Nvidia
Console

NVIDIA lanseaza consola cu CPU Tegra X1

Nvidia

NVIDIA lanseaza NVIDIA SHIELD, prima consola Android TV, capabila sa redea video-uri, muzica, aplicatii si jocuri de ultima generatie.
Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO al NVIDIA, a declarat ca:

“SHIELD va schimba felul in care vom beneficia de continutul digital. Consola ofera un nivel superior de performanta si eficienta, datorita procesorului Tegra X1. Shield va livra cea mai buna experienta Android TV, fiind in acelasi timp un dispozitiv de gaming de top. Este proiectata pentru jocuri.”

Consola NVIDIA SHIELD este o platforma de sine statatoare ce ruleaza OS Android cu acces la o gama larga de jocuri si ce foloseste controlerul Shield. Ca sa exemplificam putin functionalitatea consolei iata de ce va fi aceasta capabila:
– peste 50 de titluri de jocuri Android vor fi optimizate pentru consola SHIELD, printre care titluri premium precum: Crysis 3, Doom 3: BFG Edition si Borderlands: TPS. Aceste jocuri vor beneficia de performanta procesorului Tegra X1, dotat cu 256 de nuclee bazate pe arhitectura de GPU Maxwell si procesorul de 64-biti.
– a doua functionalitate se refara la jocurile de tip AAA, printre care si jocuri de consola, care vor putea fi transmise catre consola prin intermediul serviciului de streaming GRID. Abonamentul la serviciul de streaming GRID va include accesul la 50 de titluri precum: Batman: Arkham Origins, GRID 2 si Metro: Last Light Redux, dar si la alte titluri care sunt adaugate in fiecare saptamana.
– cea de-a treia functionalitate a serviciului GRID este aceea de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a putea achizitiona si transmite cele mai noi titluri de tip AAA, precum Batman: Arkham Knight si The Witcher 3: Wild Hunt, care vor fi disponibile mai tarziu in acest an.

Nvidia

Cat priveste disponibilitatea consolei, aflam ca luna Mai va fi punctul de plecare la un pret estimativ de 199$. Printre accesoriile disponibile se vor afla controller-ul, telecomanda si stand care permite consolei sa fie pozitionata vertical.

Nvidia