Windows 10
Stiri

Windows 10 – top 10 caracteristici

Windows 10

Testat de milioane de utilizatori inscrisi in programul Windows Insider, Windows 10 ofera o experienta familiara, viteza si caracteristici inovatoare, disponibile pe o gama larga de dispozitive.

Te invitam sa descoperi caracteristicile care creeaza o experienta de lucru mai sigura, mai personala si mai productiva.

1. Un desktop familiar – Windows 10 aduce la un loc elemente binecunoscute din Windows 7 si Windows 8.1, printre care meniul de Start, Taskbar si listele rapide.

2. Start – meniul de Start se intoarce intr-o forma familiara utilizatorilor de Windows. Formatul extins ofera optiunea de a accesa cu doar un click cele mai des utilizate functii si fisiere. Din meniul de Start, utilizatorul poate ajunge direct la aplicatiile folosite frecvent si la setari utile, avand si optiunea de personalizare in formatul Live Tiles.

Windows 10 Start

3. Snap si Multiple Desktops – vizualizarea prin modulul Snap View te ajuta sa fii organizat. Pentru utilizatorii care lucreaza simultan cu mai multe aplicatii, Snap vine cu imbunatatiri care fac procesul de lucru mai usor si mai intuitiv. Poti organiza fara dificultate pana la patru ferestre in cele patru colturi si primesti instant sugestii pentru pozitionarea lor. Functia Multiple Desktop permite organizarea muncii, in functie de propriile criterii, pe ecrane virtuale multiple, utilizatorul avand posibilitatea de a face rapid transferul intre ecrane si de a reorganiza aplicatiile in functie de preferinte.

4. Windows Defender – Cel mai bun Windows de pana acum este si cel mai sigur. Windows 10 are sisteme de protectie integrate si ofera o experienta facila la deschidere si pe parcursul utilizarii. Antivirusul Windows Defender este integrat in Windows 10, asigurand o protectie continua si adaptata la nevoile utilizatorilor. Actualizarile constante protejeaza sistemul de operare impotriva virusilor, malware si phishing.

5. Windows 10 a fost dezvoltat pentru a fi compatibil cu hardware-ul, software-ul si dispozitivele periferice pe care utlizatorul le detine deja. Update-urile gratuite si automate aduc in atentie cele mai noi caracteristici si setari de siguranta.

6. Microsoft Edge – cel mai nou browser de la Microsoft este dezvoltat pentru a oferi o experienta online cu totul diferita. Utilizatorii au acum posibilitatea de a lua notite direct pe pagina de internet si de a distribui continutul rapid catre prieteni. Optiunea Reading mode ofera experienta unei lecturi premium prin eliminarea tuturor elementelor care iti distrag atentia online si prin posibilitatea de a crea o lista de lecturi favorite pe care sa le poti accesa ulterior. Bara de cautare vine cu un design nou si un sistem de recunoastere vocala integrat, care iti usureaza experienta de browsing. Microsoft Edge propune un mod mult mai personal si interactiv de a lucra online.

Microsoft Edge

7. Continuum – Windows optimizeaza modul in care lucrezi pe orice dispozitiv. Continuum iti permite sa schimbi usor, manual sau automat, interfata pentru mouse si tastatura cu o interfata pentru tableta.

8. Aplicatii universale – Windows 10 aduce noi aplicatii care ofera o experienta unitara pentru toate tipurile de dispozitive, atat pentru Poze, Clipuri Video, Muzica, Contacte si Mesagerie, cat si pentru Mail si Calendar. Aceste aplicatii preinstalate pastreaza un design unitar de la un dispozitiv la altul. Continutul este stocat si sincronizat prin intermediul OneDrive, permitandu-le utilizatorilor sa inceapa o activitate pe un dispozitiv si sa o continue pe un altul.

9. Action Center – Notificarile si setarile de baza sunt disponibile in centrul de comanda, astfel incat utilizatorul sa poata actiona rapid asupra tuturor lucrurilor importante. Centrul include patru actiuni personalizabile.

10. Noile aplicatii Office Mobile pentru tabletele Windows 10 sunt disponibile astazi in Windows Store. Construite pentru scenarii de lucru on-the-go, aplicatiile Word, Excel si PowerPoint ofera o experienta uniforma, touch-first, pentru tablete de dimensiuni mici. Special pentru ocaziile in care aveti nevoie de notite digitale, aplicatia integrata OneNote este pre-instalata in Windows 10. Lansarea aplicatiilor Office pentru desktop (Office 2016), programata pentru urmatoarea perioada va va oferi cea mai bogata serie de functii pentru crearea de continut profesional. Concepute pentru precizia tastaturii si a mouse-ului, aceste aplicatii vor fi optimizate pentru PC-uri cu ecran mare, notebook-uri, tablete si dispozitive 2 in 1.

Un Windows pentru afacerea ta

Peste 9 luni de testare si mai mult de 5 milioane de participanti din Windows Insider Program au contribuit la cel mai bun Windows de pana acum. Aproximativ 30% dintre cei care au incercat deja sistemul de operare sunt profesionisti IT. Astfel, pentru clientii business, Microsoft pune la dispozitie Windows 10 Pro si Windows 10 Enterprise, cu o serie de caracteristici care transforma modul de gestionare a unei afaceri:

• Protectie impotriva amenintarilor cibernetice moderne – Noul Windows protejeaza identitatea utilizatorului. Microsoft a studiat in detaliu atacurile de incalcare a securitatii datelor pentru a construi caracteristici si functii care abordeaza si protejeaza sistemul impotriva acestor amenintari.

• Inovatie continua – Cu Windows 10, Microsoft a imbunatatit in mod semnificativ modul de gestionare a dispozitivelor.

• Un sistem de operare pentru angajati productivi – Windows 10 se adapteaza fiecarei persoane, indiferent de dispozitivul utilizat, fara a fi necesara rescrierea aplicatiei de catre un administrator IT. Utilizatorii pot interactiona cu dispozitivele in orice mod doresc, folosind un mouse si tastatura, ecran tactil, functia Pen & Ink sau comanda vocala.

Windows 10 - 2