Stiri

Solutia Cisco Energy Management poate reduce consumul de energie electrica al unei companii cu peste 30%

Cisco Energy Management

Odata cu extinderea infrastructurilor IT si cresterea numarului de dispozitive conectate la retea, eficienta energetica devine un factor din ce in ce mai important pentru toate organizatiile.

Aceasta este, de asemenea, una dintre preocuparile Uniunii Europene. Comisia Europeana pentru Energie a aprobat Directiva Europeana (2012/27/UE) privind Eficienta Energetica conform careia consumul de energie primara trebuie redus cu 20% si cota de energii regenerabile sa creasca cu acelasi procent pana in anul 2020 pentru toate statele membre.

Monitorizare activa a consumului de energie electrica

Solutia Cisco Energy Management masoara si administreaza consumul de energie al tuturor dispozitivelor si sistemelor conectate la retea si ofera vizibilitate in timp real asupra consumului de electricitate, ajutand astfel companiile sa devina mai eficiente din punct de vedere energetic si sa micsoreze costurile.

In prezent, foarte putine companii monitorizeaza consumul de energie pentru a sti in permanenta ce echipamente functioneaza pe parcursul intregii zile si care este consumul acestora. Cisco Energy Management poate reduce cu pana la 35% consumul de energie electrica al unei companii, oferind o vizibilitate de 100% asupra acestuia.

„Majoritatea companiilor nu monitorizeaza consumul de energie si nu au alocat aceasta sarcina unui specialist in eficienta energetica. Cisco Energy Management ofera tehnologia care permite companiilor de toate dimensiunile si din orice industrie, sa aiba o vizibilitate de 100% asupra consumului de electricitate si instrumentele de management necesare pentru a reduce costurile, odata cu cresterea responsabilitatii angajatilor”, spune Dorin Pena, director general Cisco Romania.

Investitia in solutia Cisco Energy Management se amortizeaza in 4 – 6 luni de la implementare si deserveste atat zona de office management, cat si pe cea de centre de date si cloud.