Securitate

Symantec extinde solutia Data Loss Prevention pentru stocarea in cloud

Symantec

Symantec anunta extinderea solutiei Data Loss Prevention 14 pentru aplicatiile de business din cloud, oferind companiilor posibilitatea sa stocheze si sa gestioneze informatii in cloud la un nivel ridicat de securitate, prin intermediul unui parteneriat strategic cu serviciul online pentru partajarea fisierelor si gestionarea de continut din cloud Box.

“Symantec Data Loss Prevention este o solutie de securitate axata pe continut, care spijina companiile sa inteleaga unde sunt stocate datele confidentiale, cum sunt folosite si ce masuri pot lua pentru a asigura protectia acestora”, a declarat Amit Jasuja, vice presedinte in cadrul diviziei de dezvoltare de produs a Symantec. “Acum, extindem solutia pentru a proteja email-urile si informatiile stocate in cloud si integram solutia cu Box, pentru a oferi companiilor un control ridicat si o vizibilitate ampla asupra datelor confidentiale si a le permite sa utilizeze tehnologia cloud la potential maxim.”

Extinderea solutiei Data Loss Prevention pentru aplicatii cloud reconfirma strategia Symantec de a proteja datele confidentiale si identitatile virtuale din mediul de business indiferent unde sunt stocate – on premise, in tranzit sau in cloud.

Provocarile de protectie a datelor din cloud
Intr-o lume in care datele au un rol esential si sunt disponibile oriunde, in retea si in cloud, mereu la indemana utilizatorilor, stocarea informatiilor confidentiale si transferul acestora intre infrastructura proprie din companii si mediul cloud trebuie sa se faca in siguranta. Preocuparea pentru securitate, confidentialitate si conformitate devine, astfel, tot mai ridicata in mediul de business.
“Securitatea si conformitatea informatiilor din companii nu a fost niciodata usor de pastrat. Astazi, cloud-ul si lumea aflata in permanenta miscare creeaza noi provocari in domeniul protectiei datelor, informatiile confidentiale trecand adesea dincolo de sistemele de securitate ale retelelor din mediul de business”, a afirmat Cheryl Tang, senior product marketing manager in cadrul diviziei Enterprise Security a Symantec. “Tot mai multi angajati partajeaza fisiere in mod curent, folosind solutii de stocare in cloud pentru consumatori, adesea fara ca departamentul IT sa fie informat. Prin urmare, sunt create si stocate in cloud foarte multe date care raman insa nedescoperite, nemonitorizate si, foarte posibil, neprotejate.”

Securitatea Symantec Data Loss Prevention in cloud
Solutiile Data Loss Prevention tin cont de comportamentul de utilizare a datelor din companii si asigura securitatea acestora prin:
• Politici si fluxuri de lucru solide privind pierderea datelor oriunde ar fi stocate – in retelele companiei si, incepand de acum, si in cloud. Clientii isi pot extinde cu usurinta politicile existente privind pierderea datelor la stocarea in cloud si la solutiile de email.

• Data Loss Prevention pentru solutii cloud de email monitorizeaza si protejeaza email-urile trimise prin intermediul Microsoft Office 365 Exchange Online.
• Data Loss Prevention pentru stocarea in cloud ofera vizibilitate crescuta a datelor confidentiale stocate de companii in Box. Solutia este integrata cu platforma Box pentru a monitoriza conturile angajatilor, oferind o analiza in detaliu cu privire la caracterul informatiilor si la modul de utilizare si partajare a acestora.
• Protectia pentru sincronizarea si partajarea de fisiere personale in cloud asigura monitorizarea datelor din companii si impiedica utilizatorii sa sincronizeze fisierele de pe computererele de la locul de munca cu solutii personale de stocare in cloud precum Box, Dropbox, Google Drive, Hightail, iCloud si Microsoft OneDrive.
“Pe masura ce companiile muta tot mai multe informatii in cloud, acestea cauta furnizori de servicii de securitate care sa le poata proteja datele, indiferent de locul in care sunt stocate si gestionate. Data Loss Prevention este una din tehnologiile cheie care asigura protectia datelor oricand, oriunde, pentru orice dispozitiv, fiind o solutie esentiala pentru securitatea cloud”, a declarat Cheryl Tang.