Noutati,  Stiri

Windows 10 este disponibil de astazi ca upgrade gratuit pentru toti utilizatorii

Windows 10

Microsoft a anuntat disponibilitatea Windows 10 incepand de astazi.

Utilizatorii din 190 de tari au acces la noul sistem de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri si tablete. Windows 10 include inovatii precum Cortana2, o aplicatie pentru Xbox si Microsoft Edge, oferind o experienta familiara, dar in acelasi timp mai personala si productiva. Noul sistem de operare, cel mai sigur Windows de pana acum, este livrat ca serviciu si ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovatii si functii de securitate. Utilizatorii vor beneficia de o experienta unica, disponibila pe o gama larga de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens si multe altele, peste 2.000 de dispozitive si configuratii fiind deja in proces de testare. Noul Windows Store si kit-ul Windows Software Development sunt puse, la randul lor, la dispozitia utilizatorilor incepand de astazi, deschizand astfel calea catre experiente noi si inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea aplicatiilor pe Windows 10.

Oamenii din intreaga lume sarbatoresc astazi lansarea Windows 10 in cadrul evenimentelor care au loc in 13 tari si prin implicarea intr-o initiativa dedicata persoanelor si organizatiilor care au un impact semnificativ in comunitatile din intreaga lume. Microsoft incurajeaza utilizatorii sa isi impartaseasca planurile de a schimba lumea cu ajutorul hashtag-ului #UpgradeYourWorld si sa voteze pentru a contribui la desemnarea organizatiei non-profit cu activitate globala care va primi o donatie financiara din partea companiei. Votul se deruleaza pe platformele de socializare, folosind #UpgradeYourWorld si #vote pe Instagram, Facebook sau Twitter. Pentru mai multe informatii despre initiativa Upgrade Your World, va rugam sa accesati: http://www.windows.com/upgradeyourworld.

“Astazi intram intr-o noua era Windows. Inca de la inceput, Windows 10 a fost unic – conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste 5 milioane de fani, livrat ca serviciu si oferit ca upgrade gratuit”, a declarat Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group Microsoft Corp. „Windows 10 a fost dezvoltat in acord cu viziunea noastra de a avea o experienta de operare mai personala, mai naturala, mai mobila si mai sigura. Suntem foarte incantati sa oferim, impreuna cu partenerii nostri, cel mai bun Windows care a existat vreodata, un sistem de operare care le va permite oamenilor si organizatiilor din intreaga lume sa realizeze lucruri extraordinare.”

Windows 10 8-Start1

Windows 10: cel mai bun Windows care a existat vreodata

Windows 10 este rapid si familiar, readucand meniul Start si functiile Live Tiles prin care ofera actualizari constante pentru informatiile care conteaza cel mai mult. Windows 10 este cel mai sigur sistem de operare Windows de pana acum, atat prin intermediul optimizarilor aduse Windows Defender si SmartScreen care asigura protectie impotriva virusilor, malware si phishing, cat si prin inovatii precum Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur si care nu solicita o parola. Pastrarea device-ului mereu actualizat este simpla, utilizatorii urmand sa primeasca actualizari gratuite care ii vor ajuta sa beneficieze de cele mai noi functii si optiuni de securitate pe parcursul ciclului de viata al dispozitivului.

Windows 10 este mai personal si mai productiv, cu capacitati integrate de recunoastere vocala, tactila sau a instrumentelor de tipul stilourilor, pentru o interactiune mai naturala cu PC-ul. Este conceput pentru o integrare perfecta cu Office si Skype si permite o trecere usoara de la o aplicatie la alta, precum si o mai buna organizare prin functiile Snap si Task View. Windows 10 vine cu numeroase experiente si dispozitive inovatoare, printre care:

• Cortana – asistentul personal digital care va ajuta sa gasiti rapid informatiile necesare la momentul potrivit;
• Noul browser Microsoft Edge – permite utilizatorilor sa navigheze, sa citeasca si sa marcheze informatiile rapid, precum si sa partajeze informatii pe Internet;
• Aplicatia integrata Xbox – aduce experienta Xbox pe dispozitivele Windows 10, de la prieteni, jocuri si victorii;
• Continuum – optimizeaza aplicatiile si experientele intre modurile touch si desktop;
• Aplicatii native precum Photos, Maps, Groove – noua aplicatie de muzica de la Microsoft si Movies & TV ofera optiuni de divertisment si productivitate. Cu OneDrive, fisierele pot fi partajate si actualizate mai usor pe orice dispozitiv;
• Aplicatia Microsoft Phone Companion – le permite telefoanelor iPhone, Android sau Windows sa comunice fara probleme cu dispozitivele Windows 10;
• Noile aplicatii Office Mobile pentru tabletele Windows 10 sunt disponibile astazi in Windows Store. Construite pentru scenarii de lucru on-the-go, aplicatiile Word, Excel si PowerPoint ofera o experienta uniforma, touch-first, pentru tablete de dimensiuni mici. Special pentru ocaziile in care aveti nevoie de notite digitale, aplicatia integrata OneNote este pre-instalata in Windows 10. Lansarea aplicatiilor Office pentru desktop (Office 2016), programata pentru urmatoarea perioada, va va oferi cea mai bogata serie de functii pentru crearea de continut profesional. Concepute pentru precizia unei tastaturi si a mouse-ului, aceste aplicatii vor fi optimizate pentru PC-uri cu ecran mare, notebook-uri si dispozitive 2 in 1 precum Surface Pro.

Windows 10: cea mai buna platforma pentru companii

Feedback-ul milioanelor de profesionisti IT au contribuit la dezvoltarea Windows 10, versiunea Windows cu cel mai mare numar de testari de pana acum. Pregatit sa raspunda nevoilor companiilor de orice dimensiune, Windows 10 va ajuta companiile sa se protejeze impotriva atacurilor cibernetice moderne, sa ofere experiente familiare angajatilor si sa stimuleze inovatia continua prin intermediul unei platforme care tine companiile la curent cu cele mai noi tehnologii. Companiile vor putea controla mai bine frecventa proceselor de actualizare si vor putea selecta functiile adecvate pentru fiecare grup de angajati.

Windows 10 ofera optiuni de securitate la nivel enterprise, astfel incat clientii isi pot inlocui parolele cu optiuni mai sigure, isi pot proteja datele si identitatile corporate si pot utiliza doar soft-uri in care au incredere. Noile instrumente de management si implementare simplifica gestionarea dispozitivelor, contribuie la reducerea costurilor si permit companiilor sa-si securizeze infrastructura prin integrarea cu sistemul de management din Microsoft Azure.

Aplicatii de top disponibile pe Windows 10

Noul Windows Store se deschide astazi si include deja noi aplicatii dedicate Windows 10. Windows Store ofera o experienta de achizitie facila pentru aplicatii populare gratuite si contra cost, jocuri, filme, programe TV si muzica, adaptate pentru toate dispozitivele Windows. Noul Windows Store este singurul magazin in care utilizatorii pot folosi Cortana pentru a-si controla aplicatiile vocal5 si pentru a primi notificari in timp real prin Live Tiles. Intregul continut Windows Store este certificat de Microsoft pentru a asigura o mai buna securitate a dispozitivelor. Pe langa aplicatiile Windows 8.1 existente precum Netflix, Windows Store ofera un flux constant de Aplicatii Windows si jocuri noi si actualizate, precum Twitter, Minecraft: Windows 10 Edition beta, Hulu, iHeart Radio, USA TODAY, Candy Crush Saga si altele, inclusiv WeChat si QQ, care vor fi lansate in curand.6

Upgrade rapid si device-uri noi

Trecerea la Windows 10 este un proces simplu pentru clientii care utilizeaza Windows 7 sau Windows 8.1 pentru PC sau tableta in varianta licentiata. Incepand de astazi, utilizatorii care si-au rezervat upgrade-ul la Windows 10 vor fi notificati in valuri in momentul in care noul sistem de operare este pregatit pentru instalare pe dispozitivele lor. Pentru clientii business, Windows 10 este disponibil in acest moment pentru a fi partajat in mediile lor de lucru, iar incepand cu 1 august, organizatiile care detin licente de volum pot incepe migrarea la Windows 10 Enterprise si Windows 10 Education.

Partenerii de retail sunt pregatiti sa ajute utilizatorii sa faca upgrade-ul la Windows 10, ca parte a celui mai amplu program de asistare a utilizatorului de pana acum: peste 100.000 de retaileri sunt instruiti si zeci de mii de magazine din intreaga lume au fost pregatite pentru acest proces. Incepand de astazi sunt disponibile programe de upgrade gratuite, iar Windows 10 va fi accesibil la scara larga in magazinele retail de la jumatatea lunii august si pana in septembrie in intreaga lume. Dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Windows 10 vor fi disponibile in anumite magazine pe 29 iulie, la care se vor adauga multe altele in saptamanile si lunile viitoare.

De asemenea, pentru a le oferi utilizatorilor programe dedicate pentru a facilita upgrade-ul, am lucrat alaturi de parteneri din retail precum Best Buy, Bic Camera, Croma, Currys/PC World, Darty, Elkjøp, Fnac, Jarrir, Incredible Connection, Media Markt, Staples, Yamada Denki, Yodobashi si multi altii din intreaga lume.

Pentru mai multe informatii despre procesul de upgrade, dispozitive noi si compatibile si aplicatii pentru Windows, va rugam sa accesati http://www.windows.com. Detalii suplimentare si resurse pentru presa sunt disponibile pe http://blogs.windows.com/launch.