Noutati

Romania la Mobile World Congress – 14 companii cu solutii si produse „made in Romania“

Romania MWC 2015 - 2

Romania la Mobile World Congress inseamna in 2015 14 companii cu solutii si produse „made in Romania“. Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software Timisoara (ARIES-TM), cu sprijinul Ministerului Economiei, au organizat la standul Romaniei lansari de produse si servicii realizate de cele 14 companii romanesti prezente la MWC 2015.

In 2015, prezenta Romaniei la Barcelona este marcata de lansarea de produse si prezentarea de solutii dezvoltate de romani. Din Brasov, Visual Fan aduce pe piata telefoanelor inteligente trei modele sub brand Allview: X2 Soul Pro, E2 Sign si Viva H7 Extreme. La capitolul solutii software, clujenii atrag atentia prin AROBS Transilvania Software si serviciile TrackGPS si Optimall SFA si prin aplicatiile iSpeed Cam, Be Alert si SpeedGuard de la Codespring.

Monitorizarea sanatatii are un rol important in lansarile romanesti la MWC, ZivaCare si MyHealth de la Ropardo sunt doar cateva dintre aplicatiile din acest domeniu. O alta aplicatie interesanta este adusa de Dapredi Soft Systems prin Quiz, un simulator de examen teoretic auto care faciliteaza invatarea notiunilor teoretice necesare pentru doritorii de permis de conducere.

MWC2015_RO_1

Timisorenii de la InfoBest lanseaza Mix & Style, disponibila pe Google Play (Android), o aplicatie de moda revolutionara care permite incercarea hainelor si crearea tinutelor direct pe telefonul mobil.

Compania Sphinx IT din Timisoara prezinta Howdy, o aplicatie mobila care aduce la un loc toate solutiile de chat cunoscute, de la Facebook si Hangouts pana la celebrul Yahoo! Messenger, si iSchools, o solutie inedita pentru notarea elevilor si liceenilor. Alte lansari sunt IQboard al celor de la M&M MediaNet sau solutia Bubble a celor de la Simartis.
„Anul acesta, punctul forte al Romaniei este oferit de lansarile de produse si solutii, avem 14 companii pregatite sa impresioneze piata tehnologiei cu servicii inovatoare. Suntem la a patra participare consecutiva la MWC si in fiecare an venim cu ceva nou ce face parte din acea revolutie mondiala a inovatiei tehnologice, iar 2015 nu face o exceptie”, a declarat Daniel Giurea, presedinte ARIES-TM.

Companiile care reprezinta Romania la Barcelona sunt M&M Medianet SRL, Sphinx IT SRL, Dapredi Soft Systems SRL si Infobest Romania SRL din Timisoara; din Cluj participa Arobs Transilvania Sortware SRL, Codespring SRL, Altom Consulting SRL, Fortech SRL si Net Brinel S.A; din Capitala tarii iau parte Simartis Telecom SRL si Rinf Outsourcing Solutions SRL. Ultimele trei companii pe lista sunt Visual Fan SRL din Brasov, IT Six Global Services SRL din Craiova si Ropardo SRL din Sibiu.