Sorina Macarescu
Stiri

Huawei estimeaza 50.000 de smartphone-uri vandute de sarbatori

Sorina Macarescu

De Sarbatori, romanii prefera sa primeasca smartphone-uri cadou. Huawei Romania a estimat ca in aceasta perioada romanii vor cumpara aproximativ 50.000 de smartphone-uri Huawei.

Huawei a inregistrat o crestere de 70% in 2014 fata de 2013 ceea ce inseamna ca romanii au inceput sa cunoasca si sa aprecieze telefoanele Huawei.

Huawei 2

Huawei Romania estimeaza ca va incheia anul cu vanzari insumand 200.000 unitati si cu o cota de piata de aproximativ 4,5 %, in crestere fata de anul trecut. Evolutia Huawei e atestata si de faptul ca este prima companie din China care a intrat in topul mondial Interbrands 100.

Huawei Interbrand

Smartphone-urile preferate de romani aflate in topul vanzarilor sunt modelele Ascend Y530 si Ascend P7, primul din categoria entry, iar cel de-al doilea din cea high-end. Ascend Y530 este cel de al doilea cel mai vandut telefon din Romania.

“Piata de smartphone-uri a crescut cu 70% anul acesta, iar noi odata cu ea. Suntem mandri ca romanii ne-au acordat increderea lor si credem ca acest lucru se datoreaza strategiei noastre la nivel de companie: smartphone-uri de calitate, oricare ar fi bugetul consumatorului.” a declarat Sorina Macarescu, director divizia de terminale Huawei Romania.

In ceea ce priveste tendintele din 2015, romanii vor continua sa caute smartphone-uri cu camere foto performante, intrucat calitatea fotografiilor este unul din factorii in functie de care se ia decizia de cumparare, precum si device-uri cu tehnologia 4G inclusa.

„Huawei se detaseaza prin tehnologiile integrate in smartphone-urile sale: suntem primii care au lansat smartphone-uri cu camere frontale de 5 si 8MP, fiind deasemenea si promotorii tehnologiei 4G. In plus, nu doar telefoanele Huawei varf de gama, ci si cele din categoria medie, puse in vanzare anul acesta, au incorporat aceasta tehnologie.” a completat Sorina Macarescu, director divizia de terminale Huawei Romania.

Mai mult decat atat, modelul Huawei Ascend Mate7, lansat la IFA si disponibil deja pe piata din Romania, este unul din putinele smartphone-uri disponibile pe piata locala care suporta LTE Cat 6.