Securitate,  Stiri

Cele mai performante solutii Fortinet integrate cu Cisco ACI pentru a oferi securizare pentru SDN

fortinet

Fortinet, lider global in solutii performante de securitate cibernetica, anunta integrarea celor mai performante platforme FortiGate next-generation firewall cu solutia Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) pe infrastructura SDN (Software Defined Networking). Fiind cel mai rapid firewall din industrie, integrarea FortiGate cu solutia ACI va oferi clientilor servicii de firewall, IPS, managementul amenintarilor cibernetice (Threat Management) si alte functionalitati de securitate in mediile dinamice care ruleaza pe infrastructuri de retea Cisco, pentru o varietate de solutii de cloud si data center. Rezultatele pentru companii si service provideri vor fi o mai mare viteza de reactie si flexibilitatea retelelor de tip cloud si data center, beneficiind in acelasi timp de securitate la cel mai inalt nivel, confidentialitate si adaptabilitate.

”Fortinet se dedica sa furnizeze cel mai inalt nivel de securizare pentru o varietate mare de medii,” afirma Adrian Danciu, Director Regional la Fortinet. ”Am activat pe o arie larga de platforme cloud si SDN, pentru a veni in intampinarea tuturor nevoilor clientilor nostri, mai ales cand acestia isi doresc viteza mare de operare si accesibilitate cand vine vorba de aplicatii si servicii de business. Extinzand eforturile catre ACI de la Cisco, cea mai utilizata platforma SDN in acest moment, Fortinet completeaza inca o piesa din strategia globala si reitereaza pozitia de lider in securitatea centrelor de date.”

Prin colaborarea cu Cisco, Fortinet este capabil sa extinda performanta, flexibilitatea, dar si beneficiile operationale ale solutiilor de securizare pentru SDN oferite de dispozitivele de securitate FortiGate fizice sau virtuale. Astfel, ajuta clientii finali sa reduca costurile de operare si in acelasi timp sa imbunatateasca nivelul de securizare, aducand o valoare mai mare investitiei in Cisco ACI si in solutiile Fortinet.

”Cu ACI putem oferi timpi mai buni prin procese de automatizare si scripting, in conditiile in care si clientii nostri solicita valori mai mari pentru serviciile L4-L7. Pentru programul de parteneriat furnizat de Cisco, integrarea cu structuri precum Fortinet este un real beneficiu pentru afacerea noastra” declara Erik Sohlman, manager de infrastructura la QBranch, un provider de servicii ICT din Stockholm, Suedia.

Sistemul de lucru deschis al Cisco ACI le permite partenerilor, cum este si cazul Fortinet, sa functioneze fara probleme cu structura ACI. Impreuna, Cisco ACI si solutiile de securitate Fortinet ofera o abordare automatizata bazata pe politici specifice aplicatiilor, ce permit aplicatiilor centrelor de date sa scaleze la cerere intr-un mod dynamic si securizat. De exemplu, in medii de tipul cloud si servicii administrate, deoarece serverele, mediile de stocare si alte structuri sunt special create pentru aplicatii noi, partea de securitate poate fi implementata foarte simplu, asigurand controale adecvate de securitate chiar si inainte ca o aplicatie sa fie lansata. Acest lucru asigura confidentialitatea pentru utilizatori si grupuri de lucru, dar si o mai mare eficacitate si rapiditate pentru furnizori si echipa de IT interna.

“Cisco ACI ofera un mediu de lucru deschis cu API-uri care poate suporta o varietate de solutii ale liderilor din industrie,” afirma Soni Jiandani, SVP, Cisco. ”Acest lucru asigura clientilor nostri posibilitatea de a utiliza furnizorii si solutiile lor preferate atunci cand folosesc ACI. Automatizarea ACI bazata pe politici, atat pe platformele hardware cat si pe cele virtuale, combinata cu platformele FortiGate, ofera clientilor comuni securitate si automatizare a retelei.”