Samsung smart tv tizen
Stiri,  Televizoare

Noile televizoare inteligente Samsung vor rula pe Tizen

Samsung smart tv tizen

Samsung a anuntat ca va prezenta la CES 2015 o noua gama de televizoare inteligente. Noua gama de televizoare Smart ce vor fi lansate in 2015 vor fi echipate cu sistemul de operare Tizen.

Platforma open-source Tizen ofera mai multa flexibilitate la nivelul continutului si al interconectarii dispozitivelor, permitandu-le dezvoltatorilor sa creeze cu usurinta continut compatibil, iar utilizatorii vor avea acces la mai multe posibilitati de divertisment.

„Dezvoltarea platformei noastre smart in jurul sistemului de operare Tizen este un mare pas inainte spre crearea unui sistem mult mai inteligent si integrat,” a declarat Won Jin Lee, vice presedinte executiv Visual Display Business, Samsung Electronics. „Tizen imbogateste experienta de divertisment pentru utilizatori si este o platforma cu potential mare de dezvoltare in viitor.”

Platforma Smart Hub a fost imbunatatita, fiind afisata pe un singur ecran pentru a permite o navigare usoara si acces rapid. Noul Smart Hub le ofera utilizatorilor acces intuitiv la continut, ecranul afisand cele mai recente accesari, precum si recomandari. De asemenea, Smart Hub-ul permite un control optimizat pe orizontala si verticala pentru un plus de eficienta si precizie.

Samsung smart tv tizen 2

Datorita Tizen, televizorul poate fi conectat mult mai usor cu alte dispozitive. Prin Wi-Fi Direct, continutul este partajat usor de pe un dispozitiv mobil pe televizor si invers, printr-un singur click. Prin aplicatia Bluetooth Low Energy (BLE), software-ul de pe Samsung Smart TV cauta automat dispozitivele Samsung din apropierea sa si se conecteaza la ele. Aceasta functie le permite utilizatorilor sa se bucure de divertisment pe mai multe dispozitive compatibile. In plus, utilizatorii pot vizualiza continutul transmis in direct sau alt continut de pe televizorul lor pe dispozitivele mobile, atunci cand acestea sunt conectate la aceeasi retea, chiar si daca televizoarele sunt stinse.

Felul in care societatea consuma divertismentul a evoluat si include acum mai multe dispozitive, precum si continut nelimitat, din variate surse. Tinand cont de acest lucru, noua platforma Samsung a fost dezvoltata pentru a livra o experienta integrata de divertisment. Parteneriatele pentru continut sunt urmatoarele:

• Samsung Sports Live le permite utilizatorilor sa vizioneze in timp real meciuri si sa acceseze in acelasi timp, pe acelasi ecran, informatii si statistici despre jucatori si echipe. Samsung a incheiat parteneriate cu marile companii de jocuri pentru un catalog variat de jocuri sportive.

• Serviciul de cloud-streaming PlayStation Now, disponibil in partea de nord a continentului american, le permite utilizatorilor sa se bucure de experienta PlayStation pe noile televizoare Samsung Smart, fara a avea nevoie de o consola PlayStation. Cu PlayStation Now pe televizoarele Samsung Smart, utilizatorii se pot juca sute de jocuri PlayStation®3 conectandu-si controlerele DUALSHOCK 4 la televizor.

• Jocul Just Dance Now este disponibil la nivel global pe toate televizoarele Samsung Smart, printr-un parteneriat cu Ubisoft. Utilizatorii se vor putea juca si vor putea dansa in fata televizoarelor, folosind telecomanda Smart si dispozitivele mobile. Jocul poate fi jucat de mai multi utilizatori, pentru o experienta completa in familie sau intre prieteni.

• Bingo HOME: Race to Earth este un joc inspirat din noul film Home, produs de cei de la Dreamworks Animation, ce poate fi jucat pe televizoare si alte dispozitive smart din casa. Tehnologia folosita este un nou ecosistem inovator dezvoltat de Samsung si Yahoo pentru interactiunea cu mai multe ecrane in aceeasi incapere.

• Aplicatia Milk Video, dezvoltata de Samsung, le ofera utilizatorilor acces la cele mai populare si interesante videoclipuri, acestia bucurandu-se de continut premium oferit de peste 50 de parteneri Samsung. Pentru a ajuta utilizatorii sa descopere si mai mult continut distractiv, functia On a televizoarelor Samsung le ofera acestora recomandari in functie de continutul consumat anterior.

Samsung smart tv tizen 3

Platforma Samsung bazata pe Tizen face ca televizoarele Samsung Smart sa fie parte dintr-un ecosistem de continut mult mai vast si permite colaborari cu diversi parteneri, pentru acces si flexibilitate nelimitate.

Compatibilitatea Tizen cu alte dispozitive le permite televizoarelor Samsung Smart sa devina centrul de control al oricarei case smart. Noile televizoare Samsung Smart cu Tizen ridica standardele viitoarelor televizoare Smart, redefinind experienta de divertisment.