Stiri

Internet of Things la Innovation Labs Boost Day

Foto I

Treisprezece echipe de tineri lucreaza intens la prototipuri de obiecte din categoria Internet of Things, care pot schimba rutina vietii de zi cu zi. Miercuri, 29 aprilie, tinerii si-au prezentat evolutia in fata mentorilor, partenerilor si investitorilor, in cadrul evenimentului Boost Day ce marcheaza jumatatea programului Innovation Labs 2015 sustinut de Orange, Carrefour Romania, Romanian-American Foundation si Microsoft YouthSpark.

Atmosfera de la Tech Hub, gazda intalnirii, a fost plina de entuziasm: echipele au purtat discutii intense cu mentorii, validand faptul ca ideile lor sunt disruptive si au un potential real de a intra pe piata. Aflate acum la jumatatea parcursului, echipele mai au inca o luna pentru a crea produse viabile si pentru a capta atentia investitorilor.

Pentru a vedea de ce asteptarile privind obiectele inteligente create de tineri sunt atat de inalte, iata cateva dintre prototipurile expuse la Boost Day:

menoo este o aplicatie ce poate revolutiona clasicul meniu de restaurant. Restaurantele se aliniaza lent la trendul digital, clientii rasfoind inca meniurile pe suport de hartie. Echipa menoo isi propune sa schimbe acest lucru, venind cu o solutie versatila de meniu vizual pe suport digital, adaptabil oricarui restaurant.
PoltBox, chitara programabila cu presetari ce pot fi descarcate online, ar putea democratiza productia muzicala. Produsul porneste de la o problema cu care s-au confruntat multi chitaristi: pentru fiecare efect este nevoie de o noua pedala, acest lucru ridicand probleme logistice si financiare pentru amatori. PoltBox aduce promisiunea unei multitudini de efecte accesibile printr-o pedala unica.

Eskimo este o genunchiera smart care ii va ajuta pe schiori sa previna din timp accidentele si miscarile potential periculoase din timpul coborarilor, sprijinindu-i sa isi corecteze pozitia prin intermediul unei aplicatii de smartphone. Aplicatia analizeaza miscarile utilizatorilor si le ofera recomandari de optimizare, diminuand riscul de accidente.

CODA Footprint ofera o abordare noua a securitatii informatice axata pe preventie si diagnoza timpurie. Majoritatea atacurilor sunt detectate dupa ce deja au cauzat daune considerabile; CODA Footprint propune o solutie de securitate ce asigura colectarea si interpretarea continua a datelor din serverele unei organizații, identificand intruziunile și impiedicand potențialele atacuri.

Editia Innovation Labs 2015 a debutat in martie cu doua evenimente hackathon de 24 ore. Din peste 120 de tineri inscrisi cu 71 de idei, au intrat in competitia Innovation Labs 24 de echipe din Bucuresti si 6 echipe din Cluj. Toate echipele Innovation Labs 2015 isi vor prezenta prototipurile finale la Demo Day, pe 25 mai, in fata unui juriu de top si a potentialilor finantatori si utilizatori: perioada ramasa este, deci, decisiva.