Dell Precision M3800
Laptopuri

Dell Precision M3800 cea mai usoara statie de lucru de 15 inch

Dell Precision M3800

Dell a anuntat actualizarea statiei de lucru Dell Precision M3800, cea mai subtire si usoara statie de lucru mobila de 15 inci din lume, care permite editorilor video, graficienilor, inginerilor si altor categorii de utilizatori de inalta performanta sa transpuna in realitate creatii personale ca niciodata pana acum, prin intermediul portabilitatii fara egal, al puterii de calcul si al performantelor fiabile. Dell a fost receptiva la cererile clientilor sai si a incorporat noi caracteristici in acest model etalon de statie mobila, printre altele prin adaugarea optiunii de ecran tactil 4K Ultra HD, introducerea tehnologiei Thunderbolt™ 2 si lansarea unei variante pentru dezvoltatori bazate pe Ubuntu.

“Puterea statiei de lucru Dell este cea care se afla in spatele muncii unora din cei mai mari animatori, editori de film si artisti in efecte vizuale din lume. Ca atare, intelegem presiunile la care sunt supusi acesti profesionisti pentru a livra mai multe produse de creatie in conditii tot mai dure de limita de timp”, a spus Andy Rhodes, global executive director pentru statiile de lucru Dell. “Indiferent ca e vorba de editare materiale video intr-o locatie fixa, prezentare de idei CAD unor clienti, sau modelare, animatie si finisare materiale 3D in deplasare dintr-un loc in altul, statia de lucru mobila Dell Precision M3800 furnizeaza amestecul ideal de forma si functionalitate pentru satisfacerea cerintelor tot mai mari legate de performante”.

“Dell imi dovedeste ca acorda atentie utilizatorilor care au nevoie de performante ridicate, prin a oferi specificatii de mare performanta in cadrul statiilor de lucru proiectate pentru astfel de utilizatori”, a declarat Cyprian York Sadlon, motion graphics artist si founder al studioului de creatie Notch NYC din New York. “Cu noul Dell Precision M3800 dispun acum de puterea de procesare necesara pentru parcurgerea intregii arhive si manipularea oricarei fotografii la care lucrez in mod curent, indiferent de locul unde ma aflu”.

Incepand de astazi, modelul Dell Precision M3800 este disponibil cu rezolutie 4K Ultra HD (3840×2160) si tehnologie IGZO2 pe ecranul sau tactil UltraSharp™, de 15,6 inci, fabricat cu materiale Corning Gorilla Glass NBT, prin intermediul caruia utilizatorul are parte de culori bogate, saturate, cu o stralucire uluitoare, si poate vizualiza continutul lucrului efectuat in detalii si mai amanuntite ca pana acum. Dispunand de peste 8 milioane de pixeli, optiunea de ecran 4K Ultra HD reprezinta varianta de rezolutie cea mai mare disponibila in ziua de astazi pentru o statie mobila de lucru de 15 inci, oferind cu peste 3,4 milioane pixeli mai mult decat ecranul Retina de pe modelul Apple MacBook Pro de 15 inci si permitand utilizatorilor sa se bucure de o rezolutie cu 59% mai mare. Ecranul Dell Precision M3800 incorporeaza, de asemenea, tehnologie multi-touch pentru cele zece degete simultan, oferind, astfel, utilizatorilor o modalitate intuitiva de interactiune cu statia de lucru.

Dell isi extinde propriul ecosistem prin adaugarea unui port Thunderbolt™ 2 in cadrul statiei de lucru Dell Precision M3800, astfel incat utilizatorii sa poata beneficia de viteze de transfer date de pana la 20Gbps, fapt care permite vizualizarea si editarea de materiale video brute 4K, in paralel cu stocarea simultana a aceluiasi fisier. Tehnologia revolutionara Thunderbolt™ 2 de la Intel furnizeaza cea mai rapida si versatila conexiune posibila, simultan cu suportarea ecranelor de inalta rezolutie si a dispozitivelor de date de mare performanta, totul prin intermediul unui singur port compact .

Cum realizarea de filme, animatii si proiecte de design inseamna adesea gestionarea de fisiere grafice mari, care implica o cantitate imensa de date, Dell a adaugat optiuni de stocare date si a crescut capacitatea interna de stocare a statiei Dell Precision M3800 pana la 2TB, capacitate care e dubla fata de capacitatea de stocare solid-state drive (SSD) oferita de Apple MacBook Pro. Dispunand de aceeasi portabilitate fara egal si de acelasi design elegant ca generatia anterioara de produse, noul model Dell Precision M3800 are o greutate de pornire de doar 4,15 livre (1,88 kg) si un factor de forma cu grosime mai mica de 0,71 inci (18 mm). Dotat cu procesor Intel Core i7 quad-core de generatie 4, grafica profesionala NVIDIA Quadro K1100M, si memorie de pana la 16GB, sistemul furnizeaza puterea necesara pentru gestionarea celor mai pretentioase aplicatii si incarcari de lucru.

“Procesorul mobil Intel Core i7 quad-core de generatie 4, tehnologia Thunderbolt™ 2 de la Intel, si discurile SSD de la Intel, care se regasesc in interiorul celui mai nou model Dell Precision M3800, ofera profesionistilor un echilibru remarcabil intre performante, putere, rezultate profesioniste si design elegant – toate acestea insemnand capabilitati extrem de importante pentru profesionisti aflati in permanenta miscare. Tehnologia Thunderbolt completeaza design-ul statiei de lucru in scopul usurintei de extensie pentru nevoi asociate unor statii de lucru profesionale”, a spus Frank Soqui, General Manager Techincal Compute Cloud and Client, Intel.

Pentru a demonstra beneficiile legate de performanta induse de alegerea unei statii de lucru mobile certificate in scopuri de editare video, Dell a comandat firmei de cercetare Principled Technologies un studiu comparativ privind comportamentul statiei Dell Precision M3800 fata de statia Apple MacBook Pro cu ecran Retina in contextul realizarii unor sarcini cu consum mare de resurse in mediul Adobe Premiere Pro Creative Cloud. Statia Dell Precision M3800 a depasit ca performante statia Apple MacBook Pro, obtinand timpi cu pana la 26% mai redusi pentru codificarea si transmiterea online de materiale video, viteze cu pana la 30% mai mari pentru renderizarea de secvente video si un numar mai mic de cadre neredate in timpul operatiunilor de derulare video. De asemenea, statia a emis mai putina caldura la realizarea unor sarcini cu incarcare mare de lucru. in plus, spre deosebire de MacBook Pro, statia Dell Precision M3800 este certificata ISV pentru derularea de aplicatii software profesionale, astfel garantand performante si suport optime.
Agentia de creatie Sparksight si-a inlocuit recent echipamentele Apple si pachetele software Final Cut Pro cu statii de lucru Dell si software Adobe Creative Cloud, fapt care a dus la cresterea productivitatii si scaderea costurilor. “Cu ajutorul statiilor de lucru Dell Precision si al graficii NVIDIA, putem acum sa realizam proiecte mult mai repede si sa luam mai multi clienti, iar asta inseamna ca putem creste si putem avea parte de venituri mai mari”, a spus Kelly Shores, CEO Sparksight.

“Cand lucreaza cu cele mai noi tehnologii, precum Ultra HD si 4K+, profesionistii video nu vor sa fie tinuti pe loc de limitarile impuse de hardware sau software”, a declarat Simon Williams, Director of Strategic Alliances la Adobe. “Colaborarea dintre Adobe si Dell subliniaza inovatiile continue pe care companiile le pun la dispozitia profesionistilor din domeniul creatiei, permitandu-le acestora sa fie mai eficienti, mai mobili si sa dea dovada de o mai mare fluiditate in cadrul proiectelor lor. Rezultatul: profesionistii video care lucreaza cu Adobe Creative Cloud, inclusiv cu Adobe Pro Creative Cloud livreaza acum proiecte uimitoare, care trec de orice granite anterioare. Traim vremuri extrem de interesante”.

Statia mobila de lucru Dell Precision M3800, cu grad ridicat de configurabilitate, ofera utilizatorilor flexibilitatea de a-si construi un sistem croit pe baza nevoilor lor specifice. incepand chiar de acum, sistemul va fi disponibil cu sistem de operare Ubuntu si cu sisteme de operare Windows 7 si Windows 8.1 . Este pentru prima data cand Dell ofera o varianta pentru dezvoltatori a statiei Dell Precision M3800, ca o consecinta directa a feedback-ului primit din partea comunitatii de dezvoltatori. Dezvoltatorii au cerut companiei Dell sa includa un sistem mai mare, cu performante mai bune, bazat pe Ubuntu, pe langa popularul model pentru dezvoltatori XPS 13.