BQ Aquarius E4.5
Telefoane Mobile

BQ Aquarius E4.5 este primul smartphone cu OS Ubuntu

BQ Aquarius E4.5

Pana acum smartphone-urile de pe piata vin in 3 variatiuni de OS mari si late: Android, iOS si Windows Phone. Canonical se chinuie sa introduca pe piata de ceva timp un nou OS pe nume Ubuntu, o variatiune de Linux.

Dupa dezastrul campaniei Ubuntu Edge in care Canonical vroia sa faca propriul smartphone, acestia s-au indreptat catre alti producatori de smartphone-uri pentru a putea aduce la viata in sfarsit sistemul lor de operare mobil. Cei de la BQ se risca in adoptarea acestui nou OS si astfel saptamana viitoare vom avea pe piata primul smartphone cu OS Ubuntu. Smartphone-ul nu este nicidecum unul de top, avand aceleasi specificatii ca si modelul original BQ Aquarius E4.5 ce ruleaza Android, doar OS-ul este schimbat. Ecranul este de 4.5″ la o rezolutie de 540 x 960, CPU este un MediaTek chipset Cortex-A7 la 1.3 GHz quad-core, 1GB RAM, 8GB spatiu de stocare intern, camera 8MP cu 2x led si dual SIM.

De retinut este ca telefonul BQ Aquarius E4.5 va fi disponibil doar in Europa spre vanzare, decodat, la un pret de 170 euro.