Foto si Video

Camera video EOS C300 Mark II – calitate 4K impresionanta

Canon EOS C300 Mark II - 02
Astazi, Canon dezvaluie EOS C300 Mark II, o noua camera video 4K ce permite cineastilor si realizatorilor de televiziune sa-si realizeze viziunea creativa in detaliu cinematografic extraordinar. Pornind de la aclamata camera video EOS C300, de un succes fara precedent, noua EOS C300 Mark II vine cu imbunatațiri, precum sistemul de imagistica avansat, cu procesoare duale DIGIC DV5, noi codec-uri profesionale si o latitudine de expunere excepționala – devenind astfel cea mai capabila, flexibila si accesibila camera video Cinema EOS de pana acum.
Versatilitate si calitate a imaginii 4K, la superlative

Avand capacitatea de a inregistra fisiere video10 biți 4:2:2 pe memoria interna cu pana la 410 Mbps la rezoluție 4K, sau fisiere 10/12 biți 4:4:4 la rezoluție 2K/Full HD, cu pana la 15 trepte ale latitudinii de expunere, noua EOS C300 Mark II produce filme ce pot fi editate masiv in post-procesare, cu imagini mai clare pe tot spectrul de culoare, datorita reducerii efectului “colour bleed”. Camera ofera cineastilor si producatorilor de televiziune profesionisti cea mai buna calitate a imaginii, putand inregistra 4K atat la rezoluție de transmisiune (3840×2160) cat si DCI cinematografica (4096×2160).

Noua camera EOS C300 Mark II poate inregistra fisiere 4K cu bit rate mare pe carduri interne de memorie CFast 2.0™ duale, si totodata poate inregistra fisiere 4K RAW pe un aparat de inregistrare extern, oferind flexibilitate si conectivitate universala, pentru producții la cea mai buna calitate disponibila in prezent.
In plus, capacitatea de a inregistra simultan fisiere 2K/Full HD Proxy pe un card SD intern optimizeaza si mai mult fluxul de lucru al procesului de producție.

Datorita noului senzor CMOS Super 35mm, creat de Canon, si cresterii sensibilitatii ISO pana la ISO 102.400, performanța in condiții de luminozitate foarte mica devine excepționala, permițandu-le operatorilor sa surprinda scene fara zgomot intr-o varietate de condiții de mediu dificile, fara compromisuri ale calitații imaginii.
Pentru a satisface cerințele unei game diverse de aplicații ale filmarii, noua camera EOS C300 Mark II ofera atat control manual deplin, ideal pentru mediul de lucru cinematografic, cat si moduri automate. Acestea din urma includ: autofocus imbunatațit Dual Pixel CMOS (care acum acopera aprox. 80% din cadru pe verticala si 80% pe orizontala), auto balans de alb si autofocus cu Face Detection– toate acestea usurand munca de teren a reporterilor independenți si a realizatorilor de documentare.

Canon EOS C300 Mark II

Integrare instantanee in fluxurile de lucru profesionale

Noua gama Canon de codec-uri XF-AVC H.264 (create pentru a fi compatibile cu sistemele de editare non-liniare standard din indutrie) ajuta la integrarea fara efort a filmelor 4K si 2K/Full HD in fluxurile de lucru, menținand in acelasi timp cea mai buna calitate a imaginii. Gama cuprinde opțiunile XF-AVC intra pentru inregistrari 4K, si XF-AVC Long GOP si Proxy pentru inregistrari 2K/Full HD, ambele utilizand codec-ul H.264 pentru o mai mare usurința in utilizare si flexibilitate in post-producție. Cineastii pot selecta rezoluția si tipul de codec potrivit producției pe care o realizeaza; iar EOS C300 Mark II poate filma cu pana la 30p in modul 4K sau 120p in modul 2K/Full HD.

Noua EOS C300 Mark II ofera suport pentru o gama larga de opțiuni pentru spațiul de culoare, inclusiv BT.2020, Canon Cinema Gamut si DCI-P3. Acesta este primul model Cinema EOS care dispune de noua tehnologie Canon Log2, ce permite 15 trepte de latitudine de expunere – semnificativ mai larga decat a camerelor video Cinema EOS anterioare. Versatilitatea a crescut si pentru inregistrarea de sunet, prin suportul pentru inregistrare audio pe 4 canale, pe 16 sau 24 de biți la 48 kHz.

Camera EOS C300 Mark II impartaseste ADN-ul consacrat al design-ului Cinema EOS – un corp modular ce poate fi adaptat necesitaților fiecarei filmari si fiecarui cameraman prin intermediul gamei sale largi de accesorii compatibile. La interior, EOS C300 Mark II incorporeaza si filtre ND (cu densitate neutra) de sticla, controlate electronic, ce diminueaza cantitatea de lumina care ajunge la senzor cu pana la 10 trepte in modul expansiune. Iar compatibilitatea cu telecomanda RC-V100 si controlul opțional prin Wi-Fi permit utilizarea facila intr-o varietate si mai mare de locații.

Viteza de citire a senzorului camerei video este acum de doua ori mai mare decat in cazul modelului original EOS C300, si reduce si mai mult distorsiunile de tip rolling shutter, permițand o surprindere clara a imaginii intr-un mediu in miscare – ceea ce o face sa fie perfecta pentru filmarile de acțiune.
Canalizand bogata mostenire Canon din domeniul design-ului de obiective, EOS C300 Mark II este compatibila cu mai mult de 90 de obiective EF si EF Cinema din prezent, permițandu-le operatorilor sa-si utilizeze monturile EF deja existente. In plus, noua EOS C300 Mark II este echipata cu suport pentru obiective servo zoom, avand astfel in prezent una dintre cele mai complete soluții de pe piața pentru selecția obiectivelor pentru producție de film si transmisiuni. Iar, pentru si mai multa flexibilitate, operatorii pot opta pentru schimbarea monturii, de la EF Mount la EF Mount cu Cinema Lock, sau la montura standard PL, ca opțiune de service .
Beneficiile-cheie ale camerei EOS C300 Mark II:
• Inregistrare interna 4K cu bit-rate mare, cu inregistrare externa RAW
• Fisiere cu latitudine mare de expunere, ideale pentru post-producție
• Integrare fara efort cu fluxurile de lucru profesionale
• Funcții automate pentru filmare facila
• Inregistrare sigura in condiții de luminozitate redusa, cu minimum de distorsiuni