Periferice

Gama de SSD-uri portabile Samsung T1 este acum in Romania

Samsung T1

Samsung a lansat in Romania o noua unitate de stocare de date externa (Portable Solid State Drive) numita Samsung T1.

Noul PSSD Samsung T1 va fi disponibil in variantele de 250 GB, 500 GB si 1 TB, acesta din urma fiind primul SSD extern din lume cu aceasta capacitate.

Subtire si elegant, de dimenisuni mici (71×9,2×53,2mm), PSSD-ul T1 este dispozitivul potrivit pentru utilizatorii care isi doresc o posibilitate de stocare de date sigura, mobila si pe care se pot baza oricand.

Unitatea de stocare externa a fost dezvoltata cu tehnologia V-NAND de ultima generatie Samsung pentru a le oferi utilizatorilor viteze de citire si scriere de pana la 450 MBpS, mai rapid decat orice alta unitate externa existenta pe piata, si cu 3 pana la 7 ori mai rapid decat viteza de citire si scriere a unui hard disk extern.

„Samsung este un nume reprezentativ pentru piata globala de memorii de stocare datorita atentiei si eforturilor pe care le depune in dezvoltarea tehnologiei de stocare de date. Ne bucuram sa aducem si pe plan local unitatea de stocare de date externa, PSSD T1, care le ofera utilizatorilor noi experiente in ceea ce priveste stocarea, mobilitatea si securitatea informatiilor”, Sorin Manea, Head of Enterprise Business Division, Samsung Electronics Romania.

Samsung si-a concentrat eforturile pentru dezvoltarea unei tehnologii proprie pentru unitati de stocare. Astfel, tehnologia TurboWrite a fost integrata in modelul PSSD pentru a le oferi nu doar cele mai bune viteze de scriere si citire, ci si posibilitatea unui transfer mare de date si operatii multi-task complexe.

In plus, pentru cea mai buna siguranta a datelor, PSSD-ul foloseste un algoritm AES pe 256 de biti pentru criptarea informatiilor, respectand astfel standardele de securitate internationale. Modalitatea de criptare a datelor este simpla si foarte usor de utilizat. In momentul primei utilizari a SSD-ului extern T1, respectiv la prima sa conectare la un computer, software-ul este instalat, iar utilizatorul are posibilitatea de a-si alege o parola pentru blocarea acestuia.

PSSD-ul Samsung T1 va fi disponibil in retelele partenerilor din retail in cursul lunii mai.