tp-link
Stiri

TP-LINK e liderul echipamentor WLAN si in trimestrul II din 2014

tp-link

Potrivit celui mai recent studiu publicat de IDC, TP-LINK isi consolideaza pozitia de lider al pietei de echipamente WLAN destinate consumatorilor si in trimestrul al doilea din 2014. Compania de cercetare si consultanta realizeaza clasamente ale producatorilor de echipamente de retelistica in functie de cifra de afaceri a acestora si de numarul de unitati vandute.

TP-LINK World's No.1 in 2014Q2 Romania

Conform raportului trimestrial realizat de IDC (Worldwide Quarterly WLAN Tracker), in T2, TP-LINK este compania cu cea mai mare cota de piata (masurata pe baza unitatilor vandute):

• TP-LINK are o cota de piata globala de 49,25%
• Compania de pe locul al doilea are o cota de piata de 9,29%
• Companiile de pe pozitiile doi, trei si patru au impreuna o cota piata de 20,66%
„Ne bucura faptul ca IDC reconfirma pozitia de lider global al TP-LINK pe piata de echipamente WLAN”, a declarat Andy Chen, Director of International Business la TP-LINK. „Consolidarea pozitiei noastre reflecta respectul fata de clienti si de parteneri, si reitereaza eforturile noastre pentru a dezvolta produse din ce in ce mai performante.”

Evolutie pozitiva a cotei de piata TP-LINK la nivel global

In ultimii trei ani si jumatate, TP-LINK s-a situat constant in topul companiilor analizate in rapoartele trimestriale IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker privind echipamentele WLAN de larg consum. Cresterea cotei de piata inregistrata de TP-LINK in T2 2014 comparativ cu trimestrul anterior (T1 2014) a fost de 10,98%, de la 38,27% la 49,25%.

Andy Chen a adaugat: „Procesul de control al calitatii produselor TP-LINK este cel mai avansat din lume. Inainte de livrarea unui nou produs, acesta este supus unui test riguros, care implica 7.000 de scenarii diferite de folosire. Un singur test cu rezultate nesatisfacatoare duce la reinceperea procesului de productie.”

Romania in linie cu rezultatele globale

Anul trecut, TP-LINK Romania a detinut o cota de piata de 60% din piata romaneasca de echipamente de retelistica. Pentru anul acesta compania si-a propus sa creasca vanzarile atat pe piata de dispozitive wireless, pe segmentul adaptoarelor Powerline, dar si pe cel al routerelor mobile.

“Anul trecut, am vandut aproximativ 400.000 de echipamente de retelistica, depasindu-ne estimarile initiale,” a declarat Hermes Song, directorul general al TP-LINK Romania. “Urmand tendinta globala, ne-am propus sa ne distantam in mod vizibil de concurenta si in Romania. In continuare, ne concetram pe cresterea nivelului de informare si de educare a utilizatorilor, in special in cazul unor categorii de produse mai putin cunoscute, precum adaptoarele care transforma circuitele electrice existente intr-o retea de date de mare viteza.”

Black Friday Romania 2014, o crestere de 50% fata de aceeasi perioada in 2013

TP-LINK Romania a participat pentru al treilea an consecutiv la promotiile organizate de Black Friday. Tendinta ascendenta a vanzarilor din aceasta perioada s-a mentinut, volumul produselor livrate depasind asteptarile. Strategia TP-LINK Romania pentru evenimentul de shopping din acest an a fost extinderea produselor din promotie, in mare parte catre modele din gamele middle si high-end, aspect ce a dus la comercializarea a circa 70.000 de echipamente de retelistica si o crestere de aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In total, de Black Friday, TP-LINK Romania a livrat produse in valoare de peste 1 milion de Euro net.