Hardware

Samsung lanseaza unitati SSD 850 EVO cu tehnologia 3D V-NAND pentru laptopuri ultra subtiri

850EVO_mSATA_3D V-NAND

Samsung a lansat unitatile SSD 850 EVO M.2 si 850 EVO mSATA. Modelele sunt versiuni noi ale SSD-ului 850 EVO, care a câstigat numeroase premii de când a fost lansat in decembrie 2014. Noile modele sunt echipate cu tehnologia inovatoare Samsung 3D V-NAND pentru performanta maxima si rezistenta. Având o zecime din greutatea unui SSD format 2.5 inch, noile modele M.2 si mSATA sunt ideale pentru utilizatorii care doresc sa isi upgradeze computerele sau laptopurile subtiri cu unitati de stocare extrem de performante.

„Oferind modelul 850 EVO in mai multe versiuni, Samsung le ofera utilizatorilor de PC-uri posibilitatea de a-si upgrada dispozitivul cu viteza, rezistenta si durabilitatea modelului 3D V-NAND,” a declarat Unsoo Kim, vicepresedinte senior in cadrul echipei branded product marketing, Samsung Electronics. „Cererea pentru unitati de stocare performante este in crestere, iar aceste modele noi vor contribui la adoptia SSD-urilor si vor consolida statutul de lider pe care Samsung il are pe piata unitatilor de stocare dedicate utilizatorilor.”

In decembrie, Samsung a lansat modelul 850 EVO cu tehnologia 3D V-NAND, care a adus o importanta imbunatatire experientei de folosire a computerelor, depasind limitele de densitate ale arhitecturii NAND conventionale. Modelul 3D V-NAND dispune de 32 de straturi de celule asezate vertical una peste alta, iar dimensiunile celulelor nu au fost micsorate pentru a fi asezate orizontal, astfel ca densitatea este mai mare, performanta mai buna si amprenta mai mica. Cu noile modele SSD M.2 si mSATA, mai multi utilizatori de laptopuri pot beneficia de cea mai buna performanta si rezistenta a tehnologiei 850 EVO si V-NAND.

Modelul Samsung 850 EVO mSATA este disponibil in versiunile de 1TB, 500GB, 250GB si 120GB capacitate de stocare si este echipat cu aceeasi tehnologie de citire si scriere, precum modelul 850 EVO de 2.5 inci, si anume viteza de citire de pâna la 540 MB/s si viteza de scriere de pâna la 520 MB/s. Modelul 850 EVO M.2 va fi disponibil in versiunile de 500GB, 250GB si 120GB capacitate de stocare si ofera viteze de citire de pâna la 540 MB/s si viteze de scriere de pâna la 500 MB/s.

Fiecare unitate este capabila sa ofere un transfer mare de date si operatii muti-tasking complexe, datorita tehnologiei Samsung TurboWrite. Folosind aceasta tehnlogie, versiunile de 500Gb si 1TB au viteze de scriere pâna la 88K Input/Output operatii per secunda (IOPS) si viteze de citire de pâna la 97K IOPS, ceea ce inseamna ca fiecare unitate suporta cu usurinta un transfer mare de date, precum si operatii multi-task complexe.

Similare modelului 850 EVO de 2.5 inci, modelele M.2 si mSATA ofera rezistenta sporita si performanta imbunatatita, precum si criptare hardware-based AES pe 256 de biti, pentru asigurarea securitatii datelor.

Unitatile de stocare Samsung M.2 si mSATA 850 EVO au o garantie de 5 ani si pot scrie minim 150 TBW (150 TBW / Terabytes written) pentru versiunile de 500GB si 1TB.