Lifestyle,  Telefoane Mobile

Smartphone-ul, un must-have de festival

Samsung Galaxy S6 edge

Febra festivalurilor de vara se raspandeste rapid, iar calendarul se aglomereaza din ce in ce mai mult. Pentru a fi cat mai bine pregatit pentru concertele programate vara aceasta, nu ai nevoie doar de bilet, ci si de tehnologie – te va ajuta sa-ti pastrezi amintirile placute si sa ramai conectat pe durata concertelor.

Samsung Romania a realizat o cercetare a obiceiurilor, temerilor si problemelor pe care participantii la concerte le au atunci cand merg la festivaluri, pentru a afla care sunt principalele preocupari si dorinte ale tinerilor, dar si solutiile pe care le poate oferi tehnologia la aceste probleme. Studiul a aratat ca peste jumatate din respondenti merg la cel putin doua astfel de evenimente pe an, iar majoritatea tinerilor (peste 80%) frecventeaza doar festivalurile locale. Cercetarea a fost realizata pe un esantion reprezentativ de 475 de tineri, cu varsta intre 18-35 de ani, pe parcursul lunii iunie 2015.

In ceea ce priveste frecventa cu care tinerii merg la concerte si festivaluri, raportul dintre cei care merg o singura data, de doua ori sau de mai mult de ori pe an este balansat, aproximativ cate un sfert dintre respondenti alegand cate una din aceste optiuni. Cei mai multi au declarat ca se duc la festivaluri si concerte pentru a se distra alaturi de prietenii lor (58%) si pentru a-i asculta live pe artistii lor preferati (50%). Din punctul lor de vedere, festivalurile au avantajul de a prelungi momentele de distractie, oferind o gama variata de artisti, pentru mai multe preferinte muzicale.

Intrebati ce fac in timpul concertelor, peste jumatate dintre respondenti au spus ca fredoneaza cantecul preferat, danseaza sau isi petrec timpul cu prietenii lor. Cel putin unul din trei participanti se foloseste de gadget-uri pentru a capta momentele artistice: 31% dintre ei fac inregistrari video, 14% dintre ei fac inregistrari audio a melodiilor, iar 9% dintre ei folosesc aplicatii de recunoastere a melodiilor.

Si cand distractia este in toi si muzica preferata rasuna pana tarziu in noapte, inevitabil apar neplaceri atunci cand se aduna foarte multi oameni intr-un singur loc. Astfel, participantii la concerte si festivaluri au declarat ca cele mai mari neplaceri sunt cauzate de aglomerarea sau distanta lunga intre zonele in care vor sa ajunga si scena concertelor. Statul la cozi in zonele de mancare este neplacut pentru 55% dintre respondenti, iar alte neplaceri sunt cauzate de lipsa locurilor de odihna, lipsa locurilor de alimentare pentru smartphone-uri si lipsa semnalului WiFi.

Infografic_La Festival

Smartphone-ul, must-have la concerte si festivaluri

Peste 50% dintre participantii la festivaluri s-au aratat nemultumiti si de faptul ca nu au putut suprinde in fotografii artistii de pe scena, din cauza oamenilor din fata lor sau a faptului ca sunt prea departe de scena. Fotografiile facute pe timpul noptii nu ies bine pentru mai mult de 25% dintre utilizatorii de dispozitive smart, in timp ce aproape 20% dintre ei raman fara baterie facand prea multe poze.

Toate aceste neplaceri pot fi preintampinate cu ajutorul tehnologiei Samsung de ultima generatie. Smartphone-ul Galaxy S6 este partenerul ideal al celor care merg la concerte, de la intrarea pe scena a artistului pana la selfie-ul de final de seara. Functia Quick Launch ofera acces rapid la camera foto, prin simpla apasare a butonului Home, iar functiile speciale, precum stabilizatorul optic de imagine si modul Wide-Angle iti vor oferi cele mai clare si frumoase imagini. Si nici nu va trebui sa lipsesti de la concertul preferat pentru ca vrei sa iti reincarci telefonul. Functia Fast Charge iti ofera pana la 4 ore de utilizare dupa numai 10 minute de incarcare a bateriei, iar activarea modului Ultra Power Saving Mode cand mai ai doar 37% din baterie iti permite folosirea smartphone-ului timp de pana la 2 zile.

Conectivitatea 4G oferita de Galaxy S6 iti asigura streaming video la viteze si rezolutii superioare, cu un consum redus de energie, si te ajuta sa partajezi rapid cu prietenii tai cele mai frumoase instantanee de la concert, prin intermediul retelelor sociale. Si cum e bine sa intri in atmosfera de concert inca din timpul zilei, castile Level devin accesoriul de care ai nevoie! Castile se conecteaza wireless la smartphone, asa ca poti asculta melodiile preferate fara sa fii deranjat de fire. Iar daca preferi sa ai tableta cu tine la festival, atunci poti petrece timpii morti de stat la coada urmarind videoclipuri sau informatii pe care nu le stiai despre artisti. Ecranul Super AMOLED al tabletei Galaxy Tab S ti le va afisa pe toate in cele mai vii culori si vei putea observa cu usurinta si cele mai fine detalii datorita contrastului 100.000:1 si al functiei Adaptive Display.