Stiri

Huawei lanseaza un nou Institut European de Cercetari (ERI)

Huawei

Huawei a anuntat lansarea noului sau Institut European de Cercetari (ERI), in cadrul Summit-ului de Afaceri Europene (EBS) din Bruxelles. Institutul, care se va afla in Belgia la Leuven, reprezinta un punct de referinta in strategia de inovatie globala a companiei. Având un rol cheie in a sprijini Europa pentru atingerea obiectivelor Agendei sale Digitale, Institutul va consolida si mai mult parteneriatul dintre Huawei si industria europeana de profil.

Institutul va superviza reteaua europeana de facilitati dedicate cercetarii si dezvoltarii aflata in continua crestere, si va coordona activitatile celor 18 centre de cercetare si dezvoltare fondate de Huawei in opt tari europene. Activitatile de cercetare se concentreaza pe tehnologia de retelistica de generatie urmatoare. in prezent, Huawei are peste 1.200 de angajati in Europa in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Guo Ping, CEO Huawei, in cadrul discursului sau de la Summit-ul European de Business, prin care anunta lansarea Institutului European de Cercetari Huawei:

“Europa beneficiaza de un mediu industrial favorabil, si este centrul global de competenta pentru Huawei. Institutul European de Cercetare va superviza activitatile europene de cercetare si inovatie ale Huawei, si va intari cooperarea noastra cu industria si cu mediul academic european de profil”, a declarat Guo Ping, CEO Huawei. “Pe masura ce digitizarea transforma orice afacere intr-una digitala, Huawei si partenerii sai se straduiesc sa faciliteze tranzitia catre ‘Europa 4.0’ – versiunea digitala a viitorului Uniunii Europene, in care totul si toata lumea se vor interconecta. Scopul nostru este de a ajuta Europa sa obtina o crestere inteligenta si o mai buna conectare.”

Noul Institut European de Cercetare va sprijini dezvoltarea tehnologiei 5G
Institutul va sprijini diferitele proiecte 5G ale Huawei din Europa, care sunt deja pe cale de desfasurare. in calitate de membru al mai multor proiecte de cercetare in domeniul 5G, inclusiv programele METIS si 5G-PPP ale UE, Huawei colaboreaza cu partenerii sai pentru a depasi noi bariere in cercetarea tehnologica. in prezent desfasoara un program comun de cercetare in domeniul retelelor mobile de viitor, si implementeaza un centru de testari 5G in Marea Britanie, in cadrul Centrului de Inovatii 5G al Universitatii din Surrey. De asemenea, compania a lansat un Accelerator 5G pentru Industriile Verticale (5G VIA) si a construit un centru de testari 5G impreuna cu partenerii europeni in Germania la Munchen, pentru a simula scenarii reale din industriile verticale, care vor permite implementarea mai rapida a tehnologiei 5G.
Noul Institut va fi condus de Dr. Zhou Hong, seful departamentului european al Huawei pentru cercetare, standardizare si activitati de cooperare tehnica, din 2014. Dr. Walter Weigel, fost Director General al Institutului pentru Standarde Europene de Telecomunicatii (ETSI), a fost numit in calitate de vice-presedinte. Locatia strategica a noului centru de cercetare si dezvoltare, Leuven, a fost aleasa datorita proximitatii sale fata de numeroase institutii si organizatii partenere din cadrul UE.
Lansarea noului Institut subliniaza si angajamentul Huawei de a-si indeplini planurile de investitii europene. Operând in Europa din 2000, Huawei avea 9.900 de angajati in anul 2014. Anul trecut, Huawei a semnat peste 200 de contracte de colaborare tehnica cu partenerii europeni, a participat la 17 proiecte precum Framework Programme si Horizon 2020, si a cooperat cu mai mult de 160 de academicieni si experti europeni, precum si cu peste 120 de institutii academice.