ciuda formatului compact, si poate fi instalat oriunde, cum ar fi pe o masa sau pe un perete. Symphonic Light Speaker este o boxa cu iluminare care umple fiecare colt al camerei cu sunete clare. Ambele produse vin cu un design nou si sunt programate pentru lansare in primavara anului viitor.

Programul de Seed Acceleration

Programul Sony Seed Acceleration este un sistem de tip incubator care urmareste sa lanseze idei promitatoare de business, care merg dincolo de granitele organizationale. Programul a sustinut start-up-uri precum kit-ul smart de tip DIY ”MESH”, ”FES Watch”, ”Qrio Smart Lock”, ”HUIS REMOTE CONTROLLER” si ”wena wrist”. Aceste produse vor fi expuse in premiera in cadrul IFA 2015.