Tablete

HP Pro Slate 12

image

Daca aveti nevoie de o tableta cu ecranul cat mai mare atunci ati venit in locul potrivit. HP vrea sa intre intr-o zona in care tabletele inca nu au facut pasul si se pare ca reuseste.

HP Pro Slate 12 este tableta de la HP cu un ecran “gigant” de 12.3″, o suprafata mare pe care utilizatorul poate lucra/distra/invata. Ea vine protejata la ecran de o sticla speciala facuta de cei de la Corning, Concore Glass, care ar rezista si la un impact cu asfaltul. De asemenea tableta vine dotata si cu un stylus numit Dual Pen, cu ajutorul caruia utilizatorul are posibilitatea de a scrie atat pe hartie cat si pe tableta. Daca la exterior tableta seamana cu un produs al celor de la HTC, ceea ce este o pura coincidenta, nu acelasi lucru se petrece la interior unde HP renunta pentru prima data la sitemul de operare folosit pe tabletele sale de pana acum, Windows, si adopta OS-ul de la Google, Android. Acest lucru nu mai este o coincidenta ci un lucru bine gandit. Pentru a putea fi competitivi pe piata mobila, HP face aceasta schimbare si intra in rivalitate imediata cu tableta celor de la Samsung, Galaxy Note Pro 12.2.

image
image

Daca ne uitam la specificatii, tableta celor de la HP nu sta rau. CPU Qualcomm Snapdragon 800 quad-core, coafat cu 2GB RAM si 32GB memorie interna de stocare, totul evidentiat pe un ecran mare de rezolutie 1600×1200 pixeli. Camera spate are 8MP, iar cea frontala 2MP. Conectivitatea sta bine cu WiFi 802.11ac de viteza mare. Pentru pretul de 569$ tableta mai include un slot microSD pentru marirea spatiului de stocare la nevoie si o conexiune USB 2.0. La cei 850g ale sale tableta nu e nici grea nici usoara, are o greutate potrivita pentru marimea ei insa pueteti sa uitati manuirea ei cu so singura mana pentru ca devine grea dupa o perioada medie.

Asadar, daca intentionati sa cumparati o tableta cu ecran cat mai mare si cautati o alternativa la produsele celor de la Samsung, atunci HP poate fi noua voastra tinta.