Televizoare

LG prezentat la Seul noua gama de televizoare din 2015 – Dual Premium

LG ULTRA HD TV UF9500 2

LG prezentat la Seul noua gama de televizoare din 2015, anuntand, in acelasi timp, si strategia pentru aceasta, denumita Dual premium, care va avea in focus piata premium de televizoare. Datorita strategiei Dual premium, LG va putea ocupa pozitia de lider pe piata globala de televizoare premium cu ajutorul televizoarelor OLED, urmarind in acelasi timp extinderea segmentului TV premium cu scopul de a crea mai multe oportunitati pentru noile sale televizoare PRIME UHD.

“Ne bucuram ca avem ocazia de a introduce o gama completa de produse TV distincte care ofera o calitate a imaginii uimitoare, care va demonstra conceptul de premium,” a declarat Brian Kwon, presedinte si CEO al LG Electronics Home Entertainment Company. “Televizoarele OLED si PRIME UHD vor demonstra inca o data ca brand-ul LG este sinonim cu calitatea imaginii. Cu ajutorul acestor solutii inegalabile de home entertainment, LG se plaseaza intr-o pozitie favorabila, de lider pe piata TV premium.”

LG 4K OLED TV EG9600 1

Un nou nivel de calitate a imaginii cu nuante perfecte de negru si culori naturale
LG a prezentat o gama de noi televizoare OLED, inclusiv modele de 55, 65 si 77 de inci cu ecrane curbate si plate. Compania a introdus si un nou concept, ABCD, care va integra principalele beneficii ale tehnologiei OLED LG:

 Angle (A): Cu ajutorul televizoarelor LG OLED, chiar si spectatorii care nu stau in centru se vor bucura de o calitate exceptionala a imaginii.
 Black (B) si Color (C): Gama OLED integreaza mai multe functii avansate ale ecranului, printre care tehnologia proprie LG, WRGB OLED. Aceasta ofera imagini cu nuante perfecte de negru, culori vii si raport de contrast infinit.
 Design (D): Filozofia de design Art Slim a LG se concentreaza asupra realizarii celui mai subtire televizor posibil, pastraind, in acelasi timp, un aspect simplu si curat.

Datorita unei combinatii unice de tehnologii superioare de afisare a imaginii, televizoarele OLED LG au caistigat premiul Cel mai bun produs de la CES din categoria produselor TV in ianuarie 2015. Pe masura ce disponibilitatea continutului de calitate creste, LG preconizeaza ca vainzarile televizoarelor sale OLED vor creste, intrucait din ce in ce mai multi consumatori vor cauta produse de inalta calitate pe care sa poata viziona acest continut. Tinaind cont de aceste aspecte, LG doreste sa isi extinda gama de televizoare OLED din Coreea de la 5 la 10 modele pentru a putea oferi consumatorilor o selectie cait mai mare de produse TV premium.

Televizoarele PRIME UHD ofera o experienta de vizualizare captivanta
Televizoarele LG PRIME UHD, superioare televizoarelor ULTRA HD, dispun de functii precum tehnologia ColorPrime, ULTRA Luminance, panou 4K In-Plane Switching (IPS) si Prime Mastering Engine, care ofera o experienta cu adevarat premium. Tehnologia LG ColorPrime mareste gama de culori care poate fi afisata pe ecran prin utilizarea diferitelor culori LED fosfor, permitaind o profunzime si un realism ale imaginii sporite. Tehnologia ULTRA Luminance analizeaza in permanenta cele mai luminoase si cele mai intunecate parti ale continutului afisat pentru a imbunatati constant luminozitatea si rezolutia. Panoul LG 4K IPS cu care este echipat permite televizorului sa afiseze imagini detaliate din cele mai largi unghiuri de vizualizare. Mai mult, Prime Mastering Engine optimizeaza preferintele televizorului pentru a spori simtitor calitatea imaginii.

In plus, televizoarele LG PRIME UHD dispun de un ecran UltraSlim Design splendid, de 8,5 mm grosime, in conditiile in care ecrane similare din partea competitorilor au intre 40 si 50 mm grosime. Standul Auditorium, integrat in televizor, se potriveste cu finisajele metalice de pe marginile televizorului. De asemenea, standul scoate in evidenta sistemul audio de calitate calibrat de catre Harman/Kardon, functionaind ca un reflector de sunet.

Experienta de utilizare remarcabila cu webOS 2.0
Noua platforma LG Smart TV, webOS 2.0, reprezinta o versiune imbunatatita a apreciatei interfete de utilizare a LG, webOS. WebOS a fost initial realizat pe conceptul “Televizorul, din nou simplu de utilizat”, cu scopul de a raspunde la nemultumirile legate de sistemele de meniu TV care deveneau din ce in ce mai complexe. Se preconizeaza ca televizoarele smart echipate cu webOS vor depasi vainzari de 1 milion de unitati in prima jumatate a anului 2015.

Compania va lansa gama de televizoare premium pe piete din intreaga lume la sfairsitul lunii martie.