Stiri

Noua versiune Kaspersky Small Office Security a fost devzoltata pentru firmele mici

Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Lab a lansat o noua versiune a programului Kaspersky Small Office Security dezvoltata special pentru companiile cu mai putin de 50 de angajati.

Solutia, disponibila acum si in Romania, ofera protectie de ultima generatie si este usor de utilizat, fara a fi necesare competente speciale de IT. Noile functii ale solutiei de securitate faciliteaza protectia resurselor valoroase si permite dezvoltarea business-ului, protejand totodata operatiunile si datele clientilor si ale angajatilor.

In prezent, companiile mici devin din ce in ce mai des victime ale infractorilor cibernetici, deoarece nu sunt foarte preocupate de securitatea cibernetica si gazduiesc date confidentiale importante. Conform studiului Global Corporate IT Security Risks 2014 efectuat de Kaspersky Lab si B2B International, procentul firmelor care permit conectarea dispozitivelor mobile ale angajatilor la reteaua companiei a crescut la 62% in 2014. In acelasi timp, chiar daca firmele considera ca informatiile personale ale clientilor (25%), cererile de plata (13%) si informatiile confidentiale despre tranzactii (14%) necesita securitate sporita, ele continua sa adopte masuri de securitate de baza, optand de multe ori pentru produse anti-malware gratuite. Respondentii cercetarii considera ca firmele mici au nevoie de o solutie de securitate puternica, usor de utilizat si disponibila la un pret rezonabil.

Solutia de securitate Kaspersky Small Office Security este echipata cu tehnologii capabile sa protejeze marile intreprinderi, insa adaptate special pentru a raspunde nevoilor de securitate ale companiilor foarte mici. Solutia integreaza protectie anti-malware de top si securizeaza tranzactiile online, dispune de management in cloud, de un sistem de backup si administrarea parolelor, fiind totodata usor de utilizat si eficienta.

„Dezvoltarea unei afaceri de dimensiuni mici poate fi o provocare si distractiv, in acelasi timp, insa faptul ca sunt companii foarte mici nu le face mai putin vizibile pentru infractorii cibernetici,” a comentat Konstantin Voronkov, Director Endpoint Product Management in cadrul Kaspersky Lab. „Este foarte important ca firmele sa aiba o mai mare grija de securitatea lor cibernetica, iar Kaspersky Small Office Security faciliteaza acest lucru. Este un produs usor de instalat, simplu de configurat si de intretinut, iar patronii business-urilor pot continua sa faca ceea ce fac cel mai bine: sa lucreze pentru succesul companiei,” a explicat Konstantin Voronkov.

Cea mai recenta versiune a Kaspersky Small Office Security include mai multe functii noi sau imbunatatite, precum:

• Protectie sporita impotriva tuturor amenintarilor cunoscute, necunoscute si complexe – protectie cuprinzatoare pentru computere cu Windows si Mac, servere si dispozitive mobile cu Android.

• O noua consola de administrare in cloud – care permite utilizatorilor care detin business-uri sau consultantilor IT sa administreze securitatea cibernetica si dispozitivele conectate de oriunde, prin intermediul unui browser web.

• Functie de administrare a parolelor – care stocheaza informatii de logare si permite utilizatorilor sa aiba o parola diferita, unica pentru fiecare site si pentru toate dispozitivele, fiind necesar sa retina o singura parola principala.

• Securitate pentru datele financiare – care protejeaza tranzactiile de business si tranzactiile personale impotriva fraudelor financiare. Aceasta setare include si modulul de top Safe Money.

Kaspersky Small Office Security protejeaza notebook-uri si computere cu Windows (de la Windows XP la Windows 8.1) sau Mac, servere de fisiere Windows si smartphone-uri si tablete cu Android. Cu ajutorul solutiei de securitate, fiecare utilizator/angajat va avea protectie pentru un computer cu Windows sau Mac si un dispozitiv mobil, pe langa Kaspersky Password Manager. Protectia File Server este integrata in functie de numarul de utilizatori. Kaspersky Small Office Security este disponibila pentru companii cu pana la 50 de angajati.