Stiri

Doua centre United Way din Romania beneficiaza de echipamente Lenovo

Eveniment Lenovo United Way (2)

Peste 50 de persoane vulnerabile beneficiaza incepand cu luna aprilie de tehnologia Lenovo in cadrul celor doua centre sustinute de United Way Romania. Persoanele defavorizate care primesc asistenta in cele 2 centre din Bucuresti au acum la indemana tehnologie de ultima generatie si sansa de a invata sa o utilizeze, dispunand astfel de un acces mai bun la educatie.

Lenovo a furnizat echipamente in valoare de 100.000 de dolari pentru o serie de proiecte educative in Romania, Franta, Israel si Marea Britanie. Acesta colaborare de responsabilitate sociala corporativa cu United Way, cea mai mare organizatie privata non-profit din lume,are scopul de a imbunatati viata cu ajutorul tehnologiei.
Lenovo si United Way vor sprijini impreuna copii, tineri si persoane vulnerabile sa-si dezvolte abilitatile de viata care ii vor ajuta sa evolueze.

„Ne dorim sa le oferim persoanelor in nevoie o sansa in plus, acces la educatie si informatii de valoare care sa ii ajute sa devina independenti. United Way este o organizatie cu care colaboram foarte bine, avand acelasi obiectiv comun de a ajuta comunitatea in care traim si lucram. impreuna avem incredere ca vom face schimbari pozitive semnificative pentru aceste persoane defavorizate care vor veni la cele doua centre” a declarat Aurel Netin, Country General Manager Lenovo Romania.

Infiintata in urma cu mai mult de 125 ani, organizatia United Way creeaza oportunitati pentru comunitatile din intreaga lume prin imbunatatirea educatiei, a stabilitatii financiare si a sanatatii. Avand in vedere dependenta actuala a fortei de munca fata de tehnologie, accesul si oportunitatile de utilizare a tehnologiei sunt critice pentru imbunatatirea sanselor de evolutie.

„In Romania, aproape jumatate dintre familii nu au niciun membru angajat. Multi dintre acesti oameni depind de ajutoare sociale, dar putini au acces si la servicii care sa ii ajute sa isi poata castiga singuri un venit. De aceea, United Way sprijina proiecte care ofera consiliere, cursuri de specializare si ajuta tineri in dificultate sa obtina un job. Pentru ei, tehnologia este un lux si o nevoie majora in acelasi timp: nu si-o pot permite, dar au nevoie de ea pentru a avea acces la oportunitati. Lenovo este un partener care intelege acest lucru si ne bucuram ca investeste in accesul la informatie pentru oamenii care au cea mai mare nevoie de ea” a declarat Cristina Damian, Director Executiv al United Way Romania.

Programul sustinut de Lenovo in Romania include:
· Organizarea unor ateliere de orientare in cariera pentru tinerii din medii defavorizate, pentru a raspunde nevoilor existente pe piata muncii

· Utilizarea calculatoarelor si tabletelor drept baza pentru module de formare, cercetare si e-learning pentru a ajuta copiii si tinerii in lupta de abordare a provocarilor academice