Gadgeturi

Mini lanterna radioactiva creata la imprimanta 3D

t22

Daca cautati un gadget interesant ce n-ati mai vazut pana acum si pe deasupra sa fie si multifunctional, ati gasit stirea care e pentru voi.

Cum suna o mini lanterna care nu necesita incarcare niciodata si straluceste incontinuu, e mica cat o tigara, solida ca otelul, iti poti deschide berea cu ea dar si alte lucruri greu de desfacut si este unica in felul sau fiind creata cu ajutorul unei imprimante 3D? Suna interesant nu? Ei bine un grec caruia ii place sa realizeze artifacte unice si alte obiecte interesante i-a venit nastrusnica idee de a crea lanterna 3D daca ii putem spune asa. In primul rand a fost creat modelul lanternei in format digital si trimis modelul catre firma Shapeways care i-a creat modelele la imprimanta 3D din aliaj de otel inoxidabil cu bronz. Dupa ce modelul a prins viata, grecul a introdus in aceasta o fiola speciala creata dintr-o rasina ce poate contine, dar fara sa lase liber, un gaz radioactiv – un izotop de tritiu. Acesta are proprietatea de a straluci in intuneric conferind calitatea de lanterna. Se pot alege multiple culori ale fiolei rasinoase, iar constructia acesteia si a modelului din otel garanteaza ca nu va fi posibila perforarea fiolei si scurgerea substantei radioactive din ea protejand utilizatorul de orice pericol.

Asadar daca considerati ca o tigareta pusa ca breloc de chei ce lumineaza in intuneric si va ajuta prin rigiditatea ei sa desfaceti diferite produse capsulate, as spune ca pentru 64$ ati facut o afacere buna. Tineti cont ca 1gr (un gram) de Tritiu, substanta din interiorul lanternei, costa 30.000$, deci e un gadget destul de scump de fabricat si in acelasi timp unic creat cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.

t11

trit-single